Emlak Vergisi Haberleri

Emlak Vergisi Haberleri

Bunu yapmayan araç satamayacak

Ek motorlu taşıtlar vergisi ve emlak vergisinin 2. taksitini ödemek için son ödeme için 3 gün kaldı. Vergisini ödemeyen vatandaşlar araçlarının satışını gerçekleştiremeyecek.

Tümüne yüzde 58 zam geliyor

TÜİK'in açıkladığı Ekim ayı enflasyon oranlarının ardından 2024 yılı için uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, MTV, çeşitli harçlar, araç muayene ücreti, Gelir Vergisi ve idari cezalar yüzde 58 zamlanacak.

Elazığ Belediyesinden Uyarı!

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, 24 Ocak tarihinde yaşanan deprem sonrası kullanılmaz durumda olan binalara ait Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi alınmayacağı belirtilerek, ilgili mükelleflerin binalarının kullanılamaz niteliği taşıdığına dair Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden alacakları belge ile Elazığ Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiği belirtildi.

Belediye'den Emlak ve Çevre Vergisi Uyarısı

Elazığ Belediyesi’nden yapılan açıklamada, emlak ve çevre temizlik vergisine ait ikinci taksit ödemelerinin 2 Aralık Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapılması gerektiği hatırlatıldı.