Eğitimi Haberleri

Eğitimi Haberleri

Taşkın: Eğitimin olduğu yerde umut vardır

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile ilgili bir açıklama yaptı. Taşkın açıklamasında eğitim sadece bireyleri değil milletleri de yükseltir ifadelerine yer verdi.

Halk Eğitim Merkezi'nden ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu

Elazığ Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, mezun olmuş veya açık öğretim de okuyan öğrencilere yönelik ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu açacak.

Ağın Halk Eğitimi Merkezi’nden yıl sonu sergisi

Ağın ilçesinde İlçe Halk Eğitimi Müdürlüğü tarafından yıl sonu sergisi düzenlendi.

Elazığ Belediyesi’nden seminer

Elazığ Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından Belediye personeline yönelik, “Oryantasyon ve Protokol Kuralları Eğitimi” konusunda eğitim ve bilgilendirme semineri düzenlendi.

Elazığ Belediyesi, Gri Koç’u öğrencilerle buluşturdu

Elazığ Belediyesi, Türkiye’nin sınav öncesi motivasyon eğitiminde en etkili isimlerinden Gri Koç’u, gençlere destek programı olan “Gelecek Sensin” projesi kapsamında düzenlenen seminerde öğrencilerle buluşturdu.

Elazığ Belediyesi, Gri Koç’u öğrencilerle buluşturacak

Türkiye’nin sınav öncesi motivasyon eğitiminde en etkili isimlerinden Gri Koç, Elazığ Belediyesi’nin düzenlediği programda “Gelecek Sensin” projesi kapsamında gençlerle seminerde bir araya gelecek.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş Arasında Protokol 

Meslek liselerin elektrik elektronik bölümü öğrencilerinin eğitimine katkı sunulması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fırat Elektrik Dağıtım şirketi arasında protokol imzalandı. 

Kamera ve fotoğraf eğitimi başladı 

Öğrencilerin Kamera ve Fotoğraf eğitimi almalarını sağlayacak olan Atölye Elazığ İmam Hatip Ortaokulu’nda açıldı 

A Kalem Kurs Merkezi Büyüyor

Elazığ'da eğitimin parlayan yıldızı A Kalem Kurs Merkezi büyümeye devam ediyor. Elazığ Merkez Yeni Mahalle Muammer Çorbacıoğlu Sokaktaki adresinde yıllardır başarılı hizmetler veren A Kalem Kurs Merkezi, Bahçelievler mahallesinde yeni şube açtı.

ETSO’da Enflasyon Düzeltme Semineri düzenlendi 

Elazığ – Bingöl Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından muhasebeci ve mali müşavirlere “Vergi Düzenlemeleri Kapsamında Enflasyon Düzeltmesi” eğitimi verildi. 

İHH’dan ‘Dürüstlük Manavı’ Etkinliği

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği ve Millî Eğitim Bakanlığı arasında yapılan değerler eğitimi protokolü kapsamında Elazığ Çaba İlkokulu'nda değerler eğitimini içeren "Dürüstlük Manavı" etkinliği yapıldı.

İHH’dan Öğrencilere Diş Sağlığı Eğitimi 

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği yetim, yoksul ve muhacirlerin gıda, ısınma ve barınma ihtiyaçlarını gidermenin yanında sosyal faaliyetlerini de devam ettiriyor. Elazığ Genç İHH tarafından organize edilen bir etkinlikle ilkokul öğrencilerine diş sağlığı eğitimi verildi.

Ülkü Ocaklarından yazılım eğitimi 

Ülkü Ocakları Elazığ il başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim programında hızlı okuma yazılımı ve uzaktan eğitim yazılımı anlatıldı. 

EBEGEM’den yabancı uyruklu kursiyerler için Türkçe dil eğitimi

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme ve Eğitim Merkezi (EBEGEM) yabancı uyruklu kursiyerler için Türkçe dil eğitimi düzenleyecek. Kurs başvuruları 9-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Elazığ Belediyesi ADEM’den Erken Çocukluk Dönemi Eğitimi

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Aile Danışma ve Eğitim Merkezi (ADEM), eğitimlerine devam ediyor.

Esnaf Odaları başkanlarına kooperatifçilik eğitimi verildi 

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri birlikleri Merkez Birliği tarafından düzenlenen eğitim programında esnaf odası başkanlarına temel kooperatifçilik eğitimi verildi 

Elazığ Belediyesi’nden kadınlara yönelik Arapça kursu   

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) bünyesinde açılan temel Arapça dil eğitimi kursunda 2. dönem eğitimleri başladı. 

Üniversitelerde uygulanacak eğitim programı açıklandı

YÖK Başkanı Özvar, bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı.

Elazığ Belediyesi, hizmet içi eğitimlerini sürdürüyor

Elazığ Belediyesi, personelinin bilgi birikimini ve hizmet kalitesini artırmak için belirli aralıklarla düzenlediği eğitim seminerlerine devam ediyor.

Yabancı uyruklu kişilere sosyal uyum ve yaşam eğitimi 

Elazığ Halk Eğitim Merkezi tarafından yabancı uyruklu kişilere verilen “Sosyal Uyum Ve Yaşam” kursu yoğun ilgi görüyor. 

Milletvekili Demirbağ, gençlerle buluştu 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, ortaokul ve lise eğitimini sürdüren gençlerle bir araya geldi. Ataşehir Mahallesi’ndeki gençlerin taleplerini dinleyen Milletvekili Demirbağ, “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde Türkiye Yüzyılı’nda ARGE’ye, yazılıma, savunma sanayisine verilen önem ve son gelişmelerle birlikte istikbalde Ülkemiz; gençlerimizden büyük şeyler bekliyor. Gençlerimizin de gayretleriyle Ülkemiz süper güçlerle yarışacak hale gelecektir. Bu yüzden gençliğimizin önemi büyük” dedi. 

Elazığlı çiftçiler Adana TAYEM’de 

Elazığ’dan 20 çiftçi Etkin ve Verimli Sulama Sistemleri konulu eğitimi almak için Adana’ya gitti. 

Elazığ'da çiftçilere 'tarımda tasarruflu su kullanma' eğitimi verildi

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 'Tarımda Tasarruflu Su Kullanma Programı' çerçevesinde çiftçiler bilgilendiriliyor.

Türkiye'de ilk defa iletişim fakültesinde işaret dili eğitimi verildi

Elazığ Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Türkiye'de ilk defa iletişim fakültesinde işaret dili eğitimi verildi.

Elazığlı öğretmen doğu illerini temsilen 12. Diyabet Parlamentosu'na katıldı

Ankara'da düzenlenen 12. Diyabet Parlamentosu'na doğu illerindeki diyabetli öğrencileri temsilen Elazığ'dan Beden Eğitimi Öğretmeni Süreyya Erdem katıldı.

EBEGEM'den kariyer planlama ve iş arama becerileri eğitimi

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme ve Eğitim Merkezi (EBEGEM) tarafından 'İŞKUR İş Kulübü-İş Arama Becerileri Eğitimi' düzenlendi.

Çiftçilere tarımda tasarruflu su kullanma eğitimi

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin, köylerde çiftçilere ve üreticilere yönelik eğitimleri sürüyor.

İHA'nın haberi ses getirdi, Feride okuluna kavuştu

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı Koyunuşağı köyünde ikamet eden lise birinci sınıf öğrencisi Feride Uçar, taşımalı eğitim çerçevesindeki servisin 3 kilometre fazla yol gitmek istememesi nedeni ile eğitimine başlayamamıştı. Yapılan haberin ardından harekete geçen yetkililerin sorunu gidermesiyle Uçar, okuluna kavuştu.

Elazığ'da jandarma, trafik güvenliği eğitimi verdi

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, başta çocuklar olmak üzere vatandaşlara yönelik olarak trafik güvenliği eğitimi verdi.

3 kilometrelik fark bir kızın eğitim hayatına mal oldu

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı Koyunuşağı köyünde ikamet eden lise birinci sınıf öğrencisi Feride Uçar, taşımalı eğitim çerçevesindeki servisin 3 kilometre fazla yol gitmek istememesi nedeni ile eğitimine başlayamadı. Aynı evdeki kız kardeşini her gün servise bindirip Baskil ilçesine gönderen Uçar, okumak istediğini belirterek yetkililerden sorunun çözülmesini istedi.