Diplomat Haberleri

Diplomat Haberleri

ABD'den Çinli diplomatlara yeni kısıtlama

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çinli diplomatlara yönelik yeni kısıtlamalar uygulanacağını açıklayarak, “Çinli diplomatlar, rutin aktivitelerini gerçekleştirmek için ABD’den izin alacaklar” dedi.

Afganistan'da bağımsızlık günü kutlamalarında roketli saldırı: 10 yaralı

Afganistan’ın başkenti Kabil’de 101’inci bağımsızlık günü kutlamaları sırasında diplomatik temsilciliklerin bulunduğu bölgeye yönelik düzenlenen roketli saldırıda 10 sivilin yaralandığı ifade edildi.

Bakan Aydın Maruf, Elazığ TSO Başkanı Arslan'la bir araya geldi

İlerleyen süreçte daha faydalı ve olumlu çalışmalar yapacaklarını belirten Irak Türkmen Cephesi Devlet Bakanı Aydın Maruf,Hem Erbil-Ankara arasındaki ilişkiler hem de Bağdat-Ankara arasındaki idari , siyasi, diplomatik ilişkilerimiz son derece güzel. Ekonomik kalkınma için bu ilişkiler büyük bir katkı sağlamaktadırdedi.

AK Parti'li Milletvekili Ağar: 'Büyük devletimiz, şehit diplomatımızın kanını yerde bırakmadı'

Irak'ın Erbil kentinde Türk diplomatı Osman Köse'nin şehit edilmesinin hemen ardından Milli İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröristleri etkisiz hale getirdiğini belirten AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, 'Saldırıyı planlayan, azmettiren hainleri büyük devletimiz etkisiz hale getirerek şehit diplomatımızın kanını yerde bırakmadı. Ayrıca yapılan bu hain saldırı, Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğümüz Pençe Harekatımızın ne kadar isabetli olduğunu ve ne kadar haklı olduğumuzu da göstermektedir' dedi.

Gürcistan Başbakanı Bakhtadze, iftar programı düzenledi

Gürcistan Başbakanı Mamuka Bakhtadze, ülkesinde yaşayan Müslüman halk ve diplomatlar için iftar programı düzenledi.