Doğu Akdeniz Haberleri

Doğu Akdeniz Haberleri

AB liderler zirvesinden Türkiye ile iş birliği vurgusu

Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesinin ardından AB Konseyi tarafından yapılan açıklamada, 'Akdeniz’de iş birliğine dayalı ve karşılıklı yarar sağlayan bir ilişkinin geliştirilmesinde Türkiye ile AB'nin Doğu Akdeniz'de istikrarlı ve güvenli bir ortamda stratejik çıkarları vardır. İyi niyetle diyaloğu sürdürmek gerekmektedir' denildi.

MGK'da Doğu Akdeniz vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı 4 saat 10 dakika sürdü. MGK’da Doğu Akdeniz vurgusu yapıldı.

KKTC'den AB Konseyi Başkanı Michel'e sert tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in Doğu Akdeniz’deki gerilimin de ele alınacağı 'AB Konseyi Zirvesi' öncesinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile görüşmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında Rum tarafına 'yalnız sözle değil eylemle destek sözü' vermesini endişeyle karşıladıklarını bildirdi.

Milli Savunma Bakanı Akar'dan net Doğu Akdeniz mesajları

Milli Savunma Bakanı Akar, yaptığı açıklamalarda Doğu Akdeniz'e yönelik önemli mesajlar verdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu AP’de konuştu: AB’nin sınırları Yunanistan’dan değil Türkiye’den başlar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu (AP) Dışişleri Komisyonu'nda video konferans yoluyla konuştu. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelerdeki duruşunu anlatan Çavuşoğlu, Yunanistan'a gözü kapalı destek veren AB'yi eleştirerek, 'AB'nin sınırları Yunanistan'dan değil Türkiye'den başlar' dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Kendi vatandaşlarının güvenliğini ve refahını tehlikeye atma pahasına Türkiye’nin karşısına dikilenler için, o kadar açık söylüyorum, anı geldiğinde korkarım ki bedelini ağır ödemezler' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Doğu Akdeniz'de tehdit diline boyun eğmeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Erdoğan, Anıtkabir'deki mesajında, 'Türkiye, bilhassa Doğu Akdeniz'de tehdit, yıldırma ve şantaj diline boyun eğmeyecek, uluslararası hukuktan ve ikili anlaşmalardan kaynaklanan haklarını savunmayı sürdürecektir' dedi.

Doğu Akdeniz için yeni Navtex ilan edildi

Doğu Akdeniz için yeni Navtex ilan edildi.

Yunanistan Parlamentosu, Mısır ile imzalanan MEB anlaşmasını onayladı

Yunanistan Parlamentosu, Mısır ile imzalanan deniz yetki alanlarının belirlenmesi amacı ile imzaladığı sözde Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşmasını onayladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü.

Bakan Çavuşoğlu: Doğu Akdeniz'de gerginliği artıran biz değiliz, Yunanistan'dır, Rum Kesimi'dir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile düzenlediği ortak basın toplantısında 'Doğu Akdeniz’de gerginliği artıran biz değiliz, Yunanistan’dır, Rum Kesimi’dir. Bunun en son örneğini Yunanistan’ın dün bölgede askeri tatbikatlar yapması ile de bir kere daha görmüş olduk' dedi.

Dışişleri'nden AB'ye Doğu Akdeniz tepkisi!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “Avrupa Birliği, Doğu Akdeniz’de barış, refah ve istikrarı hedefleyen sürecin bir parçası olmak istiyorsa, objektif ve dürüst olmalıdır” dedi.

Bakan Dönmez: 'Yunanistan istiyorsa gelebilir, müzakere edebiliriz'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Yunanistan istiyorsa gelebilir, bu konuları müzakere edebiliriz. Kendisine 580 kilometre mesafedeki Meis Adası'nı kendi ana kara ülkesinin bir parçası gibi gösteriyor, kendisinin bile doğrudan görmediği adadan bahsediyoruz, hukuki temelden uzak' dedi.

Fuat Oktay: 'Fransa, Kıbrıs ile ilgili meselelerde macera aramasın'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 'Fransa’nın Kıbrıs ile ilgili meselelerde macera aramaması, çok daha sorumlu davranması esastır' açıklamasında bulundu.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Doğu Akdeniz tepkisi: 'Yunan tiyatrosu'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Doğu Akdeniz'de Yunanistan'ın faaliyetlerine yönelik açıklamalarında sert tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İnşallah yarınlar bugünlerden daha güzel olacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tartışmaları kendi mecrasından çıkartıp ülkenin ve milletin kutlu yürüyüşünün önünde bir takoz haline getirmeye kalkanlara göz yumamayacaklarını belirterek 'Kendi ajandalarını kendi zihin dünyalarındaki hesaplaşmaları bizim üzerimizden görmeye kalkanları ise hiç kusura bakmasınlar asla izin vermeyeceğiz' dedi.