Dünya Haberleri

Dünya Haberleri

Seza Çimento, küresel çimento endüstrisi oyuncularıyla bir araya geldi

Seza Çimento, dünyanın en büyük çimento konferansları arasında yer alan INTERCEM’in İstanbul’da düzenlenen etkinliğine katıldı. İki gün süren etkinlikte sektörün gündemindeki konular ele alınırken yeni iş birliklerine yönelik görüşmeler de yapıldı. Konferansa katılan Seza Çimento Yönetim Kurulu Üyesi - Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Direktörü Cansu Açık, dünya genelini etkileyen jeopolitik ve ekonomik krizlere rağmen küresel çimento sektörünün çözümler geliştirerek büyümeye ve ekonomilere değer katmaya odaklandığını söyledi. Açık ayrıca Seza Çimento olarak şirketin karbon ayak izini azaltırken ekonomik avantaj da sağlayacak yeni hedeflerini de açıkladı. 

THY Yönetim Kurulu toplantısı 3 Ekim’de Elazığ’da yapılacak

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu toplantısı 3 Ekim perşembe günü Elâzığ’da yapılacak. Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın öncülüğünde gerçekleşecek toplantıyla Elâzığ’ın kültür, turizm ve gastronomisinin dünyaya tanıtılması amaçlanıyor.

Prof. Dr. Açık, bulaşıcı hastalıklara karşı uyardı

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bulaşıcı hastalıklar konusunda uyarıda bulundu. Covid-19, maymun çiçeği gibi dünya geneline yayılan bulaşıcı hastalıkların yanı sıra grip, parazit enfeksiyonu gibi özellikle sonbaharın gelmesi ve okulların açılmasıyla birlikte artan hastalıklara da dikkat çeken Prof. Dr. Açık, “Bu hastalıklardan korunmak için sosyal mesafe korunarak fazla temastan kaçınmalı, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında bebekler ve çocuklar için rutin aşılama takvimine ve tarama testlerine uyulmalı, hijyen kurallarına ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeli, sigaradan uzak durulmalı” dedi.

MHP ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ IŞIKVER: 15 TEMMUZ TÜRK MİLLETİNİN YENİDEN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ DESTANIDIR

MHP Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Gününün 8. Yılı münasebetiyle yayınladığı mesajda, “Devletimizin ve milletimizin bekası uğruna, bu toprakları canları pahasına ve her türlü fedakârlığı göstererek, bize vatan kılan Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Söğüt’te, Malazgirt’te, Kut’ül Amare’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Çanakkale’de ne cevap verildiyse 15 Temmuz’da aynı cevap verilmiş ve tüm dünyaya Türk’ün istikbal aşkı ilan edilmiştir.” İfadelerinde bulundu.

Elazığ’da Nalbantlık Kursu açılıyor

Türkiye Jokey Kulübü tarafından dünya standartlarında eğitim almış nalbantlar yetiştirmek için Karacabey Atçılık Eğitim Merkezi’nde nalbantlık eğitim programı düzenlenecek. Hipodrom Müdürü Muhammet Demirçelik 2. dönem nalbantlık kursu ile ilgili bilgiler vererek son başvuru tarihinin 12 Ağustos olduğunu hatırlattı.

Harput’ta çevre temizliği etkinliği düzenlendi

“Hepimizin Bir Dünyası Var” sloganı ile bu yıl kutlamaya devam eden çevre haftası etkinlikleri kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Elazığ’ın gözbebeği Harput’u çöplerden arındırdı.

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık’tan uyarı!

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, dünya genelinde özellikle 13-15 yaş arası çocuklar ve gençler arasında giderek yaygınlaşan elektronik sigaranın yol açtığı sağlık sorunlarına dikkat çekti. Elektronik sigaranın tıpkı sigara gibi çeşitli kimyasallar ve bağımlılığa yol açacak düzeyde nikotin içerdiğini söyleyen Prof. Dr. Açık, “Ülkemizde satışı yasak olmasına rağmen denetim yetersizliği ve ihlallere göz yumulması nedeniyle gençlerimizin hayatı tehlikeye atılıyor” dedi.

