Dergi Haberleri

Dergi Haberleri

Harput Der, Sevdamız Harput Dergisi için bir araya geldi

Harput Der, Sevdamız Harput Dergisi’nin ikinci sayısı için düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Açık ‘Kadın Kurucular 100’ Listesinde 9. sıraya yükseldi

Seza Çimento ve Beton Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Fast Company Türkiye Dergisi tarafından bu yıl beşincisi açıklanan ‘Kadın Kurucular 100’ listesinde 9’uncu sırada yer aldı. Seza Çimento ve Beton Grubu olarak yeşil ve dijital dönüşüm odağındaki yatırımlarına hız kazandırdıklarını belirten Prof. Dr. Açık, toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde kadın istihdamını artırmayı hedeflediklerini de söyledi.

Milletvekili Gürsel Erol, yılın siyasetçisi seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, BY Medya Dergisi tarafından 3. Avrupa ödülleri kapsamında yılın siyasetçisi seçildi.

Forbes, güncelledi! İşte Türkiye'deki en zengin 10 kişi

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes, dünyanın en zengin 500 insanının yer aldığı Forbes 500 listesini yayınladı.

BAŞKAN YASİN YILMAZ’A YILIN BELEDİYE BAŞKANI ÖDÜLÜ VERİLDİ

Göreve geldiği günden bugüne Yurtbaşı Beldesi’nde yürüttüğü çalışmalarla göz dolduran, Başkan Yasin Yılmaz, Kent & Başkan Dergisi tarafından her yıl online olarak düzenlenen ve halkın oyları ile belirlenen anket sonucuna göre ödüle layık görüldü.

Prof. Dr. Yasemin Açık ‘100 Kadın Patron’ Listesinde 14. sırada yer aldı 

14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde Elazığ’dan Bağımsız Milletvekili Adayı olan Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, büyük bir başarıya daha imza attı. Geçtiğimiz günlerde Fortune Türkiye Dergisi’nin “Türkiye’nin En Güçlü 50 İş Kadını” listesinde yer alan Prof. Dr. Yasemin Açık, Fast Company Türkiye Dergisi tarafından bu yıl dördüncü kez açıklanan “100 Kadın Patron” listesinde de 14’üncü sırada yer aldı. 

Prof. Dr. Yasemin Açık Türkiye’nin En Güçlü 50 İş Kadını arasında yer aldı

14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı olan Prof. Dr. Yasemin Açık, Fortune Türkiye Dergisi’nin “Türkiye’nin En Güçlü 50 İş Kadını” listesinde yer aldı. Sürdürülebilirliği tüm iş yapış biçimlerine adapte eden, geleceği ve dönüşümü iyi okuyabilen kadın liderlerden oluşan “Türkiye’nin En Güçlü 50 İş Kadını” listesinde yer almaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Açık, “Şehrim, bölgem ve ülkem için çalışmaya, üretmeye, emek vermeye, topluma katkı sağlamaya devam edeceğim” dedi. 

Telmih Dergisi deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor 

Telmih kültür sanat edebiyat ve tarih dergisi, deprem bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Elazığ merkezde uluslararası yayın yapan Telmih kültür sanat edebiyat ve tarih dergisi Elazığ depreminde olduğu gibi asrın felaketinde de sahadaki yerini aldı. Telmih Dergisi ve Telmih Gönüllülük hareketi yöneticisi Talat Özer faaliyet planları hakkında bilgiler verdi. 

Altaş, son yolculuğuna uğurlandı

Detay Dergisi İmtiyaz Sahibi, Gazeteci Gülşah Altaş'ın vefat eden annesi Firdevs Altaş son yolculuğuna uğurlandı.

İki Türk’ten kanser aşısı müjdesi!

Geliştirdikleri koronavirüs aşısıyla geçtiğimiz yıllarda tüm dünyadaki en çok konuşulan isimler arasında yer alan Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, şimdi de kanserle mücadele çalışmalarıyla gündem oldu. Almanya’nın dünyaca ünlü haftalık haber dergilerinden Focus’a kapak olan Türeci ve Şahin kanser aşısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Burak Nur: Özlem Cizre Nuh Otobüs İşletmeciliği istikrarlı büyümesini sürdürüyor

Türkiye'nin önde gelen seyahat firmalarından biri olan Özlem Cizre Nuh Otobüs İşletmeciliği, her geçen gün istikrarlı büyümesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Müşteri memnuniyetinin ön planda tutulduğu firma 2022 yılında aldığı yeni araçlarla adından söz ettiriyor.

