Ders Haberleri

Ders Haberleri

İlk ders zili çaldı

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci ve yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmen için 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı. Kırklareli'nde öğrenciler okula geldi.

Ders kitapları sıralardaki yerini aldı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılında ücretsiz verilmek üzere hazırlanan yaklaşık 178 milyon ders kitabının okullardaki dağıtımına başlandı.

KPSS son tekrar kampına yoğun katılım sağlandı

Elazığ Belediyesi’nin “Gelecek Sensin” projesi kapsamında düzenlediği KPSS Son Tekrar Kampı yoğun ilgi gördü. Uzman eğitimciler tarafından gerçekleştirilen kampa; Bingöl, Malatya ve Diyarbakır gibi çevre illerden de katılım sağlandı. Bir yıldır çalışmakta oldukları derslerin, tekrarını gerçekleştirmenin önemine değinen adaylar, destekleri için Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür etti.

MEB'in yeni müfredatı ne zaman belli olacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatın şubat ayı sonunda açıklanacağını söyledi. Tekin,  “Ders saati aynı kalacak, içerik sadeleşecek. Devamsızlık konusunda af olmayacak.” dedi

Başkan Ertan’dan CHP’ye tepki 

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ömer Ertan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e tepki gösterdi. Ertan, "Özgür Özel siz bizim aklımızla mı alay ediyorsunuz? Sen gerçekten bilgi almak istiyorsan Milli Savunma Bakanlığını ararsın, gidersin, ziyaret edersin, bilgini alırsın ya da davet edersin, gelir seni bilgilendirir. Yani şu andaki meclis yapısı devletin güvenliğinin konuşulmasına müsait değil ki." dedi. 

Aziz Gül Ortaokulu’nun temel atma töreni gerçekleştirildi 

32 derslikli Aziz Gül ortaokulunun temeli düzenlenen törenle atıldı. 

Küçük: 30 Ağustos milletimizin kahramanlık destanıdır

Kısa adı TÜRBEP olan Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu Elazığ İl Başkanı İhsan Küçük, milletimizin 30 Ağustos Zaferi ile kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere ağır ve unutamayacakları bir ders verdiğini bildirdi.

Başkan Şerifoğulları: Şehrimizin her köşesine hizmet götürüyoruz

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Ataşehir ve Güneykent Mahallerinde yapımı devam eden yeni imar yolu, muhtarlık ofisleri ve 16 derslikli ortaokulun inşa çalışmalarını yerinde inceledi.

Eğitim Sendikalarından ihaleye tepki 

Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin maaş, ek ders, fazla mesai, ikramiye ve diğer özlük haklarının banka ile ödenmesi hususunda yapılan promosyonlu maaş ödeme protokolü katılımcı bankaların eğitim çalışanlarının haklarını karşılamayan düşük teklif ile sonuçlanmasından dolayı Elazığ’daki eğitim sendikaları sonuçlanan düşük teklife tepki göstererek ortak basın açıklaması düzenledi. 

Ek ders ücreti ne kadar oldu? 

Temmuz maaş zam oranlarının netleşmesiyle birlikte derece derece öğretmen maaşları, ek ders, İYEP, tazminatlar, ödenekler tek tek belli oldu. Ek ders ücreti ne kadar oldu? 2023 sözleşmeli öğretmen ek ders saat ücreti

Elazığ Belediyesi, 5 muhtarlık ofisi ve 16 derslikli bir okul yapacak 

Elazığ Belediyesi, vatandaşlara daha etkin bir hizmet sunmak amacıyla yapılacak olan muhtarlık ofisi ve çocuklara daha kaliteli bir eğitim imkanı sunmak için yapılacak 16 derslikli okulun ihalesini tamamladı. 

Prof. Dr. Keleş: Hizmetlerimle şehrime bakanlığı getireceğim

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Prof. Dr. Erol Keleş, “Allah kısmet eder Meclis’e gidersem emeğimle, hizmetimle Allah’ın izniyle ülkeme, şehrime, ilçelerime bakanlığı getireceğim. Size söz veriyorum.” dedi.

Tarih siz fırsatçıları AFFETMEYECEK!

Yaşadığımız afetten ders almayıp, fırsatçılık yapmaya çalışanlar, karkas etin fiyatına zam yaptı. 

Elazığ Belediyesi’nden ücretsiz KPSS tekrar dersleri

Elazığ Belediyesi eğitime verdiği önemle memur adaylarına yönelik hizmetlerini sürdürüyor.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: '29 Ekim'de TOGG fabrikasını açıyoruz'

Türkiye Odalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, 'Türk insanının 120 yıllık hayali 60 yıl önce yarım kalan bir rüyamız vardı. Türkiye'nin otomobili bu görevi üstlendikten sonra Allah nasip ederse 29 Ekim'de TOGG fabrikasını açıyoruz' dedi.

Spor ile gelen başarı, herkese örnek oldu

Elazığ'da su topu takımında olan 14 yaşındaki Almina Duru Yura, bir yandan müsabakalara katılırken bir yandan da ders çalıştı. Spor ile birlikte zinde kalan ve deşarj olan Almina, fen lisesini kazanarak herkese örnek oldu.

Dersimspor, Fırat Üniversitesinden 3 futbolcuyu transfer etti

Elazığlı teknik sorumlu Bülent Güllü, Dersimspor'un başına geçtikten sonra eski öğrencilerini yeni takımına transfer ediyor.

Bülent Güllü, Dersimspor'da

Elazığlı çalıştırıcı Bülent Güllü, yeni sezon için hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Dersimspor'un başına geçti.

Köpeğin kulübesine giren kedi neye uğradığını şaşırdı

Elazığ'da bir evin bahçesinde bulunan köpek kulübesine her zaman girip köpeğin yemini yiyen kedi son denemesinde yakayı ele verdi. Durumu fark eden köpek kediye unutamayacağı bir ders verdi.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Yıldırım: 'Finlandiya ve İsveç'in bu konudaki geri adımını ve kabulünü hep birlikte gördük'

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü ve iradeli bir lider olduğunu belirterek, Biz 'Terör örgütlerine, FETÖ'ye ve diğer örgütlere yardım etmeyeceksiniz, ederseniz biz de sizin NATO üyeliğinizi veto ederiz deyip bundan vazgeçeceksiniz' dedik. Finlandiya ve İsveç'in bu konudaki geri adımını ve kabulünü hep birlikte gördük' dedi.

Kovancılar'da öğrenciler el becerilerini yıl sonu sergisinde beğeniye sundu

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde öğrenciler tarafından görsel sanatlar ve teknoloji tasarım ders içeriklerinden üretilen eserler sergilendi.

Matematiği sevdiren proje

Elazığ Merkez Çaba İlkokulu, Etwinning projesi ile öğrencilerin matematik dersine karşı olumsuz yargılarını değiştiren, matematik konularını oyunlaştırarak eğlenceli kılan “Matematiğin kaç canı kaldı?” adlı çalışma gerçekleştirdi. 

Aday sürücülere son ders jandarmadan

Elazığ'da jandarma ekipleri, Aday Sürücülere Son Ders Jandarmadan Projesi çerçevesinde sürücü adaylarına eğitim verdi.

Elazığ Yolspor, ikinci bitirdi

Elazığ'ın Bölgesel Amatör Lig temsilcilerinden Yolspor, son hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Dersimspor'u 6-2 yenerek grubunu 2. sırada tamamladı.

Elazığ'a bir okul müjdesi daha

Elazığ Belediyesi'nin Toplu Konut İdaresi tarafından Bızmişen mevkiinde yapılan yeni konut rezerv alanlarında inşa edeceği 12 derslikli okul için protokol imzalandı.

Milli Eğitim Bakanı Özer: 'Son 19 yılda Türkiye'de eğitimde seferberlik ilan edildi'

Elazığ'da bir okulun açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'Son 19 yılda eğitimde hakikaten Türkiye bir seferberlik dönemine tanıklık etti. 81 ilde tüm ilçelerimizde okul öncesi eğitiminden yükseköğretimine kadar vatandaşların çocukların eğitimine erişimini arttırmak için inanılmaz yatırımlar yapıldı. Tüm eğitim sistemindeki derslik sayısı 200-300 bin iken bugün 855 bin dersliğe yükseldi' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Özer: '855 bin derslikte yüz yüze eğitime ara vermeden devam ediyoruz'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kararlı bir şekilde yüz yüze eğitime devam edildiğini söyleyerek, 'Eğitim sistemimizde bulunan 855 bin derslikte yüz yüze eğitime ara vermeden devam ediyoruz' dedi.

Fırat Üniversitesi, 5 golle kazandı

BAL 1. Bölge 3. Grup'un 12. haftasında Fırat Üniversitesi, deplasmanda Dersimspor'u 5-0 mağlup etti.

Bölgesel Amatör Lig: Fırat Üniversitesi GSK: 3 - Dersimspor: 2

D. Fırat Üniversitesi GSK, Bölgesel Amatör Lig 1. Bölge 3. Grup'un 3. haftasında Dersimspor'u 3-2 yendi.

İnşaatında çalıştığı kütüphanede şimdi tıp fakültesi öğrencisi olarak çalışıyor

Elazığ'da 2016 yılında yapımına başlanan Fırat Üniversitesi kütüphanesi inşaatında işçi olarak çalışan Hasan Coşkun, boş zamanlarında ders çalışarak hayalini kurduğu tıp fakültesini kazandı. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimine devam eden Coşkun, 5 yıl önce inşaatında çalıştığı kütüphanede şimdi öğrenci olarak doktor olmak için çalışıyor.