Işıkver, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’la telefonda görüştü

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla esnaflara kullandırılan kredi faiz oranlarının artması sonrası iş dünyası temsilcilerinin çağrı üzerine yoğun girişimlerde bulunan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, yaşanan sorunun çözümü için temaslarını sürdürüyor.

Işıkver: Hemşerilerimizin her zaman sesi olmaya devam edeceğiz

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, kredi faiz oranlarının artmasına iş dünyası temsilcilerinin Milletvekillerine yaptığı çağrı üzerine değerlendirmede bulunarak; “Elazığ esnafımıza omuz vermek ve yanlarında olmak adına konuyu TBMM ve Bakanlıklar düzeyinde çözüme kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

O Uygulama Türkiye’de erişime kapandı

Meta şirketinin X'e (Twitter) rakip olarak piyasaya sürdüğü ve şu anda dünya çapında yaklaşık 150 milyon aylık aktif kullanıcısı olan Threads uygulaması, Rekabet Kurumu'nun kararı sonrası Türkiye'de erişime kapandı.

Ahde Vefa Derneği’nde Tarih Gününde Türk Dünyasında Eğitim ve Bilim konuşuldu

Ahde Vefa Derneği, Milli Eğitim Uzmanı Dr. Nihat Büyükbaş’ın katılımı ile düzenlediği programda bu hafta Tarih Gününde Türk Dünyasında Eğitim ve Bilim konusunu işledi.

Açık, TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve İDK Başkanı oldu 

FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, federasyonun bağlı olduğu Türk İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) yeni yönetiminde önemli görevler üstlendi. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Prof. Dr. Açık aynı zamanda TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu (İDK) Başkanlığını da yürütecek. Prof. Dr. Açık, “Ülkemizin sürdürülebilir kalkınması, KOBİ’lerimizin rekabetçiliği ve kadınların çok yönlü güçlendirilmesi için çalışacağız” dedi. 

Efe, 5 Nisan Avukatlar Gününü Kutladı 

Elazığ Baro Başkanı Melih Efe, 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlayarak avukatların dünyanın her noktasında adalete erişimin güvencesi olduğunu söyledi

KADEM’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kampanyası

KADEM tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Dünyanın Yükünü Taşıyan Kadınlarımız” temalı kampanya başlatıldı.

BAŞKAN ALAN, ELAZIĞ’IN PROBLEMLERİNİ BAKAN ŞİMŞEK’E İLETTİ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ iş dünyasının talep ve beklentilerini Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e iletti.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel konser 

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Kürsübaşı Topluluğu’nun düzenlediği periyodik konserlerinde bu defa sanatçılar, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel çalıp söyleyecek. 

Elazığlı kuaför yeniden dünya şampiyonu

Arnavutluk Tiran Şehrinde kuaförler için düzenlenen 2024 GFP AVRUPA Şampiyonluğunda Elazığlı kuaför Erkan Engin takımıyla birlikte yeniden şampiyon oldu.

BAŞKAN ALAN: ELAZIĞ’IN DEPREM YAŞAYAN 10 İLİMİZE TANINAN AYRICALIKLARDAN İSTİFADE ETTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ

"Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı Buluşmaları" kapsamında ilimize gelerek iş dünyası, Oda başkanları ve STK’larla buluşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, iş dünyasının sorunlarını dinledi.

Prof. Dr. Yasemin Açık bir kez daha TÜRKÇİMENTO yönetimine seçildi

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, çimento sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği’nin (TÜRKÇİMENTO) 66’ncı Olağan Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. 2016 yılından bu yana TÜRKÇİMENTO’nun yönetiminde yer alan Açık, üretimdeki maliyet artışları ve küresel gelişmelerin etkisiyle ihracatta düşüş yaşanmasına rağmen sektör olarak dünya genelinde ilk sıralarda yer aldıklarını, 2024 yılını da geçen yılın yurt içi ve ihracat rakamlarına benzer bir tablo ile kapatmayı öngördüklerini söyledi. 

