Eğitim Öğretim Haberleri

Eğitim Öğretim Haberleri

Özkan, 2024-2025 yılı eğitim öğretim yılını değerlendirdi

CHP Elazığ İl Başkanı Onur Özkan, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından açıklamalarda bulunarak, Ak Parti’nin 22 yıllık iktidarlık sürecinde eğitim sistemini bilerek ve isteyerek siyasallaştırdığını söyledi.

Taşkın: Eğitimin olduğu yerde umut vardır

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile ilgili bir açıklama yaptı. Taşkın açıklamasında eğitim sadece bireyleri değil milletleri de yükseltir ifadelerine yer verdi.

Bahşi, yeni eğitim öğretim yılını değerlendirdi

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından değerlendirmelerde bulunan Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, kaliteli bir eğitim sunabilmeleri adına eğitim çalışanlarının gücünün artırılması gerektiğini söyledi.

İlk ders zili çaldı

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci ve yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmen için 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı. Kırklareli'nde öğrenciler okula geldi.

Ders kitapları sıralardaki yerini aldı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılında ücretsiz verilmek üzere hazırlanan yaklaşık 178 milyon ders kitabının okullardaki dağıtımına başlandı.

Okul servisleri tarifesi açıklandı

Elazığ’da 2024 – 2025 Eğitim Öğretim Yılı okul servisi fiyat tarifesi açıklandı.

Eğitim-Bir-Sen’den dönem sonu değerlendirmesi

Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte değerlendirmelerde bulundu. Başkan Bahşi eğitim öğretimin ikinci yarısında hayata geçirilmesini istedikleri projeleri ve öğretmenlerin sorunlarını da dile getirdi.

Müdür Yiğit’ten yarıyıl tatili mesajı

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit 2023 2024 Eğitim Öğretim Yılının yarıyıl tatiline girmesiyle öğrenci, öğretmen ve veliler için mesaj yayımladı.

Ara tatil zili 10 Kasım Cuma çalacak

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 19 milyonu aşkın öğrenci, 13-17 Kasım'da 2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk ara tatilini yapacak.

İHH’dan yetim ve muhtaç ailelere kıyafet yardımı

Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği tarafından yeni başlayan eğitim öğretim yılı öncesinde bin yetim ve muhtaç aileye kıyafet yardımında bulunuldu.

Karahüseyinoğlu: İyi yetişmiş bir nesil, ülkemizin en önemli sermayesidir

Elazığ ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Osman Cem Karahüseyinoğlu, yeni eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Müdür Yiğit'ten 2023-2024 eğitim öğretim yılı mesajı

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin açıklama yaptı. Yeni öğretmen alımı için takvimin, ekim ayı sonunda ilan edileceğini söyleyen Bakan Tekin, “Bahar eğitim öğretim yılı başlarken yeni arkadaşları ailemize dahil etmeyi planlıyoruz.” dedi.

Taşkın: Her zaman her koşulda sahada yanlarındayız 

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, 2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla ilgili açıklama yaptı. 

Elazığ Belediyesi çocuklara özel yarıyıl etkinliği düzenledi

Eğitim öğretim döneminin ilk yarısını geride bırakarak karne almanın heyecanını yaşayan çocuklar, yarıyıl tatilini Elazığ Belediyesi’nde düzenlenen kurslar ile geçirdi.

Elazığ GSB, milli atlet Hasan Turğut'u transfer etti

Eğitim öğretim hayatını Elazığ'da tamamlayan ve atletizme Elazığ'da başlayan Hasan Turğut, Batman Petrol Kulübü'nden Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü'ne transfer oldu.

Elazığ'da okul öncesi alışveriş yoğunluğu

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına saatler kala çocuklarının okul forması ve kırtasiye eksiklerini tamamlamak isteyen veliler, Elazığ'da alışveriş yoğunluğu telaşına düştü.

Elazığ'da 200 öğrenciye kırtasiye malzemesi yardımı

Elazığ'da Adaklılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından maddi durumu yetersiz olan 200 öğrenciye 2022-2023 eğitim öğretim yılı öncesi kırtasiye malzemesi yardımı yapıldı.

Elazığ'da okul önlerinde asayiş uygulaması gerçekleştirildi

Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından güvenli bir eğitim öğretim yılı için okul önlerinde asayiş uygulaması gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğünden karne açıklaması

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı birinci dönemi öğrenci karnelerinin e-okul, e-devlet yada hafta içi okullardan alınabileceğini açıkladı.

Meslek liselerinde mesleki ve teknik eğitim merkezi açıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca ülke genelinde eğitim öğretim veren tüm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde mesleki eğitim merkezi programı açıldı.

Üniversite öğrencileri Elazığ şivesi ile karşılandı

Eğitim öğretimleri için uzun bir aradan sonra Elazığ'a gelen üniversite öğrencileri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Elazığ şivesi ile 'Sevgili öğrenciler gadanalam hoş geldiniz. Sevgili öğrenciler sizi çok ösgedik' yazılı pankartlarla karşılandı. Yurtlara kayıt yaptıran öğrencilere orcik, badem şekeri ve Ağın leblebisi ikram edildi.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı başladı

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı başladı. İl genelinde 647 okul ve kurumda 110 Bin 381 örgün eğitim öğrencisi ve 9 Bin 41 öğretmen yeni eğitim öğretim yılına 'merhaba' dedi.  

Başkan Yıldırım'dan yeni eğitim öğretim yılı açıklaması

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Karakoçan İHH’dan Öğrencilere Motivasyon Şenliği

İHH Karakoçan Şubesi yeni eğitim öğretim yılı öncesinde Kovancılar ve Karakoçan'da bulunan yetim çocuklarına yönelik motivasyon şenliği düzenledi.

Elazığ'da okul servis ücretlerine zam yapıldı

Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından 2021-2022 eğitim öğretim yılı okul servis ücretlerine 19 ila 25 arasında zam yapıldı.

İşadamı Soylu sözünü tuttu: 12 derslikli okulun temeli atıldı

Elazığ'da meydana gelen depremden sonra eğitim öğretim de de yaraların sarılması adına hayırsever genç iş adamı Burak Soylu tarafından sözü verilen 12 derslikli anaokulunun temeli törenle atıldı. Böylelikle kentte depremden sonra 7'inci okulun temeli atılarak inşaatına başlandığı belirtildi.

Depremzede öğrenciler için konteyner kentte EBA destek noktası

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da uzaktan başlayan eğitim öğretim nedeniyle konteyner kentlerde kalan depremzede öğrenciler için EBA destek noktası kurularak hizmet vermeye başladı.

İlk ders yılı zili okullarda öğrencisiz çaldı

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk ders zili korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle öğrencisiz sembolik zil ile başladı.

Rektör Göktaş, yeni eğitim öğretim dönemine ilişkin açıklama yaptı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, yeni eğitim öğretim dönemine ilişkin açıklamalarda bulundu