Eten Haberleri

Eten Haberleri

Bilim ve sanat merkezleri şenliği

İlimizdeki üç Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim gören yetenekli öğrencilerimizin yaptıkları çalışmaların sergilendiği “BİLSEM Şenlikleri” nin açılışı gerçekleştirildi.

YRP ile neden anlaşılamadı? Süreci yöneten kişi konuştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, ittifak kurulmayacağını açıklayan YRP ile görüşme sürecinin detaylarını anlattı. Yeniden Refah Partisi ile 4 toplantı yapıldığını belirten Yavuz, "Masada konuşulanların dışarıya saçılmasını doğru bulmuyoruz. Biz bir şeyi açıklıyorsak doğru açıklarız. Masada Sakarya’nın adının geçtiğini hatırlamıyorum" dedi.

Başkan Alan: Üretenin her zaman yanındayız

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın yatırım, istihdam ve üretimde başarı elde ederek ilimiz ekonomisine katkı sunan firma ziyaretleri devam ediyor.

Çalışkan, asaleten atandı 

AK Parti Elazığ Merkez İlçe Başkanlığına geçtiğimiz günlerde vekâletten atanan Hasan Çalışkan, Merkez İlçe Başkanlığı görevine asaleten atandı. 

Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban: Hedefimiz Üreten Şehir Elazığ

“Bir çok konu ve sektörde olduğu gibi Elazığ bir zamanlar sanayi ve ticaret şehri denecek kadar büyük bir potansiyele sahipti. Geçmiş yıllara baktığımızda bu şehirde kamu, özel ve kamu-özel ortaklıklarıyla kurulan 50’ye yakın fabrikalarda insanlar istihdam edilmişti. Bu fabrikaların neredeyse tümü kapandı veya bir şekilde şehir değiştirdi. Gelişen teknoloji ve bulunduğu konum itibariyle bu şehir üretimde atılımlar yaparak yeniden ticaret ve sanayide önemli bir konuma gelebilir.”

Milletvekili Erol: GES sorununuzun çözümü ile ilgili önerileri seçim bildirgemize koyduk

GES projesi ile ilgili önce teşvik edilen daha sonra çıkarılan yönetmelikle mağdur edilen yatırımcıları ziyaret eden Milletvekili Erol, buradaki ilgili kişilerin yaşadıkları sorunları dinledi. Daha önceden de mağdur yatırımcılarla birebir görüşerek onların sorun ve taleplerini ilgili yerlere ileten Milletvekili Erol, yaratılan mağduriyetin giderilmesi ve yatırımcıların doğal hakkı olan konuyu Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Akın’a da iletti.  Milletvekili Erol, seçimi kazandıkları takdirde sorunun çözümü için bir haftalık süre içerisinde kurulacak olan kabinede Enerji Bakanları Ahmet Akın’ın ilk çözeceği konu alacağını kaydetti.  

YRP MKYK Üyesi Gül: TOKİ Vatandaşı muhatap almalı

Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Mehmet Gül, ilimizde bugüne kadar 26 bin konut üreten ve 6 Şubat depremi sonrası da ilk etapta 3.500 konut yapmayı planlayan TOKİ’nin bir temsilcisinin olmamasının önemli bir eksiklik olduğunu ifade etti.

Hikmet Şişecioğlu Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevine asaleten atandı 

Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevini yürüten Hikmet Şişecioğlu Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile asaleten atandı. 

Sokaktaki rengarenk buz kalıplarını görenler şaşkınlığını gizleyemedi

Elazığ'da yaklaşık 80 yıldır soğuk hava deposunda buz üreten ve sıcaklar sayesinde para kazanan Bardakçı ailesinin, sezon sonu üretip sokakta sergilediği renkli buzlar çevredekilerin ilgi odağı oldu.

Müşterilerin korkulu rüyası marketçi

Elazığ'da İzzetpaşa Mahallesi'nde market işleten bir kişi, dükkandan alışveriş yapan vatandaşlara bıçakla saldırması güvenlik kameralarına yansıdı.