Detay Dergisi 36’ncı sayısıyla okurlarıyla buluşuyor

Elazığ’ın en uzun soluklu dergisi Detay, 36’ıncı sayısıyla okurlarıyla buluşuyor. Derginin yeni sayısının kapağında Özlem Cizre Nuh Otobüs İşletmeciliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Nur yer aldı.

Türk profesörün çalışmaları dünyanın ilgi odağı oldu, birçok ülkeye ihraç edildi

Fırat Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, güneş simülatörü, spin kaplama cihazı ve yapay sinir üretiminde kullanılan elektrospin cihazı gibi birçok çalışmaya imza attı. Prof. Dr. Yakuphanoğlu'nun bu çalışmaları başta Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç edilirken, çalışmaları da uluslararası indeksli dergi ve makalelerde yayımlandı.

Fırat Üniversitesi Mühendislik alınında Türkiye'de 8. oldu

ABD merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu ve haber dergisi US News & World Report, Dünyanın En İyi Üniversiteleri 2022 sıralamasını açıkladı.

Dındik, çok konuşulacak karikatürü manşetten verdi

Elazığ'da yayın yapan mizah gazetesi Dındik, Elazığ'ın en önemli sorunlarından biri olan göç problemini gündeme taşıdı. Derginin 18. sayısında Elazığ'dan göç eden ancak Elazığ hasreti çekenleri mizahi bir dille eleştirildi.

Çayda Çıra Dergisinin Yeni Sayısı Yayınlandı

Araştırmacı Gazeteci Yücel Çakmak'ın imtiyaz sahibi olduğu Kültür Sanat ve Aktüel Dergisi 'Çayda Çıra'nın Yeni sayısı yayınlandı. 

Prof. Dr. Yasemin Açık, Türkiye'nin En Güçlü 50 İş Kadını Arasında Yer Aldı

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Türkiye'nin yeni iş dünyası dergisi, Fast Company Dergisi tarafından yayımlanan Türkiye'nin önde gelen girişimci iş insanlarının yer aldığı Sıfırdan Yaratanlar 100 karma listesinde 57. sırada, kadın kurucular listesinde ise 7. sırada yer aldı.

Fransa’da bıçaklı saldırı

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Charlie Hebdo dergisinin eski binası yakınlarında bıçaklı saldırı yaşandı. Olayda 4 kişi yaralanırken, 2 saldırgan kaçtı.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Elazığ Belediyesi ve Bizim Külliye Dergisi tarafından hikâye yazma geleneğine teşvik etmek ve yeni nesillerin yazma eylemiyle daha yakın bir bağ kurmasına katkı sağlamak için düzenlenen 2. Dede Korkut Uluslararası Hikâye Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Yasemin Açık, Türkiye'nin 100 Kadın Girişimcisi Arasında Yer Aldı

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof Dr. Yasemin Açık, Fast Company Dergisi tarafından Kadın Kurucular 100 başlığıyla hazırlanan Türkiye’nin 100 kadın girişimcisi listesinde 7. Sırada yer aldı. 

Yasemin Açık, Türkiye'nin En Güçlü İş Kadınları Arasında yer aldı

SEZA Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Türkiye Fortune Dergisi tarafından bu yıl 10’uncusu yayımlanan Türkiye’nin  En Güçlü 50 İş Kadını listesinde yer aldı.

Mars'ta Hayat Hikaye Yarışmasının birincisi Elazığlı öğrenci Yusuf Güler

Bilge Çocuk Dergisi'nin Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlediği 'Mars'ta Hayat Hikaye Yarışması' sonuçlandı. Yarışmada Elazığlı öğrenci Yusuf Çağrı Güler'in hikayesi birinci oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Bu yarışma neden umutlanmamız gerektiğini açıklıyor' dedi.