Engelliler Haberleri

Engelliler Haberleri

Elazığ Belediyesi’nden engelli bireylere özel program

Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen program, özel bireylerin katılımıyla gerçekleştirildi. Neşeleri ve hayata sıkı sıkıya tutunmaları ile toplumun tüm kesimlerine örnek olan özel gereksinimli bireyler, birbirinden renkli ve eğlenceli performanslar sahneleyerek doyasıya eğlendiler.

Elazığ Belediyesi; Yaşlı, kimsesiz ve engelli vatandaşların yanında

Sosyal Belediyecilik ilkesiyle hizmetlerini sürdüren Elazığ Belediyesi; yaşlı, kimsesiz ve engellilere yönelik ev tadilatı, ev temizliği, sıcak yemek ve çeşitli ihtiyaçlar kapsamında verdiği hizmetlerle gönüllere dokunmaya devam ediyor.

AK Parti teşkilatı engelli bireylerle buluştu 

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı ve AK Parti İl Engelliler Koordinasyon Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantı ile engelli bireylerin sorun ve talepleri dinlendi. 

AK Parti Milletvekili Aday Adaylığı kararını açıkladı 

AK Partili Ali İhsan Yavuz, partisinin milletvekili şartları ile ilgili, açıklamalarda bulunurken, "Aday müracaatların 16 Mart'a kadar devam edeceğini ve başvuru aidatın bu dönem alınmamasına; bunun yerine AFAD’a bağış şeklinde yapılmasına karar verildi. Başvurular, yetişkinler için 20 bin TL, kadınlarımız ve gençlerimiz için 10 bin TL şeklinde, engellilerimiz için 5 bin TL şeklinde olacak" dedi. 

Elazığ Belediyesi İşitme Engelliler, Kırşehir'de 7 golle kazandı

Sezona galibiyet ile başlayan Elazığ Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı, Kırşehir engelini de farklı galibiyetle aştı.

Savaş sonrası çıkan bu tedavi yöntemi, görme engellilerin sporu oldu

Bir savaşta gözlerini kaybeden gaziler için rehabilitasyon amacı ile geliştirilen tedavi yöntemi, onlarca görme engellinin umudu oldu. Bu spor sayesinde sporcular hem hayata tutunuyor hem de sosyalleşiyor.

Elazığlı Okan Orman, satrançta Türkiye 3.'sü oldu

Afyonkarahisar'da yapılan Görme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonası'nda Elazığ Görme Engelliler SK sporcusu Okan Orman, Türkiye 3.'sü oldu.

İşitme engelli öğrencilere jandarmadan özel etkinlik

Elazığ'da işitme engelli minik öğrenciler, jandarma tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte keyifli anlar geçirdi.

Elazığ'da engelliler ve trafik haftası etkinlikleri

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde engelliler ve trafik haftaları çerçevesinde bir dizi etkinlik yapıldı.

Elazığ'da engellilerin dostluk maçı renkli görüntüler oluşturdu

Elazığ'da Engelliler Haftası çerçevesinde engelliler arasında düzenlenen dostluk maçı renkli görüntülere sahne oldu.

Elazığ'da 'Bir tek engel biz miyiz' adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Fırat Üniversitesi Sosyal Hizmet Etkileşim ve Farkındalık Öğrenci Topluluğu tarafından Engelliler Haftası çerçevesinde 'Bir tek engel biz miyiz' adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Elazığ'da özel bireyler doyasıya eğlendi

Elazığ'da Engelliler Haftası çerçevesinde düzenlenen farkındalık etkinliğinde özel bireyler, doyasıya eğlenerek eğlenceli dakikalar geçirdi.

Şampiyon sporcular Vali Toraman ile bir araya geldi

Kütahya'da yapılan İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası'nda 7 madalya çıkaran Elazığlı sporcular Ali Özyalçın ve Siraç Efe Özyalçın, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman'ı makamında ziyaret etti.

Elazığlı sporculardan yüzmede 7 madalya

Kütahya'da yapılan İşitme Engelliler Yüzme Türkiye Şampiyonasında Elazığlı sporcular 5 altın, 2 bronz madalya aldı.

Elazığ Belediyesi işitme engelliler futbol takımı, Türkiye finallerinde

Samsun'da grup maçlarına çıkan Elazığ Belediyesi işitme engelliler futbol takımı, 7 puanla 6. grubu şampiyon olarak tamamladı.

Jandarma ekipleri özel çocukları unutmadı

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, etkinlik düzenleyerek özel çocukları unutmadı.

Fırat Üniversitesinde Engelliler Günü programı düzenlendi

Fırat Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Söyleşi ve Karma Resim ve Grafik Sergisi programı düzenlendi.

Başkan Yılmaz'dan anlamlı ziyaretler

Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla beldede ikamet eden engelli bireyleri ziyaret etti.

Başkan Şerifoğulları’ndan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Şerifoğulları mesajında şunları kaydetti:

'Görünmezi Görünür Kıl' projesinde çalışanların eğitimi sürüyor

Elazığ'da 'Sivil Toplum Diyalogu VI' kapsamında Merkezi Finans ve İhale Birimi'nin desteğiyle yürütülen 'Görünmezi Görünür Kıl, Avrupa ve Türkiye'deki Zihinsel Engelliler' projesinde engellilerle çalışan bireylere yönelik çalışan eğitimi devam ediyor.

Özel hastaneden Uluslararası İşitme Engelliler Haftası'nda engellilere ücretsiz muayene

Medical Park Elazığ Hastanesinde 23-29 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası kapsamında engelli vatandaşlara ücretsiz göz muayenesi yapıldı.

Elazığ Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı Galibiyetle Başladı

Elazığ Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı, Sağırlar Futbol 1. Lig Şampiyonası play-off maçlarına galibiyet ile başladı.

Elazığ kar yağışı ile beyaza büründü, eğitime ara, engelli ve hamilelere izin verildi

Elazığ'da dün gece saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle, kent merkezi bu yıl ilk defa beyaza büründü. Valilik, yüz yüze eğitim kurumlarının tatil edilip, hamile ve engellilere idari izin verildiğini bildirdi.

Mehmetçik'ten işaret diliyle anlamlı mesaj, vefalı sürpriz

Elazığ'da Mehmetçik, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeniyle işaret diliyle hem anlamlı mesaj verdi, hem de Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle evlerinden çıkamayan köylerde ikamet eden çocukları ziyaret ederek doğum günü sürprizi yaptı.

Bir dönem cami ve hastane olarak kullanılmış tam bin 200 yıllık

Elazığ'da bir dönem cami ve zihinsel engellilerin tedavi edildiği hastane olarak kullanıldığı bilinen ve yıkılmaya yüz tutuna bin 200 yıllık kilisenin temizliği yapılarak restorasyon projesi hazırlandı.

Engel sadece sevgiyle aşılamaz

Memur-Sen Engelliler Komisyonu Elazığ Şube Başkanı Engin Kırçıl, 11 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.

Türk İşaret Dili Kitabı Hazırlanıyor

Fırat Üniversitesi ile Elazığ Şefkatli Eller İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği ortaklığında Türk İşaret Dili Kitabı hazırlanıyor.

Yoğun kar nedeniyle hamile ve engellilere idari izin

Elazığ'da dün başlayan yoğun kar yağışı etkisini aralıksız sürdürürken, hamile ve engelli kamu çalışanlarına 1 gün idari izin verildi.

Elazığ'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Elazığ'da 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle özel bireylerin katılımıyla program düzenlendi.

Fırat Üniversitesi’nde Engelliler Şenliği Yapıldı

​​​​​​​Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ve Engelsiz Fırat Öğrenci Topluluğu tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler haftası dolayısıyla  Engelliler Şenliği programı düzenlendi.