Defne Haberleri

Defne Haberleri

Depremin bıraktığı hasar gün ışığı ile ortaya çıktı

Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçesinde 6.4 ve 5.8'lik iki deprem yaşandı. 6 kişinin hayatını kaybettiği depremde enkaz alanları havadan görüntülendi.

Elazığlı bir hayırsever kimsesiz çocuğun mezarını yaptırdı 

Elazığ’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ağır zihinsel engelli çocuğun cenazesi ailesi tarafından kabul edilmeyince çocuğun cenazesi kimsesizler mezarlığına defnedilmişti. Elazığ’da iki gündür yürekleri sızlatan bu durum üzerine Elazığlı bir hayırseverde bugün kimsesiz çocuğun mezarını yaptırdı. 

Elazığ'da 5 ay önce öldürülerek gömülen ve ardından cesedi bulunan muhtar, son yolculuğuna uğurlandı

Elazığ'da 5 ay önce kaybolduğu belirlenen ve ardından eşinin ailesi tarafından silahla vurularak gömüldüğü iddia edilen Kızılay Mahallesi Muhtarı Muhammet Bahçeci, defnedildi.

Elazığ'da etrafa saçılan kemikler toplanıp kefenlendikten sonra yeniden defnedildi

Elazığ'ın Palu ilçesinde içme suyu deposu için yapılan yol, mezarlık içerisinden geçince kemikleri etrafa saçılmıştı. O kemikler belediye ekipler tarafından ilçe müftüsü eşliğinde toplanarak yeniden İslam'a uygun bir şekilde defnedildi.

Dış Ticaret Hızlandırma Merkezi Ekibi Sahaya İndi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından uygulanan ve Fırat Kalkınma Ajansının desteklediği “Elazığ Bölgesel Dış Ticaret Hızlandırma Merkezi” Projesi uygulama ekibinden Proje  Sorumlusu  Dr. Aslıhan Yördem Atik ile Elazığ TSO Muhasebe ve Finans Müdürü Defne Yıldırım Gaziantep Dış Ticaret İstihbarat Birimine istişare ziyaretinde bulunarak birimlerin çalışma ve hizmetlerini değerlendirdiler…

14 gün sonra dünya evine gireceklerdi, son yolculuklarına uğurlandılar

Düğünlerine 16 gün kala trafik kazasında hayatını kaybeden nişanlı çiftin cenazeleri Antalya ve Amasya'da defnedildi.

Şehit Asker Babasının Yanına Defnedildi

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde sınır ötesinden gelen taciz ateşi sonucu şehit olan 21 Yaşındaki Piyade Sözleşmeli Onbaşı Recep Durak'ın naaşı memleketi Elazığ'ın Maden ilçesinde baba evinde helallik alındıktan sonra Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Göze Kaya köyünde babasının mezarının yanında toprağa verildi. 

Din İşleri Yüksek Kurulu’ndan cenaze işlemleriyle ilgili yeni açıklama

Din İşleri Yüksek Kurulu, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun aldığı yeni karar üzerine Kovid-19’dan vefat edenlerin cenazelerinin koruyucu tedbirler alındıktan sonra usulüne göre yıkanması, kefenlenmesi ve defnedilmesi gerektiğini açıkladı.

Elazığ'da depremde hayatını kaybeden 2 kişi defnedildi

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden 2 kişi daha defnedildi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de katıldı.

Elini tutamadığı için oğlu ölen baba kızının elini bırakmadı

Elazığ'da yaşanan depremde Sürsürü Mahallesinde çöken binanın enkazında cansız bedenlerine ulaşılan anne ile 12 yaşındaki oğlunun cenazeleri, defnedilmek üzere morgdan alındı. Acılı baba Turgut Elidar, depremden sağ kurtulan kızı Gizem'e sıkıca sarılırken, dede Adil Elidar ise gelini ve torununun arkasından gözyaşları döktü.

Annesinin çöpe attığı bebek kimsesizler mezarlığına defnedildi

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde annesinin evinin banyosunda doğurup çatı katındaki halının altına koyarak ölümüne sebebiyet verip, daha sonra çöpe attığı bebek, 22 gün sonra sahip çıkan olmayınca imamla birlikte 5 kişinin kıldığı cenaze namazı ile toprağa verildi. Bebeğin ismi ise mezarı başına asılan 28157 numarası oldu.

Mezuniyetten dönerken kazada ölen aynı aileden 2'si defnedildi

Kızlarının mezuniyet töreninden dönerken otomobilin takla atması sonucu hayatını kaybeden 4 kişiden 2'sinin cenazesi morgdan alınarak köylerinde defin edildi.

Köpeklerin saldırıp öldürdüğü yaşlı kadın defnedildi

Elazığ'da sürü halinde gezen sokak köpeklerinin saldırısı sonucu ölen yaşlı kadın son yolculuğuna uğurlandı.