Erdek Haberleri

Erdek Haberleri

Erol’dan, eğitimde tasarrufa sert tepki!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik, 1 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre, Elazığ’ın uzak köylerinde yaşayan lise öğrencileri için uygulanan taşımalı eğitim hizmeti sona erdirildi. Bu karar, özellikle kırsal bölgelerdeki aileler ve öğrenciler için büyük bir endişe kaynağı oldu.

Bahşi: Enflasyon hayatımızdan çıksın, maaş ve ücretlerdeki erime bitsin

Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, kamu görevlileri ve emeklilerinin Temmuz ayında alacağı maaş artışları belli olmasının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Koca: Gün Elazığspor’a destek günüdür

Elazığ Kent Konseyi Başkanı M.Nafiz Koca, İstanbul ve çevre illerdeki tüm Elazığ Derneklerine çağrıda bulunarak kimliğinde Elazığ yazan herkesi maça gitmeleri çağrısında bulundu…

Elazığ’da bu köyde taziyelerdeki yemek ikramı kaldırıldı!

Elazığ’ın Karakoçan ilçesine bağlı Başyurt köyünde alınan kararla, taziyelerde verilen yemek ikramı kaldırıldı.

Köylerdeki 43 hak sahibi için kura çekimi yapıldı 

Sivrice ve Maden’de yapımı tamamlanan 43 konut için kura çekimi yapıldı.

Bahşi: Tüm illerdeki ve ilçelerdeki çalışanlara tazminat verilmelidir 

Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, depremin ardından kamu kurum çalışanlarına tazminat verilmesi gerektiğini söyledi. 

Elazığ Afad Ekibi Kahramanmaraş’da çalışmalarıyla göz dolduruyor

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremleri nedeniyle etkilenen illerdeki arama ve kurtarma çalışmalarının ardından 7 Mart 2023 tarihinden itibaren Kahramanmaraş iline görevlendirilen AFAD Şube Müdürü Teymen ŞİMŞEK, Şef İrfan ÖZEN, Arama ve Kurtarma Teknisyenleri Hikmet ABA, Ergül YILMAZ ve Ferhat AY aynı gün çalışmalara başlamıştır.

Köylerdeki 84 hak sahibi için kura çekimi tamamlandı

Elazığ’ın köylerindeki 84 hak sahibi için kura çekimi gerçekleştirildi. 

Elazığ GSİM: Depremzedelerimizin yanındayız

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ilde de etkisi şiddetli bir şekilde hissedilen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerdeki depremzedelerin yaralarını bir nebzede olsa sarmak için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan şube müdürleri, personelleri ve gönüllüleriyle canla başla çalışıyor. Tüm Türkiye’yi yasa boğan depremdeki tüm depremzedeler için çalışmalar zaman kaybetmeden ve hız kesmeden sürüyor.

Başkan Septioğlu’ndan konaklama tesisi temsilcilerine oy çağrısı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 25 Aralık’ta Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Seçimi yapılacak. Elazığ Kent Konseyi Başkanı Av. Rüstem Kadri Septioğlu Elazığ ve çevre illerdeki konaklama tesisi temsilcilerinden oylarını kullanmalarını istedi.

Elazığ'ın köylerinde alt yapı çalışmaları sürüyor

Elazığ İl Özel İdaresi, köylerdeki alt yapı çalışmalarını sürdürüyor.

Tarlasını yine vatandaşa açtı, marketin yarı fiyatına satışa başladı

Elazığ'da geçen yıl marketlerdeki fiyatlara kızıp tarlasına ektiği sebzelerin fiyatını yarıya indiren çiftçi, bu yıl da aynı uygulamasını sürdürdü. Çiftçinin tarlasına gelen vatandaşlar, ürünleri kendileri toplayıp ucuza almanın keyfini yaşadı.

Oyun oynarken yerdeki yüzüğü yutan 3 yaşındaki çocuk ölümden döndü

Elazığ'da 3 yaşındaki çocuğun yutması sonucu yemek borusuna sıkışan yüzük, yapılan cerrahi operasyonla çıkartıldı.

Çılgın davulcu yine kendinden geçti

Tunceli'de ve çevre illerdeki düğünlerin vazgeçilmezi ismi haline gelen 'Çılgın davulcu' lakaplı davulcu Muharrem Yılmaz, şovlarıyla da bu kez Elazığ'da kendine herkesi hayran bıraktı.

Elazığ'da 'Hayat Boyu Öğrenme Şenliği' düzenlendi

Elazığ'da 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haytası çerçevesinde merkez ve ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Hayat Boyu Öğrenme Şenliği düzenlendi.

Sahalar hizmete hazır

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün İl merkezi ve İlçelerdeki futbol sahalarında bakım onarım ve yenileme çalışmaları devam ediyor. 

Marketlerdeki fiyata kızdı, 20 dönümlük sebze tarlasını vatandaşlara ücretsiz açtı

Elazığ'da marketlerdeki fiyata kızıp tarlasını vatandaşlara açan üretici Fethi Çakmak, 20 bin TL değerinde 7 tonluk sebzeyi ücretsiz bir şekilde dağıtıyor. Tarlasında halen tonlarca sebze olduğunu dile getiren Çakmak, ihtiyaç sahibi herkesi beklediğini söyledi.

Marketlerdeki fahiş fiyata kızdı, tarlasını vatandaşlara açtı

Elazığ'da bir çiftçi marketlerdeki fahiş fiyatlara sinirlenmesinin ardından tarlasına ektiği sebze ve meyvelerin fiyatını 3 liradan sabitledi. Alana gelen vatandaşlar, tarlaya girip ürünleri dalından koparıp ucuza almanın keyfini çıkardı.

Uzun süreli rötarlar yolcuları zora sokuyor

Türk Hava Yolları'nın (THY) Anadolu'dan yaptığı seferlerdeki gecikmeler aktarmalı yolculuk yapan vatandaşları zor duruma düşürüyor. Son olarak Elazığ'dan saat 11.30'da havalanması gereken İstanbul uçağında yaşanan 35 dakikalık rötar, özellikle aktarmalı gidecek olan yolcuların tepkisini çekti.

Karakoçan Bazlama Barajı ve sulaması inşaatı sürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Elazığ'da yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. 

2 bin 400 metre tünelle bağlanan Kömürhan Köprüsü açılışa hazır

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde Tek pilonlu ve orta açıklığının 380 metre olması sebebiyle Dünya literatüründe de 4. sırada yerini alan Kömürhan Köprüsü, tünellerdeki çalışmaların da tamamlanmasıyla açılışa hazır hale getirildi.

Kığı Barajı ve HES Santral kazı şevlerdeki kaymaların önlenmesi için proje imzalandı

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü tarafından, Bingöl'de bulunan Kığı Barajı ve HES Santral kazı şevlerinde oluşan kaymaların önlenmesi proje yapımı hizmet alımı işine ait sözleşme imzalandı.

Elazığ'da dağ keçileri sürü halinde görüntülendi

Elazığ'da nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altına alınan ve avlanması yasak olan dağ keçileri, yüksek kesimlerdeki sarp kayalıklarda beslenirken görüntülendi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu AP’de konuştu: AB’nin sınırları Yunanistan’dan değil Türkiye’den başlar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu (AP) Dışişleri Komisyonu'nda video konferans yoluyla konuştu. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelerdeki duruşunu anlatan Çavuşoğlu, Yunanistan'a gözü kapalı destek veren AB'yi eleştirerek, 'AB'nin sınırları Yunanistan'dan değil Türkiye'den başlar' dedi.

Elazığ'da yaban hayvanları için su göletleri oluşturuldu

Elazığ'da yaban hayvanlarının su ihtiyacını karşıladığı yerlerdeki göletlerin temizliği yapılırken, 2 adet ise küçük gölet oluşturulduğu bildirildi.

Elazığ TSO, 6. Bölge için girişimlerde bulundu

21 Ağustos 2020 tarih ve 2846 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan kanunla 01.01.2021 tarihi itibarı ile Ülkemizde uygulanacak olan Teşvik Yasasına bir takım yeni düzenlemeler getirildi. Yeni yasada aralarında Elazığ’ın da bulunduğu 8 ilin OSB’lerdeki yatırımlarının 6. Bölge desteklerinden istifade etme şansı kaldırıldı.

Japonya’da tayfun alarmı

Japonya'nın Okinawa Adası'nda gece saatlerinden itibaren etkisini göstermesi beklenen Maysak Tayfunu nedeniyle 250'yi aşkın uçuş iptal edildi. Riskli bölgelerdeki yaklaşık 270 bin kişiye tahliyeye hazır olun çağrısı yapıldı.

Erdek’te 20 dönüm zeytinlik yandı

Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Ocaklar ile Narlı arasında bulunan zeytinlik alanda elektrik direğinden çıkan yangında 20 dönüm zeytinlik yandı.

Ukrayna'da askeri helikopter tatilcilerin arasında tatbikat yaptı

Ukrayna’da tatbikat sırasında bir helikopterdeki askerler nehirde yüzenlerin arasına atlayınca büyük panik yaşandı.

Elazığ'da çocuklar sevindirildi

Elazığ'da Sosyal Uyum ve Gençlik Projesi kapsamında dezavantajlı mahallelerdeki çocuklar sevindirildi.