Engelli Haberleri

Engelli Haberleri

Elazığ Belediyesi’nden engelli bireylere özel program

Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen program, özel bireylerin katılımıyla gerçekleştirildi. Neşeleri ve hayata sıkı sıkıya tutunmaları ile toplumun tüm kesimlerine örnek olan özel gereksinimli bireyler, birbirinden renkli ve eğlenceli performanslar sahneleyerek doyasıya eğlendiler.

Açıkkapı: KOOPDES programı ile hibe verilecek 

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, KOOPDES programı ile kadınlara verilen hibe desteklerinin engelli ve gençleri de kapsayacağı şekilde genişletileceğini duyurdu. 

Mavi Kapaklar umut oldu 

Koç İlkokulu öğrencileri, yürüme engelli olan ve tekerlekli sandalyesi bulunmayanlara umut oldu. Öğrenciler, başlattıkları kampanya ile topladıkları mavi kapakları, Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesine teslim etti. 

Paralar bugün itibari ile hesaplarda

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ekim ayına ilişkin 3,25 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının bugün itibarıyla hesaplara yatırıldığını bildirdi.

Elazığ Belediyesi; Yaşlı, kimsesiz ve engelli vatandaşların yanında

Sosyal Belediyecilik ilkesiyle hizmetlerini sürdüren Elazığ Belediyesi; yaşlı, kimsesiz ve engellilere yönelik ev tadilatı, ev temizliği, sıcak yemek ve çeşitli ihtiyaçlar kapsamında verdiği hizmetlerle gönüllere dokunmaya devam ediyor.

AK Parti teşkilatı engelli bireylerle buluştu 

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı ve AK Parti İl Engelliler Koordinasyon Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantı ile engelli bireylerin sorun ve talepleri dinlendi. 

8 engelli personel için kura çekimi yapılacak 

Elazığ Belediyesi’ne EBUAŞ bünyesinde istihdam edilmek üzere alınacak 8 engelli personel için 28 Temmuz Cuma günü kura çekilecek. 

Paralar bugün hesaplara yatırılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı dolayısıyla Temmuz ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarını öne çekerek bugün itibarıyla hesaplara yatıracaklarını belirtti. Bakan Göktaş, vatandaşlara toplam 2,7 milyar TL ödeme yapacaklarını bildirdi.

AK Parti Milletvekili Aday Adaylığı kararını açıkladı 

AK Partili Ali İhsan Yavuz, partisinin milletvekili şartları ile ilgili, açıklamalarda bulunurken, "Aday müracaatların 16 Mart'a kadar devam edeceğini ve başvuru aidatın bu dönem alınmamasına; bunun yerine AFAD’a bağış şeklinde yapılmasına karar verildi. Başvurular, yetişkinler için 20 bin TL, kadınlarımız ve gençlerimiz için 10 bin TL şeklinde, engellilerimiz için 5 bin TL şeklinde olacak" dedi. 

Elazığ’da eğitime 2 gün kar engeli

Elazığ’da etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 6 Şubat Pazartesi günü itibariyle okullar 2 gün süreyle tatil edildi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacak.

2 bin 323 memur alımı yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Şubat ayı sonunda 2 bin 323 engelli bireyin kamuya memur olarak yerleştirilmesini gerçekleştireceğiz. Böylelikle kamuda çalışan engelli memur sayımızı 67 bin 985’e çıkarmış olacağız” dedi.

Elazığlı bir hayırsever kimsesiz çocuğun mezarını yaptırdı 

Elazığ’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ağır zihinsel engelli çocuğun cenazesi ailesi tarafından kabul edilmeyince çocuğun cenazesi kimsesizler mezarlığına defnedilmişti. Elazığ’da iki gündür yürekleri sızlatan bu durum üzerine Elazığlı bir hayırseverde bugün kimsesiz çocuğun mezarını yaptırdı. 

Elazığ Belediyesi İşitme Engelliler, Kırşehir'de 7 golle kazandı

Sezona galibiyet ile başlayan Elazığ Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı, Kırşehir engelini de farklı galibiyetle aştı.

Savaş sonrası çıkan bu tedavi yöntemi, görme engellilerin sporu oldu

Bir savaşta gözlerini kaybeden gaziler için rehabilitasyon amacı ile geliştirilen tedavi yöntemi, onlarca görme engellinin umudu oldu. Bu spor sayesinde sporcular hem hayata tutunuyor hem de sosyalleşiyor.

Görme engelli Okan, azmetti ve başardı

Elazığ'da çocukluğunda geçirdiği rahatsızlık sonucu 'gece körlüğü' teşhisi konulan Okan Orhan, en büyük hobisi olan satranç alanında katıldığı Türkiye şampiyonasında derece alarak büyük bir başarıya imza attı.

Elazığlı Okan Orman, satrançta Türkiye 3.'sü oldu

Afyonkarahisar'da yapılan Görme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonası'nda Elazığ Görme Engelliler SK sporcusu Okan Orman, Türkiye 3.'sü oldu.

Elazığ'da engelli vatandaşlara yönelik bilgisayar kursu

Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde ücretsiz olarak açılan kurslar, uzman hocalar eşliğinde eğitimlerine devam ediyor.

Polis ekipleri engelli ve özel çocukları sevindirdi

Elazığ'da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, engelli ve özel çocukları sevindirdi.

Elazığ'da engelli 2 gencin polislik hayali gerçek oldu

Elazığ'da engelli 2 gencin polislik hayali, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçeğe dönüştürüldü.

İşitme engelli öğrencilere jandarmadan özel etkinlik

Elazığ'da işitme engelli minik öğrenciler, jandarma tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte keyifli anlar geçirdi.

Elazığ'da engelliler ve trafik haftası etkinlikleri

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde engelliler ve trafik haftaları çerçevesinde bir dizi etkinlik yapıldı.

Elazığ'da engellilerin dostluk maçı renkli görüntüler oluşturdu

Elazığ'da Engelliler Haftası çerçevesinde engelliler arasında düzenlenen dostluk maçı renkli görüntülere sahne oldu.

Elazığ'da 'Bir tek engel biz miyiz' adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Fırat Üniversitesi Sosyal Hizmet Etkileşim ve Farkındalık Öğrenci Topluluğu tarafından Engelliler Haftası çerçevesinde 'Bir tek engel biz miyiz' adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Elazığ'da kaybolan engelli genç Bingöl otogarında bulundu

Elazığ'da bir gün önce evinden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan engelli genç, vatandaş ve jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde bulunarak ailesine teslim edildi.

Elazığ'da özel bireyler doyasıya eğlendi

Elazığ'da Engelliler Haftası çerçevesinde düzenlenen farkındalık etkinliğinde özel bireyler, doyasıya eğlenerek eğlenceli dakikalar geçirdi.

Engelli vatandaş için beton yol yapıldı

Elazığ'da engelli bir vatandaşın tekerlekli sandalye kullanımını kolaylaştırmak için beton yol yapıldı.

Türk Kızılayı engelli vatandaşları yalnız bırakmadı

Türk Kızılayı Elazığ Şubesi tarafından Maden ilçesinde yaşayan ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara giysi ve ayakkabı yardımında bulunuldu.

Şampiyon sporcular Vali Toraman ile bir araya geldi

Kütahya'da yapılan İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası'nda 7 madalya çıkaran Elazığlı sporcular Ali Özyalçın ve Siraç Efe Özyalçın, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman'ı makamında ziyaret etti.

Engeller, jandarma ile aşılıyor

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tekerlekli sandalyesi kullanılmaz hale gelen engelli genci yalnız bırakmadı. Ekipler tarafından alınan sandalye engelli bireye teslim edildi.

Elazığlı sporculardan yüzmede 7 madalya

Kütahya'da yapılan İşitme Engelliler Yüzme Türkiye Şampiyonasında Elazığlı sporcular 5 altın, 2 bronz madalya aldı.