Açık’tan Uyarı! Her Beş Gençten Biri Tütün Kullanıyor 

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada dünya genelinde tütün kullanımında azalma yaşanmasına karşın Türkiye’de artış görüldüğüne dikkat çekti. Türkiye’de tütün kullanma oranının yüzde 28’in üzerinde olduğunu, 15-24 yaş arasında da her beş gençten birinin tütün kullandığını söyleyen Açık, “Avrupa’nın tütünsüz nesil oluşturma hedefini biz de örnek almalı, etkili yasal düzenlemeleri ve bilinçlendirme çalışmalarını hayata geçirmeliyiz” dedi. 

Benzin ve motorine bir zam daha geliyor

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre benzinin litre fiyatına 2 lira, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 40 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Dünya 7 Ekim’den bu yana İsrail-Filistin savaşına şahit oluyor.

Forbes, güncelledi! İşte Türkiye'deki en zengin 10 kişi

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes, dünyanın en zengin 500 insanının yer aldığı Forbes 500 listesini yayınladı.

Vali Toraman, AA’nın ‘Yılın Kareleri’ 2023 oylamasına katıldı

Elazığ Valisi Ömer Toraman, Anadolu Ajansının (AA) gözünden 2023'e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı. Toraman, makamında, Türkiye ve dünya gündemini etkileyen, önemli uluslararası medya organlarında sıkça kullanılan seçkiden 5 kategoride oylamaya sunulan 147 fotoğrafı inceledi.

Elazığ’da 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü programı

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti tarafından 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla program düzenlendi

Elazığ TSO Başkanı Alan, tespih ustası Kiraz’ı ziyaret etti

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, nadide taşları kullanarak kendinize özgü el işçiliğiyle tespihçilik sanatına farklı bir bakış açısı getirip dünyanın en iyi beş ustası arasında yer alan tespih ustası Osman Kiraz’ı atölyesinde ziyaret etti.

İşbirliği protokolü imzalandı

Günümüzde en temel ihtiyaçlardan biri haline gelen enerjinin kullanımı ile doğal kaynaklar hızla tükenmekte, çevre kirliliği, iklim değişikliği ve enerji için yüksek maliyetler oluşabilmektedir. Enerji verimliliği ile yaşam standartlarımızı düşürmeden kullandığımız enerji miktarını azaltarak, enerji tüketiminde yapacağımız küçük önlemlerle büyük tasarruflar sağlayarak gelecek nesillere daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakabiliriz anlayışıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Tasarruf İçin Enerjik Eğitim” projesi hazırlandı.

İHH’dan Dünya Şehit Çocuklar Günü Etkinliği

Gazze’de yaşanan insanlık dramında binlerce çocuğun hayatını kaybetmesinin ardından tüm dünyada organize olan gönüllülerin sosyal mecralarda başlattıkları girişimler sonucu İsrail’in katliamlarını protesto etmek ve şehit çocukları unutmamak adına 23 Aralık tarihi Dünya Şehit Çocuklar Günü olarak anılmaya başlandı.

Açıkkapı: Hedefimiz tüm alanlarda dünya liderliğidir 

AK Parti Elazığ Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Ejder Açıkkapı, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan Milli Savunma Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar  Bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Keleş: Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin davasını güçlü şekilde savunacağız 

TBMM’de söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, cumhuriyetimizin ikinci asrı Türkiye yüzyılı olacağı gibi Türk devletlerinin ve Türk dünyasının da asrı olacaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de Türkiye yüzyılında daha da güçlenerek varlığını sürdürecektir” dedi. 

Vali Toraman, Saklıkapı Kanyonu için müjdeyi verdi

Elazığ ve Türkiye için dünya turizmi açısından da önemli bir kazanım olan Saklıkapı Kanyonu’nun kaderini değiştirecek adım atıldı. Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında Saklıkapı Kanyonu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne devredilecek. Gerçekleşecek devir işlemi ile Saklıkapı Kanyonu tabiat parkı statüsüne kavuşacak.