Ediliyor Haberleri

Ediliyor Haberleri

Keleş: Çocuklarımız için modern okullar inşa ediliyor

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş deprem sonrası Elazığ’da 45 okulun yapımının tamamlandığını ve 14 okulun yapımının sürdüğünü söyledi.

AK PARTİ ELAZIĞ’DA TEK BÜYÜK BELDESİNİ YALNIZ BIRAKTI

Ak Parti’nin Elazığ’da kazandığı tek büyük belde olan Yurtbaşı için Ak Parti Milletvekilleri ve İl Başkanı ile yöneticilerin hangi desteği verdiği vatandaşlar tarafından merak ediliyor…

Motorine zam geldi! 

Araç sahiplerine kötü haber... Motorine yeni bir zam daha geldi. Zam pompa fiyatlarına yansırken benzin fiyatlarında artış olup olmadığı merak ediliyor. İşte 11 Ağustos 2023 akaryakıt fiyatları...

Altında yükseliş tam gaz! Son fırsatı kaçırmayın 

Altın fiyatları yatırımcının takibinde... Altın güne yükselişle başladı ve uzmanlara göre önümüzde aylarda görülmemiş rakamlar görülecek. Altın son bir alım fırsatı verir mi merak ediliyor. İşte altın piyasasında son durum...

Altın fiyatları fırladı şubat rekoru geldi! 

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Bir süredir düşüşte olan altın 17 Mart sabahı bir anda fırladı ve gram altın 1181 lira seviyesini gördü. Uzmanlara göre bu yükselişin devamı var. 2023 yılı tahminleri ne yönde? Öte yandan dolar ve Euro'da da yükseliş var. İşte piyasalarda son durum.

Elazığ’da kaç depremzede misafir ediliyor? 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeden tahliye edilen on binlerce afetzede, Türkiye'nin farklı illerinde misafir edilirken Elazığ’da yaklaşık 50 bin depremzede misafir ediliyor. 

Dünyada sadece Elazığ'da çıkıyor, 60 ülkeye ihraç ediliyor

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde çıkarılan vişne renginde, damarlı yapıya sahip, dekoratif amaçlı yoğun ilgi gören mermer, 4 kıtada 60 ülkeye ihraç ediliyor. 40 yıldır dünyanın gözdesi haline gelen vişne mermeri bugüne kadar Kabe, Beyaz Saray, Dubai ve Palmiye Adalarındaki lüks otel ve mağazalar gibi birçok seçkin mekanı süsledi.

Denizi olmayan Elazığ balık ihracatından 29 milyon dolar gelir elde etti, hedef 50 milyon dolar

Keban ve Karakaya Baraj göllerinin üzerinde kurulu 167 aktif işletme ile iç sularda en fazla alabalık üreten iller arasında 1'inci sırada yer alan Elazığ, başta Japonya olmak üzere Rusya, Hollanda, Almanya ve 25 Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. Geçen sene ihracattan 29 milyon dolarlık bir gelir elde edilirken hedefin 50 milyon dolar olduğu bildirildi.

'Beynimdeki çipi çıkart' deyip doktora silah çekerek darp etti

Elazığ'da bulunan Mediline Hastanesinde noröloji uzmanı Dr. Oktay Kapan, şizofreni hastası olduğu iddia edilen bir kişi tarafından önce silahla tehdit edilip ardından darp edildi. Zanlının Beynimdeki çipi çıkart, takip ediliyorum dediği kaydedildi.

Elazığ'da yaban hayatı ve kaçak avcılar, fotokapanlarla tespit ediliyor

Elazığ'da yaban hayatının takibi için kurulan foto kapanlar ile yaban hayvanları doğal yaşamlarında kayıt altına alınırken aynı zamanda kaçak avcılarda tespit ediliyor.

Elazığ’da zihni okuyan cihaz geliştirildi

Elazığ'da, Fırat Üniversitesi Adli Bilişim Mühendisliği Bölümü hocaları tarafından geliştirilen yerli ve milli yazılım sayesinde zihinde düşünülen cümleler tespit ediliyor.Yüzde 90'ı tamamlanan yazılımın Dünya'da elektroensefalografi (EEG) ile cümle kalıplarını tespit eden ilk yazılım olarak telepatik iletişimin ilk adımlarının atılması amaçlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da cenazesine katıldığı hafızın eserleri ailesi tarafından korunuyor

Türkiye'de çok sayıda hafızın yetişmesinde emeği olan ve kendisini ömrünün sonuna kadar Kur'an-ı Kerim'e adayan hafız Abdullah Nazırlı'nın ölmeden önce vasiyeti olan kendi el yazısı ile yazdığı 99 adet Osmanlıca kitabı, ailesi tarafından muhafaza ediliyor.

Elazığ'da Serabral Palsi hastası çocuklar 'Duyu bütünleme terapi odasında' tedavi ediliyor

Medical Park Elazığ Hastanesinde kas, kemik hastalıkları, eklem rahatsızlıkları başta olmak üzere, ağrı gibi yakınmalarda tedavi sunmakla beraber özelikle Serebral Palsi hastası çocuklara yönelik de farklı tedavilerin uygulandığı duyu bütünleme odası ile hizmet veriliyor.

