Duvar Haberleri

Duvar Haberleri

Elazığ’da konut sakinleri çağrıda bulundu 

İmar Haksen 3. Etap TOKİ Konut sakinleri, binalarının yakınında yıkılan istinat duvarının tehlike oluşturduğunu ifade ederek yetkililere çağrıda bulundular. 

Elazığ'da bir köyü soyan hırsızlar, jandarmaya yakalandı

Elazığ'da yazlık olarak kullanılan köye kamyonla gelen hırsızlar, kapı, pencere ve duvarları kırarak girdikleri 11 evi soymuştu. Olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlatan jandarma ekipleri, 3 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Çalınan malzemeler ise sahiplerine teslim edildi.

Bu kadarına da pes dedirten hırsızlık: Kamyonla köye gelen hırsızlar 15 evi talan etti

Elazığ'da yazlık olarak kullanılan köye kamyonla gelen hırsızlar, kapı, pencere ve duvarları kırarak girdikleri 15 evi talan etti. Televizyondan peteğe, bakır kazandan çamaşır makinesine değerli gördükleri her şeyi kamyona yükleyen hırsızlar, kayıplara karıştı. Haberi aldıktan sonra koşarak evlerine gelen vatandaşlar şok geçirirken, jandarma ekipleri şüphelilerin bulunması için geniş çaplı çalışma başlattı.

Elazığ'da kaza yapan otomobiller, ATM'ye daldı: 2 yaralı

Elazığ'da iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralanırken, otomobiller ATM ve duvara çarparak durabildi.

Elazığ'da otomobil duvara çarptı: 1 yaralı

Elazığ'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil duvara çarparak dururken, kazada sürücü hafif yaralandı.

Depremde yıkılan binanın yanındaki apartmanda asılı kalan dolap kuşlara yuva oldu

Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde hasar alan bir bina yıkıldı. Bina yıkımı esnasında 5. katta bulunan bir dairenin dolabı yan binadaki apartmanın duvarında asılı kaldı. O mutfak dolabı şimdilerde kuşlara yuva oldu.

Elazığ'da trafik kazası: 2 yaralı

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç önce duvara ardından da arkasından gelen araca çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı.

Elazığ'da kontrolden çıkan hafif ticari araç eve çarptı

Elazığ'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği hafif ticari araç, müstakil evin duvarına çarptı. Kazada yaralanan olmazken araçta hasar meydana geldi.

Arap Baba türbesinin çöken istinat duvarı onarılacak

Elazığ'da yoğun yağış sonrası çöken Arap Baba türbesinin istinat duvarının, Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından onarılacağı bildirildi.

Elazığ'da şiddetli yağış nedeniyle istinat duvarı çöktü

Elazığ'da dün etkili olan yağış sonrasında istinat duvarı çöktü.

Ruhsuz duvarları hayalleriyle renklendiriyor

Elazığ'da yaşayan 57 yaşındaki 2 çocuk babası Nihat Kaban çizdiği resimlerle duvarlara hayat veriyor. Vatandaşların büyük ilgisini çeken çalışmalara imza atan Kaban, çizdiği resimlerle işletmelerin aranan ismi oldu.

Bu kahveye oyun oynamaya değil uyumaya geliyorlar

Elazığ'ın bir köyünde bulunan kahvehane, müşterilerinin uyuması ile nam saldı. Vatandaşların oyun oynamaya değil uyumaya geldiği kahvehanenin sahibi, iş yerinde uyuyanların fotoğrafını çekerek duvara asıyor.

Sokak sokak gezerek kaybolan köpeğini arıyor

Elazığ'da bir vatandaş, kaybolan köpeğini sokak sokak gezip arıyor. Duvarlara afişler yapıştıran şahıs, köpeğini buluna ödül de verecek.

Başkan adayı Ömer'in seçim vaatleri hem şaşırttı hem güldürdü

Elazığ’da bir köydeki ilkokulda başkanlık seçiminde aday olan 2’nci sınıf öğrencisi Ömer Asaf Uc’un okul duvarlarına astığı fotoğrafının altına ‘Ömer Asaf Uc’a oy verin, gerisini boş verin’ gibi yazılar hem güldürdü hem de seçimi kazandırdı.

Yeşilçam oyuncularının unutulmaması için iş yerinin duvarlarını posterleriyle doldurdu

Elazığ'da 32 yıldır çiğköfte satışı yapan İsmail Unsu, izlediği Yeşilçam filmlerinde rol alan sanatçıların unutulmaması için iş yerinin duvarlarını sinema sanatçılarının posterleri ile donattı.

Elazığ'daki provokasyona soruşturma

Elazığ'da bir şahsın evinin koridorundaki duvara Ölün yazılıp çarpı işareti konularak üç hilal yapılması ile ilgili soruşturma başlatıldığı bildirilirken, siyasilerden de açıklama geldi.

Sular çekilince Hastek Kalesi gün yüzüne çıktı

Elazığ'da Keban Baraj Gölü altında kalan ve suların çekilmesiyle üç katlı olduğu bilinen Hastek Kalesi'nde iki kat gün güzüne çıktı. Kalenin duvarlarında Kral Aeimaries'in genç yaşta ölen eşi için yazdığı hüzünlü yazıt ile odaları birbirine bağlayan dar geçitli galeriler dikkat çekti.

Elazığ'da kerpiç evin duvarı yıkıldı, aile panikle dışarı kaçtı

Elazığ'da kerpiç bir evin duvarı çökerken, evdeki 3 kişilik aile panikle kendini dışarı atarak yara almadan kurtuldu.

Elazığ'da minibüs duvara çarptı: 8 yaralı

Elazığ'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüs yoldan çıkarak duvara çarptı, 8 kişi yaralandı.

Beyhan Beldesi Güzelleşiyor

Beyhan Belediyesi tarafından bir süre önce başlatılan yol, istidat duvarı ve mezarlık alanı düzenleme yapım işi tamamlandı. Yapılan çalışmayla, mezarlığın olduğu bölge modern ve konforlu bir görüntüye kavuştu.

Nostalji kasetler, iş yerine hem sergi hem de dekor oldu

Elazığ'da çay ocağı işletmeciliği yapan Ahmet Türkgüzeli (52), 1990 yılından itibaren satın aldığı, bugünlerde bulunması zor olduğu için nostaljik bir anı olarak kalan sanatçıların kasetlerini iş yerinde duvara asarak sergiliyor.

Pakistan'ı muson yağmuru vurdu: 24 ölü, 18 yaralı

Pakistan'ın Pencap eyaletinde etkili olan muson yağmurları nedeniyle ev, duvar ve çatıların çökmesi sonucu 24 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı.

Otomobil, istinat duvarından başka aracın üstüne uçtu

Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir sitenin bahçesine araç uçtu.

Duvarda asılı kalan araçta can pazarı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bir araç duvarda asılı kaldı. Yaralılar uzun çabalar neticesi araçtan çıkarılabildi.

Belediye Ekipleri Duvar Yazılarını Temizledi

Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, görüntü kirliliği oluşturan duvar yazılarını sildi.

Depremde annesini ve amcasını kaybetti, kendisi 7,5 saat sonra kurtarıldı

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde yıkılan bir apartmanda annesini ve amcasını kaybeden, kendisi de 7,5 saat sonra yaralı halde kurtarılan Pınar Kalay, Duvar yarıldı, tavan üzerimize düştü diyerek o anları anlattı.

Güneşten elektrik üreten merkez tamamlandı

Mimar Özgül Öztürk'ün memleketi Elazığ'ın Keban ilçesinde duvarları nefes alan toprak yapıdan yağmuru depolayan, güneş enerjisi ile elektrik üretimi sağlayan 'Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi'i düzenlenen törenle açıldı.

Yeşil çatısı yağmur depolayacak, güneşten elektrik üretecek

Toprağın Kadınları yarışmasında dünya birincisi olan Mimar Özgül Öztürk, memleketi Elazığ'ın Keban İlçesinde duvarları nefes alan toprak yapıdan yağmuru depolayan, güneş enerjisi ile elektrik üretimi sağlayan Kadın Eğitim ve Üretim Merkezini yapımına başladı. Öztürk, 15 gün sonra inşaatın tamamlanmasıyla hizmete girmesi hedeflenen merkezde kadının üretimiyle ekonomiye katkısını desteklemeyi hedefliyor.

Duvarları çatlamıştı, kontrollü yıkımı yapıldı

Elazığ'da duvarı çatlayan köy camisi ekiplerce yıkıldı.

Defineciler kazmıştı, resmi kazıda 2 bin 800 yıllık buluntulara ulaşıldı

Elazığ'da bir köyde definecilerin zaman zaman kazdığı yerde Müze Müdürlüğü tarafından yapılan sondaj kazı çalışmasında bölgenin Urartu Krallık dönemine kadar gittiği seramik analizlerinden ortaya çıkarken, askeri veya soyluların yaşadığı alan olarak kullanıldığı belirlendi. Bölgenin 1,5 metre kalınlığında sur duvarları ile çevrili olduğunun tespit edilmesiyle tescil edilip kayıt alınması ve arkeolojik bir kazı çalışmasının yapılmasının planlandığı öğrenildi.