Define Haberleri

Define Haberleri

Nazırlı: Bizlerle Türkiye Yüzyılı hedefine ortak oldunuz

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Nazırlı ve Elazığ milletvekilleri Erol Keleş ile Ejder Açıkkapı Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri öncesinde teşekkür ve destek ziyaretlerini sürdürüyor.

800 yıllık kümbet zamana direniyor

Elazığ'da Karakaya Barajı'nı gören manzarası ile dikkat çeken Selçuklular döneminden kalma kümbet zamana direniyor. İçerisi zaman zaman defineciler tarafından kazılan tarihi yapı, restore edilerek turizme kazandırılmayı bekliyor.

Elazığ'da definecilerin kazdığı kuyuya düşen keçi kurtarıldı

Elazığ'ın merkeze bağlı Sugözü Mahallesi'nde defineciler tarafından kazılan 20 metrelik kuyuya düşen keçi itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak sahibine teslim edildi.

Hırsız ve definecilerden usanan muhtar köyün girişine kamera taktırdı

Elazığ'ın Sivrice ilçesine bağlı Günbalı köyü muhtarı Özcan Gündem, köye giren hırsız ve definecilerin önünü kesmek için cebinden ödeyerek aldığı kameraları köyün girişine yerleştirdi.

Define arayan şahıs suçüstü yakalandı

Elazığ’ın İçme Köyü’de kaçak kazı yapan şahısa jandarma ekiplerince operasyon düzenlendi.

Elazığ'da defineciler açtıkları 3 metrelik çukurda yakalandı

Elazığ'da sit alanında kazı yapan defineciler açtıkları 3 metrelik çukurda jandarma tarafından suçüstü yakalandı. O anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Elazığ'da kaçak kazı yapan 4 şüpheli yakalandı

Elazığ'da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada define arama amaçlı kaçak kazı yapan 4 şüpheli yakalandı.

Patlattığı dinamit sonu oldu

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde hazine arayan defineci, patlattığı dinamit sebebiyle hayatını kaybetti.

Define arayan 5 şüpheli yakalandı

Palu ilçesinde sit alanında kaçak kazı yapan 5 şüpheli, jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Elazığ'da defineciler, 35 metre yerin altında suçüstü yakalandı

Elazığ'ın binlerce yıllık geçmişi barındıran ve UNESCO Dünya Geçici Miras Listesinde yer alan Harput'ta yerin 35 metre altında kaçak kazı yapan 3 şüpheli jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Harput'taki definecilere şok baskın, o anlar kamerada

Elazığ'da Harput Kalesi için de kaçak kazı yapan 3 şüpheli jandarma ekipleri tarafından nefes kesen kovalamaca ile yakalandı. Jandarma personelinin depar atarak bir şüpheliyi kovalaması saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Definecilerin açtığı kuyuya düşen köpek kurtarıldı

Elazığ'da defineciler tarafından açılan kuyuya düşen köpek itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Defineciler kazmıştı, resmi kazıda 2 bin 800 yıllık buluntulara ulaşıldı

Elazığ'da bir köyde definecilerin zaman zaman kazdığı yerde Müze Müdürlüğü tarafından yapılan sondaj kazı çalışmasında bölgenin Urartu Krallık dönemine kadar gittiği seramik analizlerinden ortaya çıkarken, askeri veya soyluların yaşadığı alan olarak kullanıldığı belirlendi. Bölgenin 1,5 metre kalınlığında sur duvarları ile çevrili olduğunun tespit edilmesiyle tescil edilip kayıt alınması ve arkeolojik bir kazı çalışmasının yapılmasının planlandığı öğrenildi.

300 yıllık caminin içinde define aradılar

Elazığ'da yaklaşık 300 yıllık geçmişi olan tarihi Harde Camii köye uzaklığı nedeniyle sahipsiz kalınca, definecilerin hedefi oldu. Camide define aradıkları tahmin edilen şüphelilerin, biri 17 metre derinliğinde 3 çukur kazdığı ve çukurlardan 2'sini ise tünelle birbirine bağladığı ortaya çıktı.

Define kazısı, hem meraka hem de gergin bekleyişe neden oldu

Elazığ'ın Maden İlçesi'nde define kazısı nedeniyle belirli bir bölgenin branda ile çevrilmesi ve iş makinesinin gelmesi kısa süreliğine gergin bekleyişe neden oldu. Vatandaşlar, kazının resmi izinle yapıldığını öğrenmesiyle gergin bekleyiş bitti meraklı bekleyiş başladı.

Definecilerden tarihi camiye büyük saygısızlık

Elazığ’ın tarihi Harput Mahallesi’nde definecilerin tarihi Sarahatun Camii’nin altını kazdığı ortaya çıktı.