Ermenistan Haberleri

Ermenistan Haberleri

Elazığ'dan Azerbaycan için bin araçlık zafer konvoyu

Elazığ'da Azerbaycan'ın Karabağ kentinin 28 yıl sonra Ermenistan işgali altından kurtarılmasının ardından yaklaşık bin araçla zafer konvoyu düzenlendi.

Azerbaycanlı çocuktan cephedeki babasına mektup

Elazığ'da annesi ve kardeşleri ile yaşayan 8 yaşındaki Azerbaycanlı Kenan Farzali, cephede Ermenistan'a karşı savaşan babasına mektup yazdı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan'a tüm kapıları kapattı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rossiya 1 kanalına verdiği röportajda Ermenistan-Azerbaycan çatışmasına ilişkin Ermenistan’a karşı sorumluluklarının bulunduğunu söyledikten sonra ancak savaşın Ermenistan topraklarında gerçekleşmediğini söyledi.

Bakü, Tiflis, Ceyhan Boru Hattını hedef alan roketin patlamayan parçaları görüntülendi

Ermenistan tarafından hedef alınan Bakü, Tiflis, Ceyhan Boru hattındaki roketler Azerbaycan Hava Savunma Sistemi tarafından engellendi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy'dan AİHM'e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, 'Ermenistan’ın temelsiz iddialarını desteklemek amacıyla sunduğu sosyal medya paylaşımları ile basın kesitlerine dayanarak ve hiçbir şekilde hükümetimizin görüşüne başvurmadan aldığı kararla AİHM, inandırıcılığına ve itibarına darbe vurmuştur' dedi.

Azerbaycan'ın Gence şehrine Ermenistan'dan roketli saldırı: 1 ölü

Ermenistan’ın Azerbaycan'ın ikinci büyük şehri Gence’ye roketlerle gerçekleştirdiği saldırı sonucu 1 sivil hayatını kaybetti, 4 sivil de yaralandı.

Ermenistan ordusuna ait tank SİHA ile imha edildi

Azerbaycan, Ermenistan’ın işgalindeki toprakları kurtarmaya yönelik operasyonu kapsamında Ermenistan ordusuna ait, bölgedeki yüksek bir dağ tepesin bulunan kaledeki ikmal noktasını ve tankı SİHA ile imha etti.

Ermenistan çatışmalarda geri adım attı

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmalar 6. gününde devam ederken Ermenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, AGİT Minsk Grubu arabuluculuğunda ateşkes görüşmeleri için hazırız denildi.

Rusya’dan Azerbaycan ve Ermenistan’a Moskova’da görüşme çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları ile Moskova'da toplantı yapılması çağrısında bulundu.

Çin’den Azerbaycan ve Ermenistan’a diyalog kurma çağrısı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmaya yönelik, Tüm tarafların soğukkanlı ve itidalli davranarak durumu daha gergin hale getirecek adımlar atmaktan kaçınmalarını, anlaşmazlık ve çatışmaları siyasi diyalog yoluyla çözmelerini temenni ediyoruz dedi.

Rusya'dan taraflara müzakere çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan’ın sabah saatlerinde Azerbaycan’a düzenlediği saldırının ardından taraflara müzakere çağrısında bulundu.

Bakan Akar: Ermenistan'ın bu alçak saldırısını şiddetle kınıyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Toprak bütünlüğünü koruma mücadelesinde tüm imkanlarımızla sonuna kadar Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin yanında olacağız. Ermenistan'ın bu alçak saldırısını şiddetle kınıyoruz' dedi.

MSB'den Azerbaycan mesajı

Milli Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısı sonrası açıklama yaptı.