Diyanet Işleri Başkanlığı Haberleri

Diyanet Işleri Başkanlığı Haberleri

Tunç, Diyanet İşleri Başkanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı’na Atandı

Elazığlı Turgut Tunç, Diyanet İşleri Başkanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı’na atandı.

Şehitler için sabah namazında tüm camilerde dua edilecek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yarın sabah namazında tüm camilerde terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda şehadete kavuşan Mehmetçikler ve tüm şehitler için dua edileceğini bildirdi.

Bayar: Diyanet işleri başkanlığımız tartışmalardan uzak tutulmalı 

Türk Diyanet Vakıf Sen Elazığ Şubesi Başkanı Nusret Bayar, din görevlilerin şevkini artıracak ortamların oluşturulması gerektiğini söyledi. 

Hac kuraları için tarih verildi!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gelecek yıl Hac yolculuğuna Türkiye'den 85 bin hacı adayının uğurlanacağını kaydederek, kuraların ekim sonu veya kasım başında gerçekleştirileceğini duyurdu.

Elazığlı hafızlar bölge birincisi oldu

Elazığlı hafızlar, 2023 Yılı Hafızlık Yarışması'nda bölge birincisi oldu. 

Vali Toraman’dan destek 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman Kurbanını Paylaş, Kardeşinle yakınlaş kampanyasına destek oldu. 

Hac kuraları açıklanıyor saat verildi

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2023 yılı hac kura sonuçlarının bugün saat 22.00’den itibaren e-Devlet üzerinden açıklanacağını duyurdu.

Şiş: Elazığ’a güzel bir hizmet daha

Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş ve beraberindeki heyet, finansmanı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, yapım işlerinin tamamının ise Elazığ İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen, ülkemize hizmet edecek müezzin, imam-hatip, vaiz gibi birçok din adamının eğitim alacağı ülkemizin sayılı tesislerinden olacak Harput Dini İhtisas Merkezi’ni ziyaret etti. Gelinen son durum hakkında Harput Dini İhtisas Merkezi Müdürü Turgut Tunç’tan bilgiler alan heyet daha sonra merkezi gezerek incelemelerde bulundular. 

İzzetpaşa Camii'nde hafızlık icazet merasimi yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan sınav sonucu hafızlık belgesi almaya hak kazanan 116 öğrenci için İzzetpaşa Camii'nde hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

Elazığ'da 'Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye' tatbikatı yapıldı

İçişleri Bakanlığı, AFAD ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği ile Türkiye geneli eş zamanlı düzenlenen, 'Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye' tatbikatı Elazığ'da da gerçekleştirildi.

Hafızlık yarışması Türkiye üçüncüsü Elazığ'dan

Diyanet İşleri Başkanlığınca, 'Kur'an Kursu Öğrencileri Arası Hafızlık Yarışması Türkiye Finali' Şırnak'ta gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması bölge birincisi Elazığ'dan

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2022 yılı hafızlık eğitimi verilen Kur'an kursları arası Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması bölge finali, Bayburt Yusufiye Camiinde düzenlendi. Yarışmada bölge birincisi Elazığ Altın Çevre Yatılı Erkek Kur'an Kursu öğrencisi Muhammet Fatih Yel bölge birincisi oldu.

Ezanı Güzel Okuma Yarışması birincisi Elazığ'dan

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2022 yılı Ezanı Güzel Okuma Yarışması Doğu Anadolu bölge birincisi, Elazığ'da Müezzin-kayyımı Yusuf Türk oldu.

Elazığ'ın ilk hacı kafilesi kutsal topraklardan döndü

Kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getiren Türk hacılar, yurda dönmeye başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki 122 kişilik ilk hacı kafilesi, Elazığ Havalimanında aileleri tarafından sevinç gözyaşlarıyla karşılandı.

Hafızlık yarışması bölge finali Elazığ'da yapıldı

​​​​​​​Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an kursu öğrencilerine yönelik düzenlenen Hafızlık Yarışmasının Doğu Anadolu Bölge Finali Elazığ’da gerçekleştirildi.

Kur'an Kurslarına Kayıtlar Başlıyor

Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında geçtiğimiz Mart ayında yüz yüze eğitime ara verilen Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarına kayıtlar yeniden başlıyor.

Diyanet’ten yeni hizmet: Artık fetvalar cebinizde!

Toplumu din konusunda aydınlatma ilkesiyle hizmetlerine yenilikler katan Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşlar tarafından en çok sorulan dini soruları, geliştirdiği mobil uygulamayla hizmete açtı.

Ramazan İmsakiyesi Yayınladı

Diyanet İşleri Başkanlığı, illerin imsakiye bilgilerini yayınladı. 

Diyanet'ten Hac Ödemeleri Hakkında Açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2020 hac ücretleri hakkında açıklama yaptı.

Diyanet'ten Koronavirüsle İlgili Yeni Açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı, dünya genelinde görülen yeni koronavirüsün ülkemizde yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek amacıyla süreç içerisinde alınan tedbirleri kamuoyu ile paylaştı.

Şahin: Hac ile ilgili herhangi bir tasarruf yok

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın umre ziyaretlerinin korona virüs salgını ile ilgili askıya alındığını duyurduğunu aktaran Hac ve Umreden Sorumlu Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Diyaeddin Şahin, bu kısıtlamanın tedbir amaçlı geçici süreliğine sadece umre ziyaretlerinde olduğuna dikkat çekerek, hac ile ilgili herhangi bir sıkıntının olmadığını ve organizasyonlarının devam edeceğini söyledi.

Manevi Destek Ekibi deprem bölgesinde

Diyanet İşleri Başkanlığı, Elazığ'da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde yakınlarını ve evlerini kaybeden depremzedelere destek vermeleri için bölgeye Manevi Destek Ekibi gönderdi. Kadın ve erkeklerden oluşan uzman ekip, vatandaşları kaldıkları çadır ve spor salonları gibi yerlerde ziyaret edip moral vermeye çalışıyor.

Elazığ'da ilk hacı kafilesi yola çıktı

Elazığ Havalimanı'ndan Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde kutsal topraklara gidecek olan 184 kişilik ilk hacı kafilesi yola çıktı.

Diyanet İşler Başkanı Erbaş: “200 bine yakın hocamızla seferber olmuş durumdayız”

Diyanet İşleri Başkanlığının yaz Kur'an kursları başladı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 200 bine yakın hocamızla seferber olmuş durumdayız' dedi.

Elazığ'da bayram namazı saat kaçta kılınacak?

Elazığ'da bayram namazı saat kaçta kılınacak?

Cuma Hutbesi yayımlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 31 Mayıs 2019 Cuma Hutbesini yayımladı. 

Elazığ'da mukabele geleneği sürüyor

Peygamberimiz Hazreti Muhammed (SAV) ve Hazreti Cebrail'in Kur'an-ı Kerim'i karşılıklı okumaları anlamına gelen mukabele geleneği halkalarına yoğun şekilde katılan Elazığlılar, Ramazan ayı boyunca Kur'an-ı Kerim’i hafızlardan dinlemenin hazzını yaşıyor.

Haziran Dönemi Hafızlık Sınav Başvuruları Başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığınca belirli dönemlerde yapılan “Hafızlık Tespit Sınavları” kapsamında “2019 Yılı II. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı başvuruları Haziran ayında başlıyor. 

Bölge Yarışmalarında Elazığ’ı temsil edecek din görevlileri belli oldu

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında; Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i yüzünden güzel okuma, etkili hutbe sunumu ve ezanı güzel okuma kategorilerinde din görevlileri arasında düzenlenen yarışmalarda Elazığ’ı temsil edecek din görevlileri belli oldu