Eylem Haberleri

Eylem Haberleri

Elazığ'da işçiler geçinemiyoruz dedi!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Elazığ İl Temsilcisi Mehmet Kara, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen basın açıklaması çerçevesinde yaptığı açıklamada 'Yoksulluğa, hayat pahalılığına, vergide adaletsizliğe, esnek çalışmaya dur demek için bugün bir araya geldik. Bizler Türk-İş olarak yapmış olduğumuz eylem planlarımızı taleplerimiz karşılık bulana kadar paylaşacağız.' dedi.

CHP heyetinden grevde olan işçilere destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz ve beraberindeki heyet, Eti Krom A.Ş'ye ait maden sahalarında 14 gün önce haklarının iyileştirilmesi talebiyle iş bırakma eylemi başlatan işçilere destek ziyaretinde bulundu.

Başkan Kavaklı’dan, eylem yapan işçilere destek

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, Alacakaya’da eylem yapan maden işçilerine destek vererek işletme sahibi Ali Rıza Yıldırım’ın işçilere yönelik söylemlerini kınadı.

Açıkkapı’dan, eylem yapan işçilere destek

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Elazığ’da bir maden firmasının greve giden işçileri ücretsiz izne çıkarması ve işçilere yönelik firma sahibinin tavırlarına tepki gösterirken, işçilerin yanında olmaya devam edeceklerini, firmanın yaptığı hatadan bir an önce dönmesi gerektiğini söyledi.

Işıkver'den, Eti Krom A.Ş açıklaması

Elazığ'da 11 gün önce başlayan ve şehrin gündemine bomba gibi düşen Eti Krom A.ş işçilerinin eylemi, bugün kurum sahibinin açıklamalarıyla yeniden tartışılmaya başlandı.

Erol: Turizm eylem planımız neden yok

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, ilimizin turizm konusunda önemli zenginlik ve potansiyele sahip olmasına rağmen bunu yeterince değerlendiremediğini, ifade etti.

Yeğen: İşçilerin eylemi siyasi malzeme yapılmamalı

Alacakaya İl Genel Meclis Üyesi Abbas Yeğen, Alacakaya’daki krom işletmesinde yapılan işçi eylemleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, işçilerin eylemlerinin siyasi rant haline getirilmemesi gerektiğini söyledi.

Fırat Üniversitesi’nden anlamlı program

Fırat Üniversitesi tarafından Gazze’deki soykırıma karşı Amerikan Üniversitelerindeki barışçıl eylemlere destek açıklaması yapılacak.

Hekimler ve sağlık çalışanları Filistin için yürüdü

Hekimler ve sağlık çalışanları Filistin’e destek olmak amacıyla sessiz yürüyüş eylemi gerçekleştirdi.

‘Sessiz Bekleyiş Eylemi’ düzenlendi 