Etkileri Haberleri

Etkileri Haberleri

Işıkver: Çimento fabrikasının şehrin geleceğini ve sağlığını tehdit etmesine seyirci kalmayacağız

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ Çimento Fabrikası’nın çevre ve insan sağlığına olan etkilerini gündeme taşıdı.

Bahşi, Enflasyon rakamlarıyla ilgili açıklama yaptı 

Memur Sen Elazığ Temsilcisi İbrahim Bahşi açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendirerek “Memur-Sen olarak beklentimiz, fiyat istikrarı noktasında alınan tedbirlerin ve önlemlerin bir an önce piyasalara yansıması, enflasyonu tetikleyen geçici etkilerin ortadan kaldırılması, kamu görevlilerinin enflasyon kayıplarının son bulması, fiyat istikrarının sağlanmasıdır.” dedi. 

Başkan Ulaş: Yetkilileri göreve çağırıyoruz

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, 24-28 Ocak tarihlerinde Elazığ’da düzenlenecek ‘Moda Festivalinin’ mutlaka iptal edilmesi gerektiğini ifade ederek “Yerel esnafımız kan ağladığı bugünlerde günlerde ilimizde giyim festivali düzenlemesi yerel esnafa büyük darbe vuracak. Festivalin iptal edilmesi için yetkileri göreve çağıyoruz” dedi.

Başkan Bahşi: Gece gündüz demeden çalıştık 

Biz birlikte güçlüyüz birlikte başaracağız mottosuyla deprem anından itibaren çalıştıklarını ifade eden Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, “Depremin eğitim çalışanları üzerindeki etkileri, hükümetten beklenti ve çözüm önerilerimiz" başlıklı raporunun detaylarını paylaştı. 

İş dünyasının sorunları gündeme taşındı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun iş dünyası temsilcilerinin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile yaptığı toplantıda enerji maliyetlerindeki artış, medikal firmalarının ödemeleri, kamuya iş yapan firmaların durumu, fiyat farkı kararnamesi, KDV alacakları, piyasadaki dalgalanmanın etkileri gibi konularda iş dünyasının taleplerinin aktardığını söyledi.

Deprem sonrası psikolojik travmaya dikkat

Depremlerin ani ve hiç beklenmedik bir zamanda ortaya çıkması nedeniyle travmatik etkilerinin çok fazla olduğuna değinen Psikolog Kübra Aydın, ebeveynlerin çocuklarda oluşabilecek kaygı ve güven gibi sorunlara çok hassas bir şekilde tepki vermeleri gerektiğini belirterek Çocuğun anlatmasına ve duygusunu kesinlikle izin vermek gerekiyor dedi.

Sigara bağımlılığı ameliyatın riskini artırabilir

Doç. Dr. Serdar Epözdemir, 'Sigara mümkünse ameliyattan bir ay önce kesilmelidir. Sadece kalp değil beyin, böbrek gibi vücudun büyük organların damarları sigaranın bu etkilerinde hayli zarar görmektedir. Yürüme esnasında topallama, bacak ağrısı, ayak tırnak şekil bozuklukları parmak yaraları uyarıcı bulgulardır. Sigara içenlerde anestezik ilaçlar astım atağını tetikleyebilir. Anestezi başlarken ve uyanma sürecinde hava yolu spazmı sigara içenlerde çok daha fazladır' dedi.

Ekonomi ikinci çeyrekte yüzde 9,9 daraldı

Türkiye ekonomisi koronavirüs etkilerinin en yoğun hissedildiği yılın ikinci çeyreğinde yüzde 9,9 daraldı.

Kuzey Kore lideri, yetkileri devrettiği iddialarının ardından ortaya çıktı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bazı yetkilerini kız kardeşi Kim Yo-jong’a devrettiğine ilişkin iddiaların ardından ortaya çıktı.

Kredi Kefalet Paketi Protokolü İmzalandı

Elazığ TSO Başkanı ve Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Asilhan Arslan, koronavirüsün ekonomi ve istihdam üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak maksadıyla oluşturulan KGF Kefaletli Kredi Destek Paketlerini Açıkladı.

Corona Virüsün İş Dünyasına Etkileri ve Talepler Raporu TOBB’ye Sunuldu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan, Corona Virüsün İş Dünyasına Etkileri ve Talepler Raporu TOBB’ye Sunuldu

Diyanet'ten Koronavirüsle İlgili Yeni Açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı, dünya genelinde görülen yeni koronavirüsün ülkemizde yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek amacıyla süreç içerisinde alınan tedbirleri kamuoyu ile paylaştı.

Elazığ'da depremin etkileri gün ağarınca ortaya çıktı

Elazığ'da 6.8 büyüklüğündeki depremin etkisi gün ağarınca ortaya çıktı.

Op. Dr. Yentür:'İdrar kaçırmada 'botoks tedavisi' olumlu sonuçlar veriyor'

İdrar kaçıran bazı hastaların, yan etkilerinden dolayı ilaç kullanamadığını bazen de ilaca rağmen fayda göremediğini vurgulayan Op. Dr. Serhat Yentür, 'Bu hastaların tedavi olabilmesi için idrar torbası içerisine botoks uygulaması yapıyoruz. Yaklaşık 30 noktaya özel bir teknikle ve kamera ile gözlemleyerek botoks tedavisini gerçekleştiriyoruz' dedi.

MS tedavi edilebilir bir hastalık

Nöroloji Uzmanı Dr. Pınar Gelener Arsal, MS’in santral sinir sistemi (beyin ve omurilik) beyaz ve gri cevherini çoklu lokalizasyonlarda etkileyen bulgularla karakterize, olasılıkla bağışıklık sistemi üzerinde etkileri olan kronik bir hastalık olduğunu, genellikle 20-40 yaşları arasında başlasa da hastalığın farklı yaş gruplarında da görülebildiğini söyledi.