Endüstri Haberleri

Endüstri Haberleri

Seza Çimento, küresel çimento endüstrisi oyuncularıyla bir araya geldi

Seza Çimento, dünyanın en büyük çimento konferansları arasında yer alan INTERCEM’in İstanbul’da düzenlenen etkinliğine katıldı. İki gün süren etkinlikte sektörün gündemindeki konular ele alınırken yeni iş birliklerine yönelik görüşmeler de yapıldı. Konferansa katılan Seza Çimento Yönetim Kurulu Üyesi - Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Direktörü Cansu Açık, dünya genelini etkileyen jeopolitik ve ekonomik krizlere rağmen küresel çimento sektörünün çözümler geliştirerek büyümeye ve ekonomilere değer katmaya odaklandığını söyledi. Açık ayrıca Seza Çimento olarak şirketin karbon ayak izini azaltırken ekonomik avantaj da sağlayacak yeni hedeflerini de açıkladı. 

Heykel sanatçısı Keçeci 2 bin endüstriyel atıktan Atatürk portesi yaptı

Elazığ'da heykel sanatçısı öğretim görevlisi Rüçhan Keçeci, 2 bin endüstriyel atıktan Atatürk portresi yaptı. 2 aylık bir çalışma sonrasında ortaya çıkan portre, görenlerin beğenisini kazandı.

Vali Erkaya Yırık,'14 yeni iş alanı tesis edilecek,3 bin kişiye istihdam sağlayacak'

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Tekstil-Endüstri Park Prestij Yatırım Merkezi projesi kapsamında 14 yeni iş alanı tesis edileceğini belirten Vali Erkaya Yırık, bu sayede 3 bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.

3 Bin Kişiye İş Kapısı Olacak Projenin Ön Kabulü Yapıldı 

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Tekstil Endüstri Park Projesinin ön kabulü yapıldı. Proje kapsamında Elazığ'a 18 Milyon Lira katkı sağlanması ve 3000 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. 

ÇEKO Fransa’da Sendikalarla Görüştü

Fırat Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü üyeleri Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında yürütülen “Kadınlar Sendikasız, Sendikalar Kadınsız Olamaz” projesi kapsamında Fransa’da Sendikaları ziyaret etti.

Elazığ'da Endüstri 4.0 eğitim semineri

Elazığ'da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik Endüstri 4.0 eğitim semineri düzenlendi.

Elazığ OSB’de Makina İhalesi Yapıldı

Elazığ Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında sağlanan mali destek ile Elazığ’da 2018 yılı Endüstriyel Tasarım, Prototip ve İnovasyon Merkezi Projesi kapsamında Mal Alımı ihalesi yapıldı.

Yeniçeri, Endüstriyel İnovasyon Merkezi inşaatını inceledi

Elazığ'a gelen Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, OSB'de yapımı süren Endüstriyel İnovasyon Merkezi inşaatını inceledi.

Uzun: Elazığ'da kenevir enstitüsü kurulmalıdır

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Hasan Uzun, Endüstriyel Türk kenevir tohumu üretimi konusunda çiftçilerin bilgilendirilerek teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.