Eğitime Haberleri

Eğitime Haberleri

Erol’dan, eğitimde tasarrufa sert tepki!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik, 1 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre, Elazığ’ın uzak köylerinde yaşayan lise öğrencileri için uygulanan taşımalı eğitim hizmeti sona erdirildi. Bu karar, özellikle kırsal bölgelerdeki aileler ve öğrenciler için büyük bir endişe kaynağı oldu.

EDEP’ten değerlendirme toplantısı

Eğitime Destek Platformu mayıs ayı değerlendirme toplantısı TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci’nin katılımı ile gerçekleştirildi

Açıkkapı: 1960 darbesi eğitime de darbe vurdu 

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Milli Eğitim Bakanlığının 2024 yılı bütçesi üzerine konuştu. 

Ücretsiz YKS deneme sınavı 

Elazığ Belediyesi gençlere ve eğitime destek çalışmaları kapsamında KURS-DER iş birliğiyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan adaylara yönelik ücretsiz deneme sınavı düzenliyor. 

MHP Elazığ Milletvekili Adayı Semih Işıkver’den eğitime destek

MHP Elazığ Milletvekili Adayı Semih Işıkver, yaklaşık 3000 öğrenciye kaynak kitap desteğinde bulundu. 

Elazığ’da eğitime 2 gün kar engeli

Elazığ’da etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 6 Şubat Pazartesi günü itibariyle okullar 2 gün süreyle tatil edildi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacak.

Elazığ Belediyesi’nden ücretsiz KPSS tekrar dersleri

Elazığ Belediyesi eğitime verdiği önemle memur adaylarına yönelik hizmetlerini sürdürüyor.

Elazığ'da robotik kodlama eğitimine çocuklardan yoğun ilgi

Elazığ Belediyesi tarafından Güneykent Sosyalhane Binası'nda robotik kodlama eğitim verilmeye başlandı. Eğitime çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Milli Eğitim Bakanı Özer: '855 bin derslikte yüz yüze eğitime ara vermeden devam ediyoruz'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kararlı bir şekilde yüz yüze eğitime devam edildiğini söyleyerek, 'Eğitim sistemimizde bulunan 855 bin derslikte yüz yüze eğitime ara vermeden devam ediyoruz' dedi.

Elazığ'da eğitime bir gün daha ara verildi

Elazığ'da olumsuz hava şartları ve artan don ve buzlanma riski nedeniyle resmi ve özel tüm eğitim eğitim kurumlarında eğitime 21 Ocak Cuma günü ara verildi.

Mobil trafik eğitim tırı 2'nci gününde Elazığ'da eğitime devam etti

İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere trafik eğitimi verilmesi amacıyla hayata geçirilen Mobil Trafik Eğitim tırı 2'inci gününde Elazığ'da öğrencilerle buluştu.

FÜ'de öğrencilere müzikli ve hediyeli karşılama

Uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitime başlanan Fırat Üniversitesinde öğrenciler müzik dinletisi ve hediyelerle karşılandı.

Elazığ'da iki farklı okuldaki iki sınıfta korona virüs nedeni ile eğitime ara verildi

Elazığ'da, iki ortaokulda bulunan iki farklı sınıfta, öğrencilerde korona virüse rastlanmasından dolayı eğitime ara verildi. Bu sınıftaki öğrencilerin karantinaya alındığı öğrenildi.

İş İnsanı Veysel Demirci'nin yapımını üstlendiği okul tamamlanma aşamasına geldi

Elazığlı başarılı İş İnsanı Veysel Demirci'nin yapımını üstlendiği Aksaray mahallesindeki İmam Hatip Ortaokulunun yapımı tamamlanma aşamasına geldi. Okulda incelemelerde bulunan İş insanı Demirci, 'Allah nasip ederse kısa zaman içerisinde okulu Milli Eğitime devredeceğiz. İlimize hayırlı olsun' açıklamasında bulundu.

Bahşi, 'Okul öncesi öğretmenlerinin de uzaktan eğitime dahil edilmesi gerekiyor'

Okul öncesi öğretmenlerinin de uzaktan eğitime dahil edilmesi gerektiğini belirten Eğitim-Bir-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi,okul öncesinin de ilk ve ortaöğretim gibi zorunlu olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi.

Elazığ'da Köy Okulları Yüz Yüze Eğitime Hazır

Elazığ'da Covid-19 koşullarının hafif seyrettiği ya da virüsün hiç görülmediği köy ve benzeri yerleşim yerlerinde okullar, 15 Şubat’ta başlayacak yüz yüze eğitime hazırlandı. 

