Ehliyet Haberleri

Ehliyet Haberleri

Süre doluyor! 

Yeni tip ehliyete geçiş için süre yıl sonunda dolacak olmasına rağmen 7 milyonun üzerinde kişi ehliyet yenileme başvurusunda bulunmadı.

Ehliyet sahipleri dikkat! 

Ehliyet yenileme için geri sayım başladı 31 Aralık 2014 son gün. 1 Ocak 2016'dan önce alınan ehliyetleri olanların bu belgelerini yenilemeleri gerekiyor. Eski tip ehliyetleriyle trafiğe çıkarlarsa ödemeleri gereken para cezası 4 bin 64 TL olacak.

Ehliyet ve kimliğini yenilemeyenler dikkat! 

Cipli ehliyet ve kimlik kartlarına geçilmesi konusunda son tarih 31 Aralık 2023. Eğer vatandaşlar eski belgelerini kullanmaya devam ederlerse o cezayı ödemek zorunda kalacaklar..

Elazığ'da ehliyetsiz sürücü kaza yaptı: 3 yaralı

Elazığ'da ehliyeti olmayan sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç kaldırıma çarptı. Kazada 3 kişi yaralandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 'O 6'lı masanın altında üstünde tartışması olan terör partisi var. Oraya da kontenjan veriyorlar niye çünkü yarın öbür gün oy alacaklar'

İstanbul'da 45 bin kişiyi işe aldıklarını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, 'Bu rakamları Çalışma Bakanlığından aldım. Nasıl aldılar peki, durmadan bağırıyorlar ya ehliyet, liyakat diye öyle mi aldılar yok. Bunu da bir güzel itiraf ediyorlar. Yüzde 35 CHP'den kontenjan, mahalle temsilcilerinden başlıyorlar vermeye. İYİ Parti'ye yüzde 15 bir de adını söyleyemedikleri ortakları var utanıyorlar. Allah kimseye utanacak iş yaptırmasın. Utanıyorsanız yapmayın ortaklık kardeşim. O 6'lı masanın altında üstünde tartışması olan terör partisi var ya oraya da kontenjan veriyorlar niye çünkü yarın öbür gün oy alacaklar. Bu şekilde 45 bin kişiyi işe aldılar' dedi.

Eşini öldürmüştü, cezai ehliyet durumu için İstanbul'a sevk edildi

Elazığ'da 9 Haziran 2020'de boşanma aşamasındaki eşinin boğazını keserek öldüren, kayınvalidesini de bıçakla yaralayan zanlının cezai ehliyeti olup olmadığının öğrenilmesi için mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp İhtisas Dairesine sevk etti.

Karısını öldürmeden önce Google'den cezaları aratmış

Elazığ'da 9 Haziran 2020'de boşanma aşamasındaki eşinin boğazını kesip öldüren, kayınvalidesini de bıçakla yaralayan zanlının cinayeti işlemeden 3 ay önce internet üzerindeki arama motorundan 'Şizofren nedir', 'Aldatan eşini öldürmek cezası', 'Aldatma mesajları' ve 'Hangi hastalıkların cezai ehliyeti yoktur' aramalarını yaptığı ortaya çıktı. Cani kocanın ayrıca 112 sağlık ekibi kılığında kayınvalidesinin evine girdiği belirlendi.

Kısıtlamada kaza yaptı, hem ehliyeti gitti, hem de ceza yedi

Elazığ'da kısıtlamayı ihlal eden alkollü sürücü kaza yaptı. Kaza sonrasında yaralanan şahsın hem ehliyetine 2 yıl el konuldu, hem de sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden 3 bin 150 TL ceza kesildi.

16 yaşındaki ehliyetsiz sürücü kazada hayatını kaybetti

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde ehliyetsiz traktör süren genç, kazada hayatını kaybetti.

Jandarmadan 'Asayiş ve Huzur' uygulaması, 15 aranan şahıs yakalandı

Elazığ'da jandarma ekiplerinin yaptığı Asayiş ve Huzur uygulamasında aranan 15 şahıs yakalanırken, 5 araç trafikten men edildi, 1 sürücününde ehliyetine el konuldu.

O sürücünün ehliyetinden 30 puan düşürüldü, para cezası uygulandı

Elazığ'da trafikte uzun süre zikzak çizerek ilerleyen ve tehlike oluşturan motosikletli sürücüye polis ekipleri hem para cezası yazdı, hemde ehliyetinden 30 ceza puanı düşürdü.

Ehliyet, kimlik ve pasaportta yeni dönem başlıyor

İçişleri Bakanlığınca geçtiğimiz yıl Nisan ayında başlatılan, “3’ü Bir Yerde” uygulaması kapsamında bugüne kadar 19 milyon 95 bin 662 yeni kimlik, 4 milyon 402 bin 703 sürücü belgesi, 2 milyon 251 bin 214 adet pasaport basıldı. Nüfus müdürlüklerinde artırılan kapasite ve personel sayısı randevu alma sürelerini kısalttı. Daha önce yoğunluktan dolayı 61 güne kadar uzayan randevu süreleri 1 güne düşürüldü.

Harput Kalesi önünde drifte 5 bin TL ceza

Elazığ’da Harput Kalesi önünde drift yapan sürücüye jandarma ekipleri tarafından 5 bin 10 TL para cezası kesildi, ehliyetine de el konuldu.