Elazığspor, geleceğin yıldızlarını arıyor

Elazığspor, altyapı futbolcu seçmeleri yapacak ve yetenekli isimleri bünyesine kazandıracak.

Kaniye öğretmen 'kuklaların sesi' oldu

Elazığlı okul öncesi öğretmeni Kaniye Altın, Melodi, Hacı Nine ve Bilgin adını verdiği kuklalara ses veriyor. Ağzını kıpırdatmadan konuşan Kaniye öğretmenin yeteneği, küçükten büyüğe herkesin beğenisini kazanıyor.

Denizi olmayan Elazığ balık ihracatından 29 milyon dolar gelir elde etti, hedef 50 milyon dolar

Keban ve Karakaya Baraj göllerinin üzerinde kurulu 167 aktif işletme ile iç sularda en fazla alabalık üreten iller arasında 1'inci sırada yer alan Elazığ, başta Japonya olmak üzere Rusya, Hollanda, Almanya ve 25 Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. Geçen sene ihracattan 29 milyon dolarlık bir gelir elde edilirken hedefin 50 milyon dolar olduğu bildirildi.

Dene yap proje şenliğiyle genç yetenekler iş başında

Elazığ Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi bünyesinde kurulan Dene Yap Atölyesinde 36 aylık eğitim sürecinde, 14 hafta sonucunda gerçekleştirilen Nesnelerin İnterneti ve Elektronik Programla Proje şenliğinde, genç yetenekler hünerlerini sergiledi.

Diyetisyen Tekay: 'Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin yolu iftar ve sahur arasında yeterli sıvı tüketmekten geçiyor'

Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, Ramazan ayında kayısı çayı, keten tohumu, yoğurt gibi besin gruplarının tüketilmesinin sindirim probleminin giderilmesine yardımcı olacağını belirterek, 'Hazımsızlık, kabızlık, sindirim problemleri, halsizlik veya uyku halini giderecek olan temel nokta iftar ve sahur arasında tükettiğimiz sıvı grubudur. Başta su olmak üzere ev yapımı limonatalar, meyve suları, çorba, ayran, süt gibi sıvı gıdalar da sıvı ihtiyacınızın giderilmesine yardımcı olacaktır dedi.

Güneydoğu Kariyer Fuarı'na büyük ilgi

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda 'Yetenek Her Yerde' temasıyla Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve dün açılışı yapılan Güneydoğu Kariyer Fuarı'na öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Güneydoğu Kariyer Fuarı'na binlerce öğrenci akın etti

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda 'Yetenek Her Yerde' temasıyla Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve bugün açılışı yapılan Güneydoğu Kariyer Fuarı'na binlerce öğrenci akın etti.

Devletten aldığı destek ile merdiven altından çıkıp fabrikalaştı, yerli üretime başladı

Elazığ'da küçük bir dükkanda toner kartuş imalatı yapan Aytaç Tekin, devletten aldığı destek ile Organize Sanayi Bölgesinde toner imalat merkezi kurdu. 12 kişiye istihdam sağlayan ve yerli toner üreten Tekin, aynı zamanda atık tonerleri de toplayıp kullanıma geri kazandırarak hem doğaya hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaya başladı.

Elazığ'da gülümseten ceviz silkeleme anlatımı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde yaşayan Şahabettin Baydemir, çiftçilerin ceviz silkelemek için kullandığı makineyi kendine has bir şekilde anlatarak çektiği video ile yüzleri gülümsetti.

İç yağ, hayvansal yağ tüketen ve sigara içenlerde prostat kanseri daha çok görülüyor

Dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 700 bin kişiye prostat kanseri teşhisinin konduğuna dikkat çeken Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde görevli Üroloji Uzmanı Op. Dr. Eyyüp Oğuz, şimdilerde akciğer kanserinden sonra en çok ikinci sırada yer alan prostat kanserinin ilerleyen yıllarda hayat standartlarının gelişmesi, tanı yöntemlerinin artması ve yaşlanmanın da uzamasıyla artacağını öngördüklerini belirterek 50 yaş ve üstü vatandaşları tahlil yaptırmaları konusunda uyardı.