Elazığ TSO'dan Eğitim Sektörüne Destek Talebi

Elazığ TSO 14. Meslek Grubu içerisinde yer alan Eğitim Sektörünün sorunları Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili ve Eğitim Sektör Başkanı Veli Aksu tarafından hazırlanan rapor ile TOBB’ye takdim edildi.

Elazığ kar yağışı ile beyaza büründü, eğitime ara, engelli ve hamilelere izin verildi

Elazığ'da dün gece saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle, kent merkezi bu yıl ilk defa beyaza büründü. Valilik, yüz yüze eğitim kurumlarının tatil edilip, hamile ve engellilere idari izin verildiğini bildirdi.

Vali Erkaya Yırık: Elazığ bir çok yönüyle yıldızı parlayan bir şehir

Amaçlarının daha iyi, güzel hizmetler sunarak daha huzurlu, güvenli ve her yönüyle mamur bir Elazığ'ı yeniden inşa edebilmek olduğunu belirten Vali Erkaya Yırık, Elazığ'ın bölgesinde sağlık hizmetlerinden eğitime, turizmden ticarete, kültürden sanata kadar birçok yönüyle yıldızı parlayan bir şehir olduğunu söyledi.

Elazığ depreminde hasar alan eğitim yuvalarının yerine 33 okul

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen depremde ağır hasar alarak yıkılan 13 okulun yerine yenilerinin yapımı sürerken, 2021 yılının sonuna kadar kentte toplam 33 yeni okulun tamamlanarak eğitime kazandırılmasının beklendiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bugün yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık. İlkokul birinci sınıfların yanı sıra ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflarda da yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz. Bunlara ilave olarak ortaokul sekizinci ve lise 12. sınıflarda da yine belirlenen kurallar dahilinde yüz yüze eğitime geçilecek' dedi.

Elazığ'da Anaokulu ve İlkokul Birinci Sınıflarda Yüz Yüze Eğitim Başladı

Elazığ'da 187 ilkokulda 8 Bin 765 birinci sınıf öğrencisi ile 85 Anaokulunda 5 bin anaokulu öğrencisi olmak üzere toplam 272 okulda 13 Bin 765 öğrenci yüz yüze eğitime başladı.

Okullar, yüz yüze eğitime hazırlanıyor

Elazığ'da deprem ve Korona virüs (Covid-19) nedeniyle uzun süredir kapalı bulunan okulların, 21 Eylül'de yeniden öğrencileriyle buluşacak olması nedeniyle hem dezenfekte ediliyor, hem de düzenleme yapılarak öğrenciler için hazırlanıyor.

Uzaktan eğitimde ilk 21 güne odaklanın

Yeni eğitim-öğretim yılı pazartesi günü uzaktan eğimle başladı. Yüz yüze eğitimler ise koronavirüs salgınının seyrine göre, 21 Eylül'de başlayacak. Online eğitime odaklanabilmek için en önemli kriterin öğrencinin, öz düzenleme becerilerini geliştirmek olduğunu altını çizen Uğur Okulları PDR ve AR-GE'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin 'Çocuğunuza gününü planlaması, değerlendirmesi ve hedef koyması konusunda destek olun. Unutmayalım davranışlar 21 günde alışkanlığa dönüşür' dedi.

Kur'an Kurslarına Kayıtlar Başlıyor

Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında geçtiğimiz Mart ayında yüz yüze eğitime ara verilen Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarına kayıtlar yeniden başlıyor.

Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Yüz yüze eğitime 21 Eylül’de başlayabilmemiz sizin elinizde. Gece gündüz çalışıyoruz. Teneffüste oynanacak temassız oyunlar bile hazır. Detaylara bu kadar titizlikle hazırlandığımız bu süreçte hâlâ maskesiz ve mesafeyi hiçe sayan insanlar görmek bizleri derinden üzüyor. Okulları birlikte açacağız. derken samimiyiz, sizleri bu sorumluluğa ortak olmaya çağırıyoruz' dedi.

Bakan Selçuk: 31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: 'Okullar 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle başlayacak, yüz yüze eğitime 21 Eylül'de geçilecek' dedi.

Eğitime verilen ara uzatıldı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitime verilen ara 30 Nisan'a kadar uzatıldı.

Deprem bölgesinde okullar eğitime hazırlanıyor

Elazığ'da meydan gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde hafif hasar gören okulları Türk Kızılay'ın 'Benim Okulum' projesi kapsamında Pazartesi günü başlayacak olan eğitim ve öğretime hazırlanıyor.

İmzalar atıldı, eski hastane MEB'e devredildi

AK Parti Elazığ Milletvekili, MKYK Üyesi ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut yazılı bir açıklama yaparak, eski Devlet Hastanesinin yerinin Milli Eğitime devredildiğini müjdeledi.