Edildi Haberleri

Edildi Haberleri

Toplu Sünnet Şöleni düzenlendi

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Elazığ İl Temsilciliği Ve Güçlü Haber Gazetesi’nin Elazığ’da düzenlediği sünnet şöleninde 85 çocuk sünnet edildi.

Narin'in ön otopsi raporu ortaya çıktı!

Diyarbakır Bağlar'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, 19 gün sonra çuval içinde derede bulundu. Otopsi işlemleri sürerken boynunda boğma izi ve ayağında kırık tespit edildi. Narin'in kesin ölüm nedeni henüz belirlenemezken, olayla ilgili gözaltına alınan kişi sayısı 23'e yükseldi.

Mayıs ayı enflasyonu rakamları açıklandı! 

Mayıs ayı enflasyonu belli oldu. Enflasyon mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,37 artış kaydetti. Yıllık enflasyon yüzde 75,45'e yükseldi. Enflasyonda doğalgaz desteğinin sona ermesi ve giyim kaleminin etkisi hissedildi.

Kan donduran cinayette gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi

Geçtiğimiz günlerde kaybolan ve 8 gün sonra toprağa gömülü halde bulunan bir çocuk annesi Dilara Günana cinayetine ilişkin gözaltına alınan 4 kişi adliyeye sevk edildi.

Belediyeden açıklama: Park alanının kaldırılması söz konusu değil

Son 5 yıllık dönemde şehre toplam 143 adet yeni park kazandıran Elazığ Belediyesi tarafından yapılan basın açıklamasında, mahkeme ilamına uygun olarak Mornik Mahallesi’nde bulunan park alanı ile ilgili teknik değerlendirme ve çalışmaların gerçekleştirildiği, park alanının kaldırılması ile ilgili bir durumun söz konusu olmadığı ifade edildi. 

Milletvekili Keleş: Tren seferi ileri bir tarihe ertelendi

Dün gece Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan “Furkan Dilaver ile Son Baskı” programında Ankara – Tatvan turistik tren seferinin iptal edildiği açıklanmıştı. AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada tren seferinin ileri bir tarihe ertelendiğini söyledi.

Elazığ Barosundan, ‘İddialar Araştırılsın’ açıklaması 

Elazığ Barosu tarafından yapılan açıklamada bir eğitim kurumunda ortaya atılan cinsel saldırı iddialarının araştırılıp aydınlatılması gerektiği ifade edildi. 

1 Nisan’da okullar tatil edildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla birlikte 31 Mart Yerel Seçimleri nedeniyle 1 Nisan’da okullar tatil edildi.

YENİDEN REFAH’A MİTİNG ENGELİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın katılımıyla planlanan miting, 22 Mart 2024 Cuma günü saat 15.30'da yapılacaktı ancak engellendi. Daha önce 06.03.2024 tarihinde AK Parti'ye tahsis edilen Cumhuriyet Meydanı Valilik önündeki alanın Yeniden Refah Partisi tarafından talep edilmesi üzerine, miting alanı olmadığı gerekçesiyle talep reddedildi. Bunun üzerine konuya ilişkin olarak Yeniden Refah Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Av. Erhun Karakuş tarafından basın açıklaması yapıldı.

YENİDEN REFAH’A MİTİNG ENGELİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın katılımıyla planlanan miting, 22 Mart 2024 Cuma günü saat 15.30'da yapılacaktı ancak engellendi. Daha önce 06.03.2024 tarihinde AK Parti'ye tahsis edilen Cumhuriyet Meydanı Valilik önündeki alanın Yeniden Refah Partisi tarafından talep edilmesi üzerine, miting alanı olmadığı gerekçesiyle talep reddedildi. Bunun üzerine konuya ilişkin olarak Yeniden Refah Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Av. Erhun Karakuş tarafından basın açıklaması yapıldı.

WhatsApp kullananlar dikkat! Yargıtay'dan emsal karar! 

Yargıtay'dan WhatsApp kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiren emsal bir karar geldi. Adana'da görüşen bir ticaret davasında, WhatsApp yazışmaları, davacının elinde imzalı bir belge olmamasına rağmen delil olarak kabul edildi.

İşçilerin yerleri belli oldu!

Erzincan'ın İliç ilçesindeki Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madenindeki toprak kaması felaketiyle ilgili son bilgileri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya verdi. 10 milyon metreküp toprak, saniyede 10 metre hızla yaklaşık 800 metre kaydı. 9 işçi toprağın altında kaldı. Altın madeninde işlenen toprağın siyanürlü olduğu iddia edildi. Yetkililer yalanladı. İşte altın madeni faciasında son durum...

9 Bin yeni sözleşmeli personel alınacak 

AK Parti'nin kamuda sağlık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Sağlık Komisyonu'nda kabul edildi. Teklifle, sağlık çalışanlarına yapılan ödemelerden ilaç teminine kadar birçok kalemde düzenlemeye gidilecek. Sağlık kurumlarına alınacak sözleşmeli personel sayısı 36 bine çıkarılacak. 

Elazığ’da bir yılda kaç kişi muayene oldu? İl Sağlık Müdürü Polat açıkladı!

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT, 2023 yılında Elazığ’daki sağlık tesislerinde 72.332 yabancı uyruklu olmak üzere toplam 7.514.025 hastanın muayene edildiğini açıkladı.

Malatya’da 4.4 büyüklüğünde deprem 

Merkez üssü Malatya Pütürge’de AFAD verilerine göre 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Elazığ’da da hissedildi. 

Milletvekili Keleş: Aziz şehrimize, iki yeni ambulans daha kazandırıldı 

Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Elazığ’a ilimize iki yeni ambulansın daha tahsis edildiğini açıkladı. 

AK Parti’de istişare toplantısı yapıldı

AK Parti İl Başkanlığında “Yerel Seçim Süreci ve Teşkilat İçi İstişare Toplantısı” yapıldı. Toplantıda yerel seçimlerle ilgili istişare edildi.

Elazığ Belediyesi tarafından inşa edilen kentsel dönüşüm konutları tamamlandı

Elazığ Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında inşasına başlanan depreme dayanıklı konutlar, hızlı bir şekilde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.

AK Parti Gençlik Kollarından Filistin’e destek yürüyüşü 

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları öncülüğünde, İsrail’in Filistin’e yönelik zulmünü protesto etmek amacıyla 81 ilde "Filistin’e Zulme Dur De" temasıyla gençlik yürüyüşü organize edildi. 

Ceyhan açıkladı: Yapılan Kovid-19 testlerinin yarısından fazlası pozitif

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yapılan testlerin yarısından fazlasında koronavirüs tespit edildiğini söyledi. Ceyhan, "Eris varyantının özelliği bu. Çok hızlı ve kolay bulaşıyor" dedi.

Fırat Üniversitesinin etkinliği iptal edildi 

Fırat Üniversitesinin 19 Ekim Perşembe günü gerçekleştireceği “Kampüste Açık Hava Sineması” etkinliği Filistin’de yaşanan olaylar nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. 

Mevlana’yı anma programı iptal edildi 

Elazığ Belediyesinin 20 Ekim Cuma günü düzenleyeceği Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi Anma Programı Milli Yas sebebiyle iptal edildi. 

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamaları iptal edildi 

Elazığ Valiliğinin düzenleyeceği 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamaları Gazze’de yaşanan olaylar nedeniyle iptal edildi. 

Elazığ’da 46 Projeye 150 Milyon TL Hibe Desteği 

AK Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı destekleme kurumu 13. başvuru çağrı Dönemi’nde 46 adet projenin kabul edildiğini duyurdu. 

İl Özel İdaresi, şehit öğretmenlerin mezarlarını yeniledi

Elazığ İl Özel Idaresi tarafından, Şehit Öğretmenlerin mezarları yeniden yapılarak dualarla ailelerine teslim edildi.

Malatya’da 4.3 Büyüklüğünde Deprem 

Merkez üssü Malatya Yeşilyurt’ta AFAD verilerine göre 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Elazığ’da da hissedildi. 

Elazığ Tanıtım Günleri için istişare edildi 

Elazığ Dernekler Federasyonu Başkanı Kazım Gökhan Elgin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ETSO Başkanı İdris Alan’ı ziyaret etti. Ziyarette 26 - 29 ekim tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan Elazığ Tanıtım Günleri programı hakkında istişarelerde bulunuldu. 

Başkan Kurnaz’dan, Başkan Şerifoğulları’na teşekkür 

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Turan Kurnaz girişimleri sonucunda Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın destekleri ile Sürsürü Mahallesi’nde bulunan Diyanet Eğitim Merkezi’nin birliklerine tahsis edildiğini duyurdu. 

EBEGEM’de Sertifika Töreni

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi(EBEGEM)’nde eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Sinan Akçıl Konseri İptal Edildi

Elazığ Belediyesi tarafından Yaz Şenlikleri kapsamında bu akşam yapılması planlanan Sinan Akçıl konserinin, Elazığlı Kahraman Mehmetçiğimiz Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş’ın şehit düşmesi sebebiyle iptal edildiği duyuruldu.