Yetenekli öğrenciler için fırsat

Akademik başarıları yanında sosyal ve kültürel projeleriyle de adından söz ettiren Hacı Hulusi Yahyagil Anadolu İmam Hatip Lisesi, hafızlık ve musiki alanlarında yetenekli öğrencileri kayıt yaptırmaya bekliyor.

Devlet desteği ile çiftlik kurdu, yılda 300 bin TL kazanmaya başladı

Elazığ'da 3 çocuk babası Halit Ayhan, devletten aldığı yüzde 65 hibe desteği ile tavuk çiftliği kurdu. Yılda 600 ton et üreten Ayhan ortalama 300 bin TL kazanarak ciddi bir gelir elde etmeye başladı.

Meslek dededen toruna geçti, sabunlar online ticaretle ülke pazarına girdi

Elazığ'da 27 yaşındaki Çağrı Selim Akpınar, dedesinin 'sabun üretimi ve satışı üzerine' 80 yıl önce Elazığ'ın en dar sokaklarından birinin üzerinde açtığı 20 metre kare dükkanı işleten babasından devralarak online satışlarla Türkiye pazarına girdi.

Elazığ'da roket üretildi, test uçuşları başlatıldı

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) yüksek lisans öğrencisi tez çalışması için danışmaları 2 öğretim üyesiyle birlikte paraşütle inişini sağlayan roket üretti. Motoru ve yakıtı başta olmak üzere tüm teknik malzemeleri de kendileri üreten ekip, roketin 500 metrelik test uçuşlarını yapmaya başladı.

Bu merkez Avrupa'nın en büyüğü, enerjisini kendi üretiyor, hizmetleri ücretsiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Türkiye ve Avrupa'nın en büyüğü olma özelliği bulunan tüm enerjisini kendisi üreten İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi, aynı anda 250'si konaklamalı bin kişiye hizmet vereceği, sadece Elazığ'dan değil Türkiye ve bir çok ülkeden gençleri kabul edeceği belirtilirken, hizmetlerinin ücretsiz olacağı bildirildi.

Elazığ'da vali pazara gitti, gülümseten diyaloglar yaşandı

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, korona virüs (Covid-19) bilgilendirme çalışmaları kapsamında pazara gitti, ortaya gülümseten ve samimi diyaloglar çıktı. Covid-19'da arzu edilen iyileşmeyi henüz gerçekleştiremediklerine değinen Vali Yırık, vatandaşları da Canlarımız yanmasın diyerek uyardı.

F.Ü Tıp Fakültesi Dekanlığı’nda Görev Değişimi

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’nı vekâleten yürüten Prof. Dr. Mehmet Yalnız, görevi Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri Bölümü, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze’ye devretti. 

Nohudun meşe ateşinde başlayan yolculuğu

Elazığ'ın Ağın ilçesinde nohudun meşe ateşinde yöreye has kumla kavrulmasıyla üretilen Coğrafi Tescilli leblebinin yapımı başladı. Ağın leblebisini bir dönem tüketecekleri kadar üreten aileler, talep artınca geçim kaynağı olarak üretip kilogramını 25 TL'den satmaya başladı.

Bakan Kurum ile Emre'nin gülümseten diyaloğu: 'Söz mü? Söz'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Elazığ'da şantiye alanlarında yaptığı inceleme sırasında karşılaştığı 14 yaşındaki Emre ile sohbeti gülümsetti. Emre, Bakan Kurum'a önce mühendis olup olmadığını sordu, ardından kendisinin de mühendis olup yanında çalışmak istediğini söyleyerek söz vermesini istedi. Bakan Kurum da Emre'ye söz vererek iyi bir mühendis olmasını istedi.

ABD'nin ambargo kararına AK Parti'den sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: 'ABD’nin Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik silah ambargosunu kaldırması tümüyle yanlış bir karardır. Rum yönetimi Ada’da istikrarsızlığı ve çözümsüzlüğü üreten taraftır. Bu karar, Rum yönetiminin hukuksuz taleplerini teşvik etmektir' dedi.