Emlak Haberleri

Emlak Haberleri

Elazığ’da 12 arazi ihaleyle satışa çıkıyor

Elazığ’da 12 arazi Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından ihale usulüyle satışa çıkarıldı.

Konut satışında doğrulanmış ilan dönemi başlıyor

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı yeni kararla birlikte konut satışında doğrulanmış ilan dönemi başlıyor. 15 Eylülde yürürlüğe girecek düzenleme ile ilgili Elazığ Esnaf Ve Sanatkarlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak konut sahiplerini ve emlakçıları ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Gülyüz: Nerde olursa olsun takımımızı yalnız bırakmayız

Emlakçılar Derneği Başkanı ve iş insanı Nuri Gülyüz, Cumartesi günü final karşılaşmasına çıkacak olan Elazığspor'a başarılar dileyerek “Elazığ’ımızı bu kadar kenetlenmesinin çok güzel inşallah takımımızı çok güzel yerlerde göreceğiz” dedi.

Başkan Gülyüz: Emlakçılara müjde!

Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz ve esnaflara müjde vererek oda kaydında staj şartını bir kereye mahsus kaldırıldığını söyledi.

Gülyüz, güven tazeledi

El-Aziz Emlakçılar Derneği Olağan Genel Kurulu’nda Başkan Nuri Gülyüz güven tazeledi.

Bunu yapmayan araç satamayacak

Ek motorlu taşıtlar vergisi ve emlak vergisinin 2. taksitini ödemek için son ödeme için 3 gün kaldı. Vergisini ödemeyen vatandaşlar araçlarının satışını gerçekleştiremeyecek.

Tümüne yüzde 58 zam geliyor

TÜİK'in açıkladığı Ekim ayı enflasyon oranlarının ardından 2024 yılı için uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, MTV, çeşitli harçlar, araç muayene ücreti, Gelir Vergisi ve idari cezalar yüzde 58 zamlanacak.

Başkan Gülyüz: Artık yetki belgesi olmayan ilan giremeyecek

El Aziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz, Resmi Gazetede Yayınlanan karar ile artık yetki belgesi olmayan kişiler ilan bile veremeyecek diyerek bu karar korsanın önüne büyük oranda geçeceğini söyledi.

Başkan Gülyüz’den meslektaşlarına öneri!

El Aziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz, Meslektaşlarına öneride bulunarak; “Benim sektör temsilcisi olarak önerim komisyon bedelinin yarısını ev sahibinden, diğer yarısını ise kiracıdan almak. Çünkü hem ev sahipleri bizden hizmet alıyor, hem de kiracı. Bunu sadece kiracıya mal etmeyelim” dedi.

Başkan Gülyüz: Fırsatçılara prim vermeyelim

El Aziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz, kiralara zam yapanlara tepki göstererek “Fırsatçılara fırsat vermeyelim” dedi.

Elazığ Belediyesi’nden duyuru!

Elazığ Belediyesi Tahakkuk ve Abone Servisleri, 31 Aralık Cumartesi günü hizmet sunmaya devam edecektir.

Başkan Gülyüz: Tapuda ekspertiz uygulamasıyla ilgili kesinleşen bir durum yok 

El Aziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz, yeni yürürlüğe giren ‘Tapuda Ekspertiz Zorunluluğu’ uygulaması hakkında açıklamalarda bulundu. 

Başkan Gülyüz, dernek çalışmalarını anlattı

El Aziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz, Derneğin şimdiye kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Emlakçılar kimliğine kavuşuyor

El-Aziz Emlakçılar Derneği girişimleri ile emlakçılar emlakçılık kimlik kartına kavuşuyor.

ELZEM'der yönetimi çalışmalarını sürdürüyor

El-Aziz Emlakçılar Derneği (ELZEM-DER)yönetim kadrosunu değiştirdikten sonra çalışmalarına aralıksız şekilde devam ediyor.

Gülyüz: Emlakçıların birlik olma zamanı gelmiştir

El Aziz Emlakçılar Derneği (ELZEM-DER) tarafından emlakçıların sorunları konuşulduğu istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Emlakçılar sorunları için toplanıyor

El Aziz Emlakçılar Derneği (ELZEM-DER) tarafından emlakçıların sorunları konuşulacağı istişare toplantısı gerçekleştirecek.

Vergi Ödemelerinde Son Gün 31 Mayıs

Elazığ Belediyesi, emlak, çevre temizlik ve ilan-reklam vergilerinin ilk taksiti ile 7256 kanun kapsamında yapılandırılan borçların 3. taksit son ödeme süresinin 31 Mayıs 2021 tarihinde sona ereceğini duyurdu.

Avcıl: Konuta Yatırım Yapmanın Tam Zamanı

İMKON Yönetim Kurulu Üyesi ve Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Av. Osman Avcıl, kamu bankalarının konut kredisinde faiz indirimi yapmasının emlak sektörünü canlandıracağını belirtti. 

Elazığ Pilot İl Olsun

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Milli Emlak arazilerinin üreticilere verilmesi hususunda Elazığ'ın pilot il olması talebini Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'ye iletti. 

Belediye'den Vergi Ödemesi Uyarısı

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ile İlan-Reklam Vergisi ilk taksit ödemeleri, 1 Haziran 2020 Pazartesi günü sona eriyor.

Elazığ Belediyesinden Uyarı!

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, 24 Ocak tarihinde yaşanan deprem sonrası kullanılmaz durumda olan binalara ait Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi alınmayacağı belirtilerek, ilgili mükelleflerin binalarının kullanılamaz niteliği taşıdığına dair Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden alacakları belge ile Elazığ Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiği belirtildi.

Elazığ'da böyle insanlar var, ücretsiz ev taşıyorlar

Deprem nedeniyle yok denilecek kadar az sayıda bulunan kiralık evlerin fiyatlarının fırsatçılar tarafından 2'ye katlandığı gündeme gelen Elazığ'da, bazı ev taşıma şirketleri ücretsiz hizmet vermeye başlayarak duyarlılık gösterdi. Emlakçılar ise kiralık ve satılık evlerin fiyatlarını yükseltenlere tepki gösterdi.

Belediye'den Emlak ve Çevre Vergisi Uyarısı

Elazığ Belediyesi’nden yapılan açıklamada, emlak ve çevre temizlik vergisine ait ikinci taksit ödemelerinin 2 Aralık Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapılması gerektiği hatırlatıldı.