Yemişlik 4. Etap konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören vatandaşlar için TOKİ tarafından şehrin çeşitli bölgelerinde yaptırılan deprem konutları hak sahiplerine teslim edilmeye devam ediliyor.

Elazığ'da yaban hayatı ve kaçak avcılar, fotokapanlarla tespit ediliyor

Elazığ'da yaban hayatının takibi için kurulan foto kapanlar ile yaban hayvanları doğal yaşamlarında kayıt altına alınırken aynı zamanda kaçak avcılarda tespit ediliyor.

Elazığ'dan 8 ülkeye 3 bin ton üzüm ihracatı

Üzüm yetiştiriciliği ve tadı bakımından Türkiye'nin en önemli illeri arasında yer alan Elazığ'dan 8 ülkeye 3 bin ton üzüm ihraç ediliyor.

Saraç: Şoför esnafı mağdur ediliyor

Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Halil Saraç, Şoför esnafının zor bir şekilde kontak çevirdiğini ifade ederek acilen toplu ulaşıma zam yapılması gerektiğini söyledi.

Göl manzaralı bungalov evler Elazığ'ın turizmine katkı sağlayacak

Doğu Anadolu'nun en gözde kentlerinden biri olan Elazığ'da turizmin kalkınması için bungalov evler inşa ediliyor. Hazar gölü kenarına şimdilik 2 tane yapılan bungalov evleri ziyaretçilerini bekliyor.

Karşıyaka'da 32 Hak Sahibine Konutları Teslim ediliyor

Elazığ'da TOKİ tarafından depremzedeler için yapılan konutların anahtarları teslim edilmeye devam ediyor.

Elazığ depreminin merkez üssü Sivrice yeniden inşa ediliyor

Elazığ'da geçtiğimiz yıl bugün meydana gelen 6.8'lik depremin merkez üssü Sivrice ilçesi, yapılan 307 konut 85 iş yeri ve 2 cami ile yeniden inşa ediliyor. Konut ve iş yeri teslimatlarının Mayıs ayında yapılması planlanan ilçede, kısa süre içerisinde ikinci etabında başlatılmasının planlandığı bildirildi.

'Yapılanları görmeyenler var ama çok güzel iş başardılar'

Elazığ'da meydana gelen depremden sonra TOKİ tarafından yapımına başlanan 20 binden fazla konuttan bitenler tek tek çekilen kura ile sahiplerine teslim ediliyor. Şu ana kadar yaklaşık bin 600 depremzedeye evlerinin teslim edildiği, bu hafta sonu 781 konutun daha sahiplerine verileceği bildirilirken, ay sonuna kadar bu rakamın 8 bin olmasının hedeflendiği kaydedildi. Evlerine kavuşan depremzedeler ise, Yapılanları görmeyenler var ama çok güzel iş başardılar, mis gibi evler yaptılar, evler sıcacık ve tertemiz diyerek teşekkür etti.

Diyarbakır’ı yine duman sardı

Diyarbakır'da şehir merkezi başta olmak üzere birçok farklı bölgede anız yangınları yasak olmasına rağmen duyarsız çiftçiler tarafından yakılmaya devam ediliyor. Yanan anızlar tehlike oluştururken oluşan duman şehrin birçok noktasından görüldü.

İkinci el araç piyasası alev alev

İkinci el araç piyasanın önlemez yükselişi sürüyor. Ankaralı Oto galericiler ise bu yükselişte kendilerinde bir suç olmadığını iddia ediyor. Son gelen ÖTV zammının ise mevcut piyasayı daha da yükseğe çekeceği ifade ediliyor.

İkinci el otoda 'Kandırılır mıyım?' endişesi bitiyor

Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘İkinci El Araç Yönetmeliği’ kapsamında ikinci el araçlara ekspertiz raporu zorunlu hale getirilirken, araçlar mekanik veya elektrik arızası çıktığında garanti kapsamında tamir ediliyor. Asistans hizmetleri sektörü de hizmetlerini bu yönde geliştiriyor.

Okullar, yüz yüze eğitime hazırlanıyor

Elazığ'da deprem ve Korona virüs (Covid-19) nedeniyle uzun süredir kapalı bulunan okulların, 21 Eylül'de yeniden öğrencileriyle buluşacak olması nedeniyle hem dezenfekte ediliyor, hem de düzenleme yapılarak öğrenciler için hazırlanıyor.

Ankara’da orman yangını

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde çıkan orman yangınına 2 uçak, 6 helikopter, 127 arazöz, 8 dozer ve 650 personelle müdahale edilen ediliyor.

Elazığ'da Her Yer Dezenfekte Ediliyor

Elazığ Belediyesi tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüsle (KOVİD 19) etkin mücadelede ilk adım olan hijyen sağlanması noktasında çalışmalarını sürdürüyor.

Toplu taşıma araçları her sefer öncesinde dezenfekte ediliyor

Elazığ Belediyesi tarafından toplu ulaşım araçlarında her sefer öncesinde dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Elazığ, koronavirüse karşı dezenfekte ediliyor

Elazığ Belediyesi yeni koronavirüs (COVID 19) salgınına karşı önlem amaçlı dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor.

Enkaz altından çıkartılan eşyalar depremzedelere teslim ediliyor

Depremin yaşandığı Elazığ'da enkaz altında bulunan çeşitli ziynet eşyalar ve paralar sahiplerine teslim ediliyor.