E Devlet Haberleri

E Devlet Haberleri

Kaza tespit tutanağı artık e-devlet’te

e-Devlet mobil uygulamasına eklenen yeni özellikle matbu evraka gerek olmadan kaza tutanakları cep telefonuyla e-Devlet üzerinden tutulabilecek.

Milletvekili Erol: Maden ocakları kamulaştırılmalı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, maden ocağının çökmesi sonucu meydana gelen olay ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak; “Çevre felaketine neden olan insan yaşamını tehdit eden önleyici tedbirlerin alınmadığı risk taşıyan tüm maden ocakları, kamulaştırılmalı ve devlet tarafından çalıştırılmalıdır” dedi.

E-Devlet'ten yeni hizmet

e-Devlet portalı, vatandaşın hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Siteye, emekli adayları için yeni özellik eklendi. Gerekli şartları sağlayan kullanıcılar, yapacakları basit bir işlemle emekli olunca alacakları olası maaşı artık e-Devlet'ten de öğrenebilecek. 

Arıcak İlçe Devlet Hastanesi’ne diyaliz cihazı kazandırıldı

AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, Arıcak İlçe Devlet Hastanesi’ne ileri teknolojiye sahip 2 adet diyaliz cihazı kazandırıldığını duyurdu.

Demir ailesinin mutlu günü

MHP Elazığ Milletvekili Adayı Oğuzhan Demir’in çocukları Ahmet Karahan ve Devlet Bilgehan Demir’in sünnet törenine çok sayıda davetli katıldı. 

Demirbağ: Cumhurbaşkanımız ve devletimiz milletinin yanında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’daki deprem bölgesinde incelemelerine katılan AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Cumhurbaşkanımız ve devletimiz zor zamanlarda da milletinin yanında” dedi.

TOKİ konutlarında yaşayan depremzedeler: 'Devletimiz evimizi yaptı verdi, kim bize ev yapacaktı'

Elazığ'da yaklaşık 3 yıl önce meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından kentte 24 bin 83 konut inşa edildi. Evlerine yerleşmenin mutluluğunu içerisinde olan, deprem ve kış korkusu olmadan yaşayan depremzedeler, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet yetkililerine teşekkür etti.

Elazığ'daki rehine tatbikatı gerçeğini aratmadı

Elazığ'ın Palu İlçe Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen rehine tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Atıl durumdaki hastane binası hırsızların hedefi oldu

Elazığ'da uzun süre devlet hastanesi olarak kullanılan ve taşındıktan sonra atıl duruma düşen bina, yabancı uyruklu şahıslar ile hırsızların hedefi haline geldi.

Elazığ'da gerçeği aratmayan yangın tatbikatı

Elazığ'ın Palu İlçe Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

Palu'da Taşkın Koruma Projesi tamamlandı

Elazığ'ın Palu ilçesinde Devlet Su işleri (DSİ) tarafından yapımına başlanan Taşkın Koruma Projesi tamamlandı.

Elazığ'da 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri

Elazığ'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla valilik önünde tören düzenlendi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şube Başkanı Mehmet Nemık Bulut, 19 Eylül Gaziler Günü, bedeli can ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı bir gündür dedi.

Acı hikaye, kendi ailesiz büyüdü, kızı, eşi ve eşinin ailesini kazada kaybetti

Elazığ'da henüz 1 yaşında annesi vefat eden, babası tarafından verildiği yetimhane de devlet şefkati ile büyüyen 34 yaşındaki Emrah Sesveren'in kızı, eşi ve eşinin ailesini trafik kazasında kaybederek yine ailesiz kaldı. Yaşadıklarını anlatan baba, kaza sonrası olay yerinden 6-7 defa geçtiğini ve hatta her seferinde yolunu değiştirip oraya gittiğini aktararak, orada kazanın nasıl olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Elazığ Valisi Yırık, 'Deprem yaşamış bir il olarak hemen yardım ve ekiplerimizi gönderdik'

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında yine devletin tüm imkanlarıyla ve kurumlarıyla depremzedelere yardım etmek için her türlü imkanların seferber edildiğini belirten Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 'Deprem yaşamış bir il olarak biz de hemen deprem anından itibaren organize ederek 2 adet arama kurtarma aracı, 8 adet arama kurtarma teknisyeni ile yaşama malzemesi bulunan yardım tırımız yola çıktı' dedi.

Elazığlı depremzedelerden İzmir'e manevi destek

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen depremde evlerini ve yakınlarını kaybederek geçici barınma merkezi olan konteyner kentlerde kalan depremzedeler, İzmir'e destek verdi. İzmirle birlikte aynı acıyı bir kez daha yaşadıklarını ve devletin kendilerine olduğu gibi İzmir'e de her türlü yardımı yapacağını dile getiren depremzedeler, her zaman İzmir'li vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

Elazığ'da şehit aileleri ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi

Elazığ'da şehit aileleri ile gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Devlet desteğiyle bin dönüme ektiği bademde hasada başladı

Elazığ'ın Ağın ilçesinde devletten fidan ve kredi desteği alarak bin dönüm alana binlerce kök badem eken üretici Alattin Yazıcı, hasada başladı. Geçen yıl 136 ton, bu yıl ise biraz daha fazla ürün almayı hedefleyen Yazıcı'nın, 2 yıl sonra yılda ortalama 200 ton civarında badem hasadı yapmasının planlandığı aktarıldı.

Devlet desteğiyle 45 dekara badem ekti, ilk hasada başladı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde 4 yıl önce devletten fidan desteği alarak 45 dekar alana bin 900 kök badem eken üretici, ilk hasadını yaptı.

Mali Devlet Başkanı Keita istifa etti

Askeri hareketliliğin yaşandığı Mali’de Devlet Başkanı İbrahim Boubacar Keita istifa ettiğini duyurdu.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon, sel felaketi nedeniyle yaz tatilini iptal etti

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, sel felaketi ve toprak kaymalarının yol açtığı maddi hasar ve can kayıpları nedeniyle yaz tatilini iptal etti.

Şorşor Deresinde son durum

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın AK Parti Elazığ Milletvekilleri ile birlikte yürüttükleri çalışmalar sonucunda, Elazığ Belediyesi ve Devlet Su İşleri tarafından hayata geçirilecek Şorşor Deresi Islah Projesi 2. Etabı Açık kanal yapım ihalesinde sonuca ulaşıldı.

3 çocuk annesi yöresel ekmek üretimiyle, 5 kişiye istihdam sağladı

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde 3 çocuk annesi, kocasının tavsiyesiyle devletten aldığı destekle kurduğu iş yerinde, çeşit çeşit yöresel ekmek üreterek hem kendi ekonomisine hem de yanında çalışan 5 kişiye katkı sağladı.

Irak Devlet Bakanı Maruf: 'Biz Türkmenler hiçbir zaman adaletsizlik yapmadık'

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Bölge Devlet Bakanı Aydın Maruf, 'Biz Türkmenler orada yaşayan insanlara hiçbir zaman adaletsizlik yapmadık. Her zaman eşit ve adaletli bir şekilde siyaset yapıldıdedi.