Elazığ Il Sağlık Müdürlüğü Haberleri

Elazığ Il Sağlık Müdürlüğü Haberleri

Elazığ Belediyesi’nden ruh sağlığı motivasyon şöleni

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde ruh sağlığı hizmeti alan hastalar, Elazığ Belediyesi’nin düzenlediği “Ruh Sağlığı Motivasyon Şöleni” ile unutulmaz bir gün geçirdi.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Vatandaşları aşırı sıcak havalar ve güneş çarpmasına karşı uyardı

Elazığ İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Ramazan GÜRGÖZE, yaz aylarına girdiğimiz bu dönemde yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de sıcaklıkların giderek artması üzerine  vatandaşları güneş çarpmasına karşı uyardı.

Elazığ Belediyesi’nden seminer 

Elazığ Belediyesi ve Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü ortaklığıyla Elazığ Belediyesi Personeline Sigarayı Bırakma semineri verildi. 

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğüne 2 yeni Ambulans

Sağlık Bakanlığı tarafından Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü adına tahsisli gönderilen 2 adet ambulans, düzenlenen törenle hizmete girdi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden 3’üncü sigara bırakma polikliniği 

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3’üncü sigara bırakma polikliniğini hizmete girdi. 

İl Sağlık Müdürlüğü’nden uyarı 

Mantar tüketimi ve zehirlenmelerine karşı Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı. 

İl Sağlık Müdürlüğü yapılan çalışmaları paylaştı

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan çalışmaları paylaştı.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü'ne 1 yeni Ambulans tahsis edildi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü emrine tahsis edilen 1 adet 4x4 tam donanımlı ambulans kullanıma sunuldu.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü 2022 yılında 153.387 acil çağrıya cevap verdi

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT, 2022 yılı 12 aylık dönemde İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Çağrı Merkezi ihbar hattına gelen toplam 153.387 acil çağrıya cevap verdiklerini söyledi.

Elazığ'daki ambulans sayısı 64 oldu

Sağlık Bakanlığı tarafından Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edilen bir ambulansla birlikte il genelindeki ambulans sayısı 64 oldu.

Resmi kurumlarda aşı standı açıldı

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Covid-19 pandemisine karşı il genelinde başlatılan aşı seferberliği kapsamında sokak ve alışveriş merkezlerinden sonra bu kez resmi kurum binalarının girişlerine aşı stantları açıldı.

Aşı farkındalığı eğitimleri devam ediyor

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü ile Fırat Üniversitesi, Tıp Fakültesi tarafından ortaklaşa olarak bir süredir Elazığ genelinde yürütülen aşı farkındalığı eğitimleri bu kez de Elazığ Halk Eğitim Merkezi usta öğreticilerine yönelik olarak devam etti. 

İl Sağlık Müdürlüğü karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

İl Sağlık Müdürlüğü kalp hastalıklarına karşı bilgilendirdi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü, 29 Eylül 'Dünya Kalp Günü' kapsamında vatandaşları kalp ve damar hastalıklarına karşı bilgilendirdi.

Şehir Hastanesi’nde Kurulan Covid-19 Tanı Laboratuvarı Hizmete Girdi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde Coronavirüs Tanı Laboratuvarı olarak bilinen  ve COVİD-19 hastalığın tanısında önemli bir yere sahip olan PCR (Polimeraz Zincir Reaksiyonu) Laboratuvarı hizmete girdi.

İl Sağlık Müdürü Bir Kez Daha Uyardı!

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaparak vatandaşları sosyal mesafe, maske ve hijyen konusunda uyardı.

112 Komuta Kontrol Merkezi Yeni Telsiz Haberleşme Sistemine Geçti

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği’ne bağlı Komuta Kontrol Merkezi’ne 7 gün 24 saat kesintisiz haberleşmeyi sağlamak üzere “Yeni Sayısal Telsiz Haberleşme Sistemi” kuruldu.

Pandemi Çağrı Merkezi Hizmete Girdi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından vatandaşların ve sağlık çalışanlarının Pandemi ile ilgili sorularına 7 gün 24 saat cevap vermek üzere kurulan Pandemi Çağrı Merkezi hizmete açıldı. 

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü'ne Yeniden Cahit Polat Atandı

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğüne yeniden Cahit Polat atandı. 

Kurumlar Arası Afet ve Acil Durum Toplantısı Düzenlendi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Yerel Düzey Sağlık Hizmet Grubu Operasyon Planı kapsamında Afet ve Acil durumlara müdahaleyi konu alan Kurumlar Arası Afet ve Acil Durum Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Afet ve Acil Durum Konulu Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Yerel Düzey Sağlık Hizmet Grubu Operasyon Planı kapsamında Afet ve acil durumlara müdahale düzeyinin artırılması, afet hazırlık süreçlerindeki performansların ölçülmesi ve operasyon sırasında olası eksikliklerin tespit edilmesine yönelik Afet ve Acil Durum Değerlendirmesi konulu toplantı düzenlendi.

Psikososyal Destek Hattı Kuruldu

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü  tarafından, koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşlara ve sağlık çalışanlarına destek sağlamak üzere Psikososyal Destek Hattı kuruldu.

Sağlık Müdürlüğü'nden Konserve Uyarısı!

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Botilismus (Gıda Zehirlenmesi) Hastalığına karşı vatandaşları uyardı. 

Öğretmen ve Muhtarlara Temel İlk Yardım Eğitimi Verildi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında öğretmen ve muhtarlara acil çağrı ve ilkyardım konusunda farkındalığı arttırmak ve toplumsal bilinçlendirme oluşturmak amacıyla Temel İlk Yardım Eğitimi programı düzenlendi.

Küresel Grip Salgını İl Hazırlık Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğünce Cumhurbaşkanlığı küresel grip salgını genelgesi doğrultusunda pandemi durumuna hazırlıklı olmak ve pandeminin toplumdaki etkisini en aza indirmek amacıyla Pandemik İnfluenza (Küresel Grip Salgını) İl Hazırlık Koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Sağlık Müdürlüğü'den Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinlikleri

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından meme kanserine dikkat çekmek, halkı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak üzere çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Sağlık Müdürlüğü'nden Yaşlılar Günü Etkinliği

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle Gazi Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlı vatandaşlara yönelik yemekli bir etkinlik düzenlendi.

Elazığ’da Gençlere Ruh Sağlığı ve Psikolojik Dayanıklılık Semineri verildi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğünce çeşitli okullarda öğrenim gören 12 yaş üstü öğrencilere yönelik Ruh Sağlığı ve Psikolojik Dayanıklılık Semineri düzenlendi.