Dışişleri Bakanlığı Haberleri

Dışişleri Bakanlığı Haberleri

Erdoğan gölge kabine kuruyor! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sürecinde Gölge Kabine kuracağı iddia edildi. Gölge Kabine'de İbrahim Kalın'ın Dışişleri Bakanlığı yapacağı, MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da bakan olarak gölge kabinede görev alacağı önü sürüldü.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy'dan AİHM'e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, 'Ermenistan’ın temelsiz iddialarını desteklemek amacıyla sunduğu sosyal medya paylaşımları ile basın kesitlerine dayanarak ve hiçbir şekilde hükümetimizin görüşüne başvurmadan aldığı kararla AİHM, inandırıcılığına ve itibarına darbe vurmuştur' dedi.

Dışişleri’nden AB’ye tepki

Avrupa Birliği Devlet ve Hükümet Başkanları Özel Zirvesi Toplantısı'nda Türkiye'ye ilişkin alınan kararlar açıklandı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 'Zirve kararlarında yine Kıbrıs Türklerine hiçbir atıfta bulunulmaması ve iki taraf arasında hidrokarbon kaynaklarına ilişkin hakça gelir paylaşımından bahsedilmemesi, AB'nin Kıbrıs Türklerini yok sayan zihniyetinin devam ettiğini göstermektedir' denildi.

Ermenistan çatışmalarda geri adım attı

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmalar 6. gününde devam ederken Ermenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, AGİT Minsk Grubu arabuluculuğunda ateşkes görüşmeleri için hazırız denildi.

Çin’den Azerbaycan ve Ermenistan’a diyalog kurma çağrısı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmaya yönelik, Tüm tarafların soğukkanlı ve itidalli davranarak durumu daha gergin hale getirecek adımlar atmaktan kaçınmalarını, anlaşmazlık ve çatışmaları siyasi diyalog yoluyla çözmelerini temenni ediyoruz dedi.

Rusya'dan taraflara müzakere çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan’ın sabah saatlerinde Azerbaycan’a düzenlediği saldırının ardından taraflara müzakere çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığından AB'ye yaptırım tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, 'AB Dış İlişkiler Konseyi’nin Libya bağlamında bir denizcilik şirketimizin de yaptırım listesine alınmasının bizim nazarımızda hiçbir değeri yoktur' dedi.

Rusya'nın Londra Büyükelçisi Kelin İngiltere Dışişleri Bakanlığına çağırıldı

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Belarus Soruşturma Komitesi Başkanı Ivan Noskevich ile toplantı yaparak gösterilerde gözaltına alınanlarla ilgili bilgiler aldı.

Dışişleri Bakanlığın'dan Christchurch saldırıları davası kararına ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Christchurch terör saldırılarının faili hakkındaki mahkeme kararından memnuniyetini açıkladı.

Dışişleri'nden AB'ye Doğu Akdeniz tepkisi!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “Avrupa Birliği, Doğu Akdeniz’de barış, refah ve istikrarı hedefleyen sürecin bir parçası olmak istiyorsa, objektif ve dürüst olmalıdır” dedi.

Almanya, İspanya'yı riskli bölge ilan etti

Almanya Dışişleri Bakanlığı, İspanya’yı yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında riskli bölgeler listesine dahil etti.

Türkiye'den ABD, İsrail ve BAE tarafından açıklanan Ortak Bildiriye tepki

Dışişleri Bakanlığı, ABD, İsrail ve BAE tarafından açıklanan ve İsrail-BAE ilişkilerinin bütünüyle normalleştirilmesini öngören ortak bildiriye ilişkin olarak Filistin halkı ve Yönetimi tarafından gösterilen güçlü ve müşterek tepkiyi haklı bulduklarını açıkladı.

MSB'den Bahreyn Dışişleri Bakanlığı'na cevap!

Milli Savunma Bakanlığı, Bahreyn Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın gerçeği yansıtmadığını belirterek, 'Bölgesel barış, istikrar ve güvenlik darbecilerin değil, hukuk ve meşruiyetin yanında yer alınarak savunulabilir' açıklamasında bulundu.

Malatya, Avrupa Bilgi Ağına dahil oldu

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı/Türkiye Ulusal Ajansı tarafından EURODESK Temas Noktası olarak kabul edildi.