Emekli Maaş Haberleri

Emekli Maaş Haberleri

Emekliler bu haberi bekliyordu! 

En düşük emekli maaşı 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltilmesiyle birlikte zam farkı ne zaman yatacak sorusu araştırılmaya başlandı. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren zam farkı ödemesi bugün hesaplara yatırılacak. Bu ödemeden 3 milyon 703 bin 788 emekli yararlanacak.

Başkan Küçük: Emekliler harçlık değil, hakkını istiyor

Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ Şube Başkanı İhsan Küçük, en düşük emekli maaşına yapılan zam ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak; “3 milyon 200 bin emeklimizin kök aylıklarını etkilemeyecek olan bu artış, asla kabul edilemez” dedi.

En düşük emekli maaşı belli oldu!

En düşük emekli maaşı 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltilecek. Ek emekli zammına ilişkin madde, vergi düzenlemesiyle birlikte Meclis'e sunulacak.

Bankur: Memur ve memur emekli maaş artışları enflasyonun altında kaldı

Türk Büro Sen Elazığ Şube Başkanı Tarkan Ömer Bankur memur ve memur emekli maaş artışları ile ilgili yapmış olduğu değerlendirmede emekli maaş artışlarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Küçük: 2024 emeklileri açlığa mahkûm etme yılı

Bağımsız Emekliler Sendikası Başkanı İhsan Küçük, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan emekli maaş zam oranları ve  2024 yılının emekliler yılı ilan edilmesiyle  emeklilerin umutlarını tükettiğini ifade etti.   

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye ek zam açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası merakla beklenen emekli maaşlarına ek zam konusuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Kabine yarın toplanacak 

Yeni yılın ilk Kabine toplantısı yarın yapılacak. Emekli maaşlarına yönelik düzenleme ve terörle mücadele toplantının öncelikli gündem maddeleri olacak. 

SGK ve Bağ-Kur emeklisine ne verilecek?

Hükümet, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam ve en düşük emekli maaşının yükseltilmesiyle ilgili çalışmayı tamamladı. En düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların yer aldığı çalışma, Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan'ın onayının ardından ise Meclis'e sevk edilerek yasalaşacak.

Kabine Toplantısı'nda öncelikli gündem ekonomi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki yılın son Kabine Toplantısı'nda yeni asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarına yapılacak artış ve terörle mücadele operasyonları başta olmak üzere iç ve dış gelişmeler görüşülecek.

Küçük: Emeklilere zam için seçim mi bekleniyor

Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ İl Başkanı İhsan Küçük, 5 bin TL ek ödemeden faydalanmayan emeklilere yönelik haksızlığın giderildiğini, ancak buna rağmen emekli maaşlarının aç sınırının altında kaldığını, 6 milyon emeklinin 7 bin 500 lira düzeyinde aylık aldığını söyledi.

Bakan’dan emeklinin yüzünü güldürecek maaş açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı son dakika konuşmasında emekli maaşına iyi bir zam bekleyen vatandaşları umutlandırdı.

Emekli maaş düzenlemesi meclise geliyor 

Emekli maaşlarında yapılacak artışla ilgili yasal düzenlemenin hazırlığı sürüyor. Meclis'in açılmasıyla gündeme gelecek düzenleme kapsamında, en düşük emekli maaşı için de bir adım atılması bekleniyor. 

Gözler kabine toplantısında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macaristan'daki temaslarının ardından bugün Kabine toplantısına başkanlık etmesi bekleniyor. Toplantıda enflasyonla mücadele, memur ve emekli maaş artışları ile ilgili toplu görüşme sürecinin yanı sıra dış gelişmeler de ele alınacak. 

Yeni Kabine ilk kez toplandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni Kabine'si bugün ilk kez toplandı. Toplantıda gündem ağırlıklı olarak ekonomi olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bundan sonrasıyla ilgili yeni yol haritasını Kabine üyelerine sunacak. Asgari ücrete yapılacak zam, emekli maaşlarına iyileştirme ve memura en düşük 22 bin TL maaş da masada olacak. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak.

Deprem felaketi nedeniyle emekli maaşları erken ödenecek.

İşçi emeklisi maaşları 14-16 Şubat, Bağ-Kur emekli maaşları da 16-17 Şubat tarihleri arasında hesaplara yatırılacak.

Memur maaşları 11 Şubat'ta ödenecek! 

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından tüm Türkiye genlinde 15 Şubat'ta ödenmesi gereken maaşların 11 Şubat'ta ödenmesine karar verildi. Emekli maaşlarının ödemesi de öne çekildi.

EYT’liler ne kadar emekli maaşı alacak?

EYT düzenlemesini içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilirken, söz konusu düzenlemenin önümüzdeki günlerde yasalaşması bekleniyor. Yaşanan bu gelişmelerin ardından EYT ilk maaş ödeme tarihleri, hak sahipleri tarafından mercek altına alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT ilk maaşların ödeneceği tarihe ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte 2023 EYT ile ilk maaşların ödeneceği tarih... 

Emekli maaşlarına kaç lira zam yapılacak? 

Asgari ücrete yüzde 54.7 zam yapılmasının ardından milyonlarca emeklinin maaşı asgari ücretin yarısı bile etmez hale geldi. Toplu sözleşme ve 6 aylık enflasyonla birlikte yılbaşında yüzde 18 civarında zam alacak memur ve emekliler, en az asgari ücret zammı kadar bir artış bekliyor.