Etkiledi Haberleri

Etkiledi Haberleri

Eğitim Bir-Sen’den öğretmenlik meslek kanunu açıklaması

Eğitim Bir-Sen Üyeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelerek yeniden düzenlenmiş, kapsayıcı bir öğretmenlik meslek kanunu talep ettiklerini söylediler. Öte yandan Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi; mevcut uygulanan sıkılaşma politikaları ve faiz artırımlarının üretim ve yatırım alanları ile gelir dağılımını olumsuz etkilediğini söyledi.

Milletvekili Keleş’ten, 6. Noterle ilgili açıklama

Milletvekili Keleş, ”24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'ımızda meydana gelen deprem, şehir merkezinde yaşayan birçok vatandaşımızı etkiledi. Bu felaketin ardından, vatandaşlarımızın güvenli konutlara erişimini sağlamak amacıyla TOKİ tarafından yapılan konutlarla birlikte Güneykent Mahallesi, Elazığ'ın yeni yerleşim merkezi haline geldi. Nüfus, iş yoğunluğu, ticaret ve çalışma hayatının artış gösterdiği Güneykent Mahallesi’nde yeni bir noter ihtiyacı oluşmuştu. Bu ihtiyacı karşılamak için Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Güneykent Mahallesi’ne noter açılması Adalet Bakanı Sn. Yılmaz Tunç’un imzasıyla 20 Mart tarihinde onaylandı ve süreç başladı” dedi.

Milletvekili Demirbağ: Allah'a şükür Recep Tayyip Erdoğan gibi liderimiz var 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ İzzetpaşa Kız Öğrenci Yurdu'ndaki depremzedelerle bir araya gelerek taleplerini dinledi. Talepler noktasında gerekli girişimleri gerçekleştireceklerini ifade eden Milletvekili Demirbağ; "Deprem, sadece bir ilde meydana gelseydi bu kadar ağır bir yükle karşılaşılmazdı. Deprem tam 11 ili etkiledi. Ancak Allah'a şükür, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir Cumhurbaşkanımız ve liderimiz var. Bütün dünya, "Türkiye bu felaketin altından kalkamaz" derken Devletimiz bütün çalışmaları tek tek gerçekleştiriyor" dedi. 

Başkan Şerifoğulları, deprem bölgesinde incelemelerde bulundu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplam 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketinin 8. gününde de depremin en fazla etkilediği illerden biri olan kardeş şehir Malatya'da incelemelerini ve çalışmalarını sürdürüyor.

Sigara dumanı erken yaşlanmayı tetikliyor

Dalmış Beauty işletmecisi ünlü modacı Mehmet Sait Dalmış, kişinin sigara içmemesine rağmen pasif içici olarak bulunduğu ortamda maruz kaldığı dumanların cildi olumsuz etkilediğini söyledi.

İklim değişikliği florayı etkiledi, arıcılar bu yıl da umduğunu bulamadı

Elazığ'da güzel geçen kış ile bahar aylarında umutlanan ve hasatta rekor bekleyen arıcılar, bu yıl da umduğunu bulamadı. İklim değişikliği nedeniyle zamansız esen rüzgarlar, ani yağışlar, aşırı sıcaklar, dolu gibi hadiseler bitki örtüsünü ve buna bağlı olarak bal üretimini olumsuz etkiledi.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yalçınkaya: 'Türkiye Avrupa genelinde diyabet konusunda ilk sıralarda'

Diyabetin hastalığının tüm sistemleri etkilediğini belirten Elazığ Mediline Hastanesinde görevli iç hastalıkları uzmanı Dr. Asena Serap Yalçınkaya, Türkiye Avrupa genelinde diyabet konusunda ilk sıralarda yer almaktadır. Her 5 kişiden sadece bir tanesi diyabet hakkında bilgi sahibidir. Geri kalan kısım ise ya bilgi sahibi değildir ya da hastalığının farkında değildir' dedi.

Elazığ ilkbaharda kışı yaşıyor

Elazığ'da dün akşam saatlerinde ekili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Sabaha karşı etkisini artıran kar yağışı kenti beyaza bürüdü, vatandaşlar güne beyaz örtü ile uyandı.

Rusya - Ukrayna savaşı dünya modasını da etkiliyor

Ünlü moda tasarımcısı Mehmet Sait Dalmış, Rusya-Ukrayna savaşının moda dünyasını da olumsuz etkilediğini belirterek savaşın izlerinin derinden hissedildiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat: 'Hareketsiz yaşam tarzı sağlığımızı olumsuz etkiliyor'

Hareketsiz yaşam tarzının sağlığı olumsuz etkilediğini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Günümüzde fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi sonucu toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, kemik erimesi gibi kronik hastalıkların görülme sıklığı artmıştır' dedi.

'Her gün yıkanmak saçı yıpratmıyor'

Dalmış Beauty yöneticisi ünlü stilist Mehmet Sait Dalmış, yaygın kanının aksine her gün yıkanmanın saçı yıpratmayacağını belirterek, yüksek ısıdaki su ile saçın yıkanmasının saç ve saç derisini olumsuz etkilediğini söyledi.

Deprem ve pandeminin etkilediği Elazığ'ın köy okullarında ilk ders heyecanı

Elazığ'da hem deprem hem de pandemi nedeniyle uzun süre okullarından uzak kalan köy okullarındaki çocuklar bugün ders başı yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Koronavirüs gözlerde rahatsızlığa neden oluyor

Van’da Urartu Göz uzmanları, korona virüs pandemisinin gözlerde rahatsızlığa neden olduğunu ifade ederek, “Bilimsel raporlar korona virüsün yüzde 0,8 ila yüzde 3 oranında gözleri etkilediğini öne sürüyor” dediler.

Yılmaz: Ayağa Kalkmamız İçin Birlikte Hareket Etmemiz Şart

ASRİAD Elazığ Şube Başkanı Abdulkerim Yılmaz, 24 Ocak depremi ve ardından yaşanan pandemi süreciyle Elazığ’daki esnafların ciddi zorluklar yaşadığına dikkat çekerek; 'Her iki durum da şehrimizin ekonomisini olumsuz etkiledi. Yeniden ayağa kalkıp ekonomik olarak istediğimiz seviyeye gelebilmemiz için ortak hareket edilmesi gerektiği kanaatindeyim' dedi. 

Pandemi İtalya, İspanya ve Fransa ile ihracatı etkiledi

6. Uluslararası İzmir İş Günleri toplantısının Akdeniz Havzasında Ticaretin Geleceği konulu ilk oturumunda konuşan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, 2020’nin ilk 7 ayında İtalya’ya 4 milyar dolar, İspanya ve Fransa’ya 3 milyar dolar, Mısır’a 2 milyar dolar ve Tunus’a 471 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizi mayınlı arazilere sokmayı amaçlayan tuzaklara düşmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Tek görevi AK Parti'ye ve şahsıma husumet olan bu siyaset tarzının etkilediği her bireyi büyük ve güçlü Türkiye davasına kazandırmak için daha çok çalışmamız gerekiyor. Söylenen her yalanı hakikatin gücüyle etkisiz hale getirecek, iftira ve fitne ateşini inşallah gönül seferberliğimiz ile söndüreceğiz. Ülkemize ve milletimize hiçbir faydası olmayan polemikler ile enerjimizi boşa harcatmayı, bizi mayınlı arazilere sokmayı amaçlayan tuzaklara da asla düşmeyeceğiz' dedi.

Prof. Dr. Açık: Salgın Kadın İşverenleri Daha Çok Etkiledi

Prof. Dr. Yasemin Açık, pandemi sürecinin olumsuz yansımalarının kadınlarda daha fazla olduğunu, toplumsal cinsiyet ve fırsat eşitsizliğinin bu salgınla birlikte daha da artacağının görüldüğünü belirtti.

Arslan: Elazığ İhmal Edilmiştir

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, katıldığı TV programında Elazığ ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, tüm dünya ile birlikte Ülkemizi de sarsan Covid-19 sürecinin Elazığ depremini gündem dışına ittiğini belirterek bu durumun tüm toplumu olumsuz yönde etkilediğini söyledi…

Bakan Kurum: 'Deprem Elazığ'ın yapı stokunun yüzde 25-30'unu etkilemiş durumda'

Elazığ genelinde hasar tespit çalışmalarının yüzde 60 seviyesine geldiğini ve depremin Elazığ'ın yapı stokunun yüzde 25-30'unu etkilediğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Acil yıkılacak 286 binamız var, şehrin hemen hemen her yerinde tehlike arz eden yıkılma riski bulunan binaların yıkım sürecini başlattık. Şuan itibariyle 54 tane binanın yıkımı gerçekleştirilmiştir dedi.

Katil Fırat cümlesi etkiledi, 62 yaşında dalgıç oldu

Fırat Nehri'nin geçtiği Elazığ'da, geçmiş yıllarda daha çok yaşanan, halen yaşanmaya devam eden boğulma vakaları nedeniyle Katil Fırat diye adlandırılmasından küçük yaşlarda etkilenen 5 çocuk babası Bahri Genç, 62 yaşında dalgıç oldu.

Ordu’da aşırı yağış 11 ilçeyi etkiledi

Ordu'dan dün öğle saatlerinde başlayan ve sabaha kadar devam eden kuvvetli yağmur ve şiddetli rüzgar sonucu çatı uçması, konuta yıldırım düşmesi, ağaç devrilmesi, elektrik hatlarında arıza ve kesinti gibi bazı olumsuzluklar yaşandı.

Samsun'da sağanak yağış

Samsun'da aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Elazığ'da heyelan, demir yolu ve bazı evleri etkiledi

Elazığ’ın Maden ilçesinde meydana gelen heyelan demir yolunu kısmen kapatırken, tedbir amaçlı bazı evlerde boşaltıldı.