Erzurum Haberleri

Erzurum Haberleri

Erol’dan, Erzurum Kongresi'nin 105. Yıl Dönümü Mesajı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, "Erzurum Kongresi'nin üzerinden geçen 105 yıla rağmen o bağımsızlık ateşi yüce milletin kalbinde ilk günkü gibi yanmaya devam ediyor" dedi.

Elazığ Altınova Çimento Fabrikası ve Elazığ siyasetçileri

Elazığ ve çevresinin çimento ihtiyacını karşılamak amacıyla 12 Nisan 1954 tarihinde Elazığ Altınova Çimento Sanayi Ticaret A.Ş kurulmuştur.1959 tarihinde şirket tarafından faaliyete geçmiştir. Şirketin, 12 Haziran 1996 tarihinde OYAK-GAMA gurubu tarafından Özelleştirme Kurulu'ndan satın alınmıştır. Fabrikayı şu an Çimentaş adlı bir firma işletmektedir. Bölgesinde en fazla üretim yapan fabrikalar arasındadır. Fabrika bir yılda yaklaşık 160 bin ton çimento ihracatı gerçekleştirmektedir. Fabrika çimentoyu özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimize göndermektedir. Malatya, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Diyarbakır illerine satış yapmaktadır.

Olası Bingöl depremi için harekete geçildi 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Bingöl'de ilgili kurumlarca riskli yapılarda denetim çalışması başlatıldı. 361 yapının incelendiği Bingöl'de 165 ağır hasarlı bina tespit edildi. Olası bir Bingöl depreminde, başta Bingöl merkez olmak üzere Tunceli, Erzincan, Erzurum, Muş, Diyarbakır, Elazığ ve Bitlis, bu depremden etkilenecek iller arasında olduğu belirtildi. 

Kılıçdaroğlu: Elazığ, Kars, Iğdır, Erzurum ve Tunceli özel ekonomi bölgesi ilan edilecek

Fox TV'de yayınlanan Çalar saat programına konuk olan Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum, Kars, Iğdır, Elazığ ve Tunceli'nin özel ekonomi bölgesi ilan edileceğini ifade etti. 

Erdoğan'dan TOGG açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen "İlk Oyum AK Parti'ye İlk Oyum Erdoğan'a Programı"nda gençlerle bir araya geldi. Türkiye'nin merakla beklenen yerli otomobili TOGG ile ilgili müjdeyi duyuran Erdoğan, "Türk sanayisinin gurur vesilesi olan Togg'un üretimi, şu anda devam ediyor. İnşallah, birkaç ay sonra Togg'un oltu siyahını yollarımızda görmeye başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan Karadeniz gazı müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da toplu açılış töreninde konuştu, Erdoğan, "Karadeniz gazı ile ilgili pazartesi günü yeni müjdeleri paylaşacağız" dedi.

Hafızlık yarışması bölge birincisi Elazığ'dan

Hafızlık eğitimi verilen Kur'an kursları arası hafızlık yarışması Erzurum'da yapıldı. Yarışmada Elazığ Altın Çevre Yatılı Erkek Kur'an Kursu öğrencisi Muhammet Mustafa Selami bölge birincisi oldu.

Teyo Emmi, Elazığspor'un kampında

Usta tiyatro sanatçısı Cumhur Seval, nam-ı değer Teyo Emmi, Elazığspor'u kamp yaptığı Erzurum Palandöken Otel'de ziyaret etti.

Hazırlık Maçı: Pazarspor: 0 - Elazığ Karakoçan FK: 2

Yeni sezon hazırlıklarına Erzurum'da devam eden Elazığ Karakoçan FK, üçüncü hazırlık maçında karşılaştığı TFF 2. Lig ekibi Pazarspor'u 2-0 yendi.

ES Elazığspor'da Erzurum kampı sona erdi

ES Elazığspor'da 4 Ağustos'ta Erzurum'da başlayan 2. etap kamp çalışmaları sona erdi.

Elazığspor kaybetti, Karakoçlar kazandı

Yeni sezon hazırlıklarına Erzurum'da devam eden Elazığspor son hazırlık maçında Karaköprü Belediyespor'a yenilirken, Elazığ Karakoçan FK ikinci hazırlık maçında Azerbaycan ekibi Nahçivan'ı yendi.

Hazırlık Maçı: Elazığ Karakoçan: 0 - Erbaaspor: 1

Yeni sezon hazırlıklarına Erzurum'da devam eden Elazığ Karakoçan FK, ilk hazırlık maçında karşılaştığı TFF 3. Lig ekibi Erbaaspor'a 1-0 yenildi.

Başkan Yıldırım'ın Erzurum çıkarması

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Erzurum'da bir dizi temaslarda bulundu.

Hazırlık Maçı: ES Elazığspor: 2 - Erbaaspor: 1

ES Elazığspor, Erzurum Kampı'ndaki ikinci hazırlık maçında Erbaaspor'u 2-1 mağlup etti.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Yıldırım Elazığsporlu yönetici ve futbolcularla Erzurum'da bir araya geldi

Yeni sezon hazırlıklarına Erzurum'da devam eden Elazığspor'a, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım moral ziyaretinde bulundu.

Tutaş'tan Erzurum kampı değerlendirmesi

Elazığspor Sportif Direktörü Alaattin Tutaş, Erzurum'da devam eden ikinci etap kampıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hazırlık maçı: ES Elazığspor: 3 - Artvin Hopaspor: 0

ES Elazığspor, Erzurum kampındaki ilk hazırlık maçında TFF 3. Lig ekibi Artvin Hopaspor'u ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-0 yendi.

Karakoçan'da 2. etap kampı başlıyor

Elazığ Karakoçan FK, 2. etap kampına yarın Erzurum'da başlayacak.

Elazığspor'da hazırlık kampı sürüyor

Elazığspor, 2022-2023 sezonu hazırlıklarına Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde devam ediyor.

Elazığspor'da 30 futbolcu kamp kadrosunda

Elazığspor'da, Erzurum'da yapılacak olan 2. etap kampının aday kadrosu açıklandı.

Elazığspor, 4 hazırlık maçı yapacak

İkinci etap kamp çalışmalarını Erzurum'da gerçekleştirecek olan Elazığspor, 4 hazırlık maçı yapmayı planlıyor.

Elazığspor'da 2. etap kampı Erzurum'da

Elazığspor, 1. etap kampını 31 Temmuz Pazar günü tamamlamasının ardından 2. etap kampına 3 Ağustos'ta Erzurum'da başlayacak.

Elazığlı boksörler çeyrek finalde

Erzurum'da düzenlenen Üst Minikler Türkiye Boks Şampiyonası'na iyi bir başlangıç yapan Elazığlı sporcular, adlarını çeyrek finale yazdırdı.

Jeoloji uzmanı Prof. Dr. Aksoy: 'Meteorolojik olayların depremle doğrudan ilgisinin olduğu kanıtlanmamış, bunlar tesadüfi'

Geçtiğimiz günlerde yaşanan en uzun parçalı ay tutulması, Konya, Malatya, Düzce, Tokat ve en son da Erzurum'da peş peşe depremleri de beraberinde getirdi. Türkiye'nin farklı bölgelerinde meydana gelen depremler sonrası Ay tutulması veya mevsimler, depremi tetikliyor mu sorusuna açıklık getiren jeoloji uzmanı Prof. Dr. Ercan Aksoy, meteorolojik olayların, depremle doğrudan ilgisinin kanıtlanmadığını ve bunların tamamen tesadüfi olduğunu kaydetti.

6 Proje Tübitak 2242 Finallerine Katılmaya Hak Kazandı

Ankara, Erzurum, İstanbul ve Konya olmak üzere dört bölge merkezinde düzenlenen 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında toplam 400 proje 175 jüri üyesi tarafından değerlendirildi.

Erzurum'da gizemli yol

Erzurum'da Palandöken Dağı eteklerindeki Abdurrahman Gazi Türbesi'ne giderken karayolunun sol tarafında bulunan ve 'gizemli yol' olarak bilinen yol, büyük ilgi görüyor. Kontağı kapalı ve çalışmayan halde bulunan araçlar bu yolda kendi kendine rampa çıkıyor.

Erzurum'da küçük kızın cansız bedenini çoban buldu

Erzurum’un Horasan ilçesinde kaybolan 2,5 yaşındaki Merve Bayrak’ın cansız bedenine ulaşıldı. Küçük kızın cansız bedeni bir dere kenarında çoban tarafından bulundu.

Seyir halindeki kamyonun kasasında yangın

Erzincan'da seyir halindeki kamyonun kasasında bulunan hurda malzemeler yandı. Yangın nedeniyle Erzincan-Erzurum kara yolu bir süre ulaşıma kapandı.

Erzurum'da iki aile arasında silahlı kavga: 3 ölü

Erzurum'un Karayazı ilçesinde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

Erzurum'la Elazığ'ı birbirinden ayırmak mümkün değil

Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, göreve başladı. Rektör Göktaş, devir teslim töreninde önemli mesajlar verdi.