Esad Haberleri

Esad Haberleri

Elazığ'da 800 yıllık camiye yoğun ilgi

Elazığ'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Harput Mahallesi'ndeki 800 yıllık Esadiye Camii vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

800 yıllık tarihi Esadiye Cami ibadete açıldı

Elazığ'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Harput Mahallesi'nde yer alan 800 yıllık tarihi Esadiye Cami cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

Jeoloji uzmanı Prof. Dr. Aksoy: 'Meteorolojik olayların depremle doğrudan ilgisinin olduğu kanıtlanmamış, bunlar tesadüfi'

Geçtiğimiz günlerde yaşanan en uzun parçalı ay tutulması, Konya, Malatya, Düzce, Tokat ve en son da Erzurum'da peş peşe depremleri de beraberinde getirdi. Türkiye'nin farklı bölgelerinde meydana gelen depremler sonrası Ay tutulması veya mevsimler, depremi tetikliyor mu sorusuna açıklık getiren jeoloji uzmanı Prof. Dr. Ercan Aksoy, meteorolojik olayların, depremle doğrudan ilgisinin kanıtlanmadığını ve bunların tamamen tesadüfi olduğunu kaydetti.

Memurluğu bıraktı, modern tarımla kendi işinin patronu oldu

10 yıl önce bir kamu kurumunda saha mühendisliği yapan girişimci, tesadüfen tanıştığı Lion isimli bir İtalyan'ın yönlendirmesiyle mesleğini bırakıp, öğrendiği elma yetiştiriciliği işine girdi. Memleketi Elazığ'da bodur elma bahçesi kuran Murat Yıldız, 'Bahçecilikte ne kazanacaksınız' diyenlere rağmen şimdi 250 dekar alanda yıllık yaklaşık bin ton elma hasat ederek istihdama katkı sağlıyor.

Esad güçlerinden İdlib’e topçu saldırısı: 7 yaralı

Suriye'nin İdlib kentine Esad rejimine bağlı güçler tarafından yapılan topçu saldırısında 7 sivil yaralandı.

Esad rejimi İdlib’de sivilleri vurdu: 2 ölü, 4 yaralı

Esad rejimine bağlı milislerin İdlib'de sivillere yönelik gerçekleştirdiği topçu saldırısı sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Çiftçi tarla sürerken tesadüf eseri buldu, 250 yıllık 'Tahıl Ambarı' koruma altına alındı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde bir mezrada tarla süren çiftçinin tesadüf eseri bulduğu en az 250 yıllık olduğu değerlendirilen Tahıl Ambarı Müze Müdürlüğüne kaldırılarak koruma altına alındı.