Dut Haberleri

Dut Haberleri

 Erol: Tunceli, terör kenti değildir, özgürlükler ve cumhuriyet kentidir

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol 7 yıl önce düzenlenen Geleneksel Çemişgezek Dut ve Peynir festivalinde yaptığı konuşmada terör örgütüne meydan okudu.

Elazığ'da asırlık 24 dut ağacı kesildi

Elazığ'ın Doğukent ve Ulukent Mahalleleri yol güzergahında bulunan asırlık 24 dut ağacı kesildi.

Elazığ'da çiftçilere 20 bin ipekböceği larvası dağıtıldı

Elazığ'da ipekböcekçiliğini desteklemek ve geliştirmek için hayata geçirilen proje çerçevesinde üreticilere ücretsiz 20 bin ipekböceği larvası ile 50 bin dut fidanı dağıtıldı.

Elazığ'da üreticilere 6 bin 500 dut fidanı dağıtıldı

Elazığ'da ipek böcekçiliğini desteklemek için üreticilere ücretsiz olarak 6 bin 500 dut fidanı dağıtıldı.

Elazığ'da ücretsiz dut fidanı dağıtılacak

Elazığ'da ipek böcekçiliği yapan veya yapmayı planlayan çiftçilere 6 bin 512 adet ücretsiz dut fidanı dağıtılacağı bildirildi.

Milletvekili Erol: İhalenin şeffaf yapılmayacağı konusunda tereddütlerimiz var

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, maden ilçesinde bulunan maden sahasının ihalesiyle ilgili hazırlanan şartnamenin, ihalenin yapılmasına uygun olmadığını belirterek, 'ihalenin şeffaf yapılmayacağı konusunda tereddütlerimiz var.' dedi.

Kadir Gecesi'nde secde ettiği rivayet edilen dut ağacının hikayesi herkesi şaşırtıyor

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesinde bulunan ve Kadir Gecesi ile birlikte secde etmeleriyle eğik kaldığına inanılan, efsanelere konu olan eğri minare ile dut ağacı, görenleri hayretler içinde bırakıyor.

Elazığ'da İpekböceği yetiştiricilerine 26 bin fidan desteği

Elazığ'da ipekböceği yetiştiricilerinin desteklenmesi amacıyla 26 bin adet dut fidanı verildi.

69 yaşında, saz teknesi yapıp Fransa'ya bile satıyor

Elazığ'da 69 yaşındaki Ali Dursun Üğdül, 36 yıldır doğadaki yaşlanmış dut ağaçlarını keserek 7 metrekare atölyesinde enstrümana dönüştürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Akdeniz ve Ege'de korsanlığa, haydutluğa asla eyvallah etmeyiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk milleti olarak kimsenin hakkını yemeyeceklerini haklarını da yedirmeyeceklerini belirterek “Türk milleti olarak biz ne hak yeriz ne de hakkımız yediririz. Akdeniz ve Ege’de korsanlığa, haydutluğa asla eyvallah etmeyiz'' dedi.

4 gün önce kayıp olmuştu, dut yiyerek hayatta kaldı

Elazığ'da 4 gün önce kaybolan ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan 4 ekip 100 personel ve drone ile aranan yaşlı adam, evinden 25 kilometre uzakta bulundu. Yaşlı adamın 4 gün boyunca dut yiyerek hayatta kaldığı öğrenildi.

Selin sürüklediği çocuğu kurtaran adam o anları anlattı

Elazığ'da şiddetli yağış sonrası oluşan selde sürüklenen çocuğu kurtaran manav Mehmet Eriş, o anları anlattı.Hiç tereddüt etmeden suya girdiğini kızı kurtardığını aktaran Eriş, ardından anne ve diğer çocuklara da yardım ettiğini aktardı.

Teröristlerin korkulu rüyası hudut kartallarından Pençe harekatına tam destek

Teröristlerin korkulu rüyası olan hudut kartalları, Türkiye ile Irak sınırının sıfır noktasında kuş uçurtmuyor. 2 bin rakımlı üs bölgesinde görev yapan hudut kartalları Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak'ta sürdürülen Pençe harekatına tam destek veriyor. PKK'lı teröristlerin geçiş güzergahlarını kapatan hudut kartalları, teröristlerin Türkiye'ye girişlerini engelliyor.