Diyet Haberleri

Diyet Haberleri

Sözleşmeli sağlık personeli alınacak! 

Sözleşmeli 36 bin sağlık personeli istihdamı kapsamındaki sağlık birimlerinin yeniden belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar uyarınca 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip, 32 bin 464 de uzman tabip istihdam edilecek.

Başkan Şerifoğulları’ndan 10 Kasım Atatürk’ü anma günü mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde bir mesaj yayımlayarak, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü; saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz.” dedi.

Yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki çocuğa midibüs çarptı

Elazığ'da yolun karşısına geçmek isteyen 5 yaşındaki çocuğa midibüs çarptı. Yaralanan çocuğun durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Prof. Dr. Mehmet Yalnız: 'Az az ve sık sık yemek bütün hastalıklar için dünyada en geçerli diyet şeklidir'

Günümüzde her beş kişiden birinde reflü hastalığının olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Yalnız, 'Bunun sebepleri arasında yenilen gıdalar, kilo, yaşlandıkça kullanılan ilaçlar var. Az az ve sık sık yemek bütün hastalıklar için dünyada en geçerli diyet şeklidir' dedi.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Harman, 'Kalp ve damar hastalığı olanlar mutlaka diyetlerine dikkat etmeli'

Kalp ve damar hastalarının Kurban Bayramında diyetlerine dikkat etmeyip, fiziksel aktivitelerini azalttığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Harman, Maalesef bu ciddi ve ölümcül sonuçlara yol açabilir. Kalp ve damar hastalığı olanlar tıpkı Kurban Bayramı öncesinde olduğu gibi mutlaka diyetlerine dikkat etmeleri gerekmektedir dedi.

Diyetisyen Uç: 'Kesilen etlerin 24 saat bekletilmesi gerekiyor'

Kesilen etlerin 24 saat bekletilmesi gerektiğini aktaran Diyetisyen Gülben Uç, 'Özellikle mide rahatsızlığı olanların 24 saat beklettikten sonra etleri tüketmesi gerekiyor' dedi.

Diyetisyen Gülben Uç: 'Günde ortalama 3 litre su tüketilmelidir'

Yaz mevsiminde sıcakların başlamasıyla vücudun su ihtiyacının daha çok artığını belirten Diyetisyen Gülben Uç, 'Artan sıcaklarla beraber vücuttan sıvı atılımınız da arttığı için günde ortalama 3 litre su tüketilmelidir. Diğer soğuk içeceklerin tüketimine de dikkat edilmelidir. Kalorisi yüksek asitli şekerli içeceklerin yerine ev yapımı soğuk içecekler, meyve suları ve limonatalar tüketilebilir' dedi.

Diyetisyen Uç'tan Ramazan sonrası sağlıklı beslenme önerileri

Bayramda misafirlere baklava yerine sütlü irmik tatlısı, sütlaç veya meyveli tatlılar ikram edilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Gülben Uç, 'Güzel bir meyve tabağı hazırlayarak misafirlerinize antioksidan, mineral ve vitamin açısından zengin besinler ikram etmiş olursunuz. Böylelikle hem siz hem onlar rahat eder. Çünkü sıcak havalarda ağır besinler tüketmek rehavet çökmesine ve halsizliğe sebep olabilir'' dedi.

Diyetisyen Tekay: 'Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin yolu iftar ve sahur arasında yeterli sıvı tüketmekten geçiyor'

Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, Ramazan ayında kayısı çayı, keten tohumu, yoğurt gibi besin gruplarının tüketilmesinin sindirim probleminin giderilmesine yardımcı olacağını belirterek, 'Hazımsızlık, kabızlık, sindirim problemleri, halsizlik veya uyku halini giderecek olan temel nokta iftar ve sahur arasında tükettiğimiz sıvı grubudur. Başta su olmak üzere ev yapımı limonatalar, meyve suları, çorba, ayran, süt gibi sıvı gıdalar da sıvı ihtiyacınızın giderilmesine yardımcı olacaktır dedi.

Bacak bacak üstüne atabilmek için 52 yaşında ameliyatsız 46 kilo verdi

Elazığ'da 52 yaşındaki Suat Yıldız, en büyük arzusu olan bacak bacak üstüne atabilmek için 10 ayda yaptığı diyet sayesinde 46 kilogram verdi.

Kışın su tüketimine dikkat

Kış aylarının en büyük problemlerinden birinin su içmemek olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Selen Fırat, 'Yazın susadığımız için bir miktar su içiyoruz ama kışın bu durum olmadığı için suyu ihmal etmiş oluyoruz. Bu yüzden kışın su tüketimine de çokça dikkat etmeliyiz. Susamasak bile ara ara suyumuzu içmeyi ihmal etmeyelim. Kış aylarında çok güzel sebzeler var, bu sebzeleri de bol bol tüketip C vitamini almaya özen göstermeliyiz' dedi.

Elazığ'da Atatürk için mevlit programı düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83'üncü yılı dolayısıyla Elazığ'da mevlit programı düzenlendi.

Diyetisyen Kübra Tekay: 'Yağlar ölçülü tüketilirse kilo aldırmaz, kilonun korunmasına yardımcı olur'

Günlük alınan enerjinin yaklaşık yüzde 30'unun yağ olduğunu belirten Medical Park Elazığ Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, Karbonhidratlarda olduğu gibi ölçülü ve doğru kaynaklardan alınan yağlar kilo yapmaz, aksine iştah kontrolünü sağladıkları için kilo kontrolüne yardımcı olurlar. Ayrıca yağlar, vitaminleri eriterek vücut tarafından emilmelerini sağladıklarından çok önemlidir dedi.

Oruç tutun bağışıklığınız güçlensin

Oruç tutmanın bağışıklık sistemine iyi gelip kuvvetlendirdiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, basit şeker ve karbonhidratlardan uzak durulması gerektiğine dikkat çekerek, sebze, meyve gibi bol lifli ve posalı besinlerle iftar ve sahurda kaliteli protein alınmasını önerdi.

Bağışıklık düzenli uyku, beslenme ve egzersizden geçiyor

Özellikle hafta sonu kısıtlamaları ile vatandaşların evde kaldığını ve kilo alma şikayetini dile getirdiğini belirten Diyetisyen Selen Fırat, 'Sağlıklı beslenme ve evde egzersizlerle biraz da motivasyonumuzu sağlayarak bu durumdan kaçınabiliriz. Bu süreçte bağışlık çok önemli. Bağışıklıkta düzenli uyku, beslenme ve egzersiz geçiyor. 3 altın kurala dikkat edersek Covid-19 ile daha iyi mücadele veririz' dedi.

Mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemine dikkat!

Uzman Diyetisyen İrem Dürçek, mevsim geçişlerinde koronavirüse karşı bağışıklığı güçlendirmenin önem kazandığını söyleyerek önemli tavsiyeler verdi. Dürçek, 'Antioksidan içeren gıdalar olmazsa olmazdır' dedi.

Pirincin 5 önemli faydası

Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger, 'Pirinç, sanılanın aksine kontrollü bir şekilde tüketildiğinde, sağlıklı ve besleyici bir besindir. Özellikle içerdiği kalsiyum, demir, niasin, fosfor, potasyum gibi mineraller bakımından oldukça değerli olan pirinç, enerji oluşumunda görevli olan B grubu vitaminlerden de oldukça zengindir’ dedi.

Gebelik şekerinden diyet ve egzersizle kurtulabilirsiniz

Gebelik şekeri hastalığı için sadece diyet ve egzersiz ile birlikte ideal kan şekerine ulaşmanın mümkün olduğunu belirten Kadın Doğum Uzmanı Dr. Emine Karhan Demir, diyet ve egzersize rağmen ideal kan şekeri sağlanamayan durumlarda insülin tedavisine başlandığını ifade etti.

Diyetisyen Yumakgil'Abur cubur tüketmektense protein ağırlıklı beslenmeliyiz'

Düzensiz beslenmenin bebek, çocuk ve yetişkinlerde obeziteye yol açtığını belirten Diyetisyen Neslihan Yumakgil, 'Yetişkinlik döneminde genelde obezite ile karşı karşıya kalıyoruz. Obez olmamak için abur cubur tüketmektense protein ağırlıklı beslenmeliyiz' uyarısında bulundu.

Kurban etini 6 ile 8 saat arasında dinlendirin

Kurban bayramında artan kırmızı et tüketiminin birçok hastalığın yanında kilolara da davetiye çıkardığını belirten Diyetisyen Neslihan Yumakgil, 'Kurban Bayramı'nda et kesilir kesilmez direkt sofraya getirilmemeli, en az 6 ile 8 saat arasında dinlendirilip, tüketilmelidir' dedi.

Sağlık Bakanı Koca’dan “personel alımı” açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 29 bin 689 yeni sağlık çalışanının kamuda istihdam edilmesi sürecine ilişkin 'İlk etapta 6 bin 835'i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık memuru olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi kadrolarına toplam 12 bin personel alımı gerçekleştireceğiz' dedi.

İftarda çorbadan sonra 10-15 dakika ara verin

İftarda çorbadan sonra 10-15 dakika ara verilmesi gerektiğine dikkat çeken Diyetisyen Neslihan Yumakgil, ani yüklenmelerin midede kramplara, gastrite, reflüye yol açabileceğini söyledi.