Diplomasi Haberleri

Diplomasi Haberleri

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci: 'Cumhurbaşkanımızın adeta ağzına bakan ve bu kişi ne diyecek diye bekleyen bir dünya var'

Elazığ'da tarım sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 'Cumhurbaşkanımızın adeta ağzına bakan ve bu kişi ne diyecek diye bekleyen bir dünya var. Tahıl koridoru bir lider diplomasisinin, Türkiye'nin dengeli ve tutarlı dış politikasının, taraf tutmamak adına cumhurbaşkanımızın söylediklerinin bir sonucudur' dedi.

'Yapamazsın' dediler hırs yaptı Elazığ'ın tek kadın seyisi oldu

Elazığ'da yaşayan Pınar Tıraş, 2017 yılında başvurduğu seyislik diplomasını aldı. Çevresinin, 'Yapamazsın, sen kadınsın' demesine rağmen hırs yapan Tıraş, Elazığ'ın 5 yıldır tek kadın seyisi olmanın gururunu yaşıyor.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu AP’de konuştu: AB’nin sınırları Yunanistan’dan değil Türkiye’den başlar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu (AP) Dışişleri Komisyonu'nda video konferans yoluyla konuştu. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelerdeki duruşunu anlatan Çavuşoğlu, Yunanistan'a gözü kapalı destek veren AB'yi eleştirerek, 'AB'nin sınırları Yunanistan'dan değil Türkiye'den başlar' dedi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Libya'da önemli açıklamalar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Libya’da sorun çözülmüş değil, karmaşık bir durum var. Bunun çözülmesi için işbirliğinin devam etmesi gerekiyor. Diplomasi ile çözüm arıyoruz. Masayı sonuna kadar deniyoruz. Bu konuda UMH hükümetinin taleplerinin haklı olduğunu düşünüyoruz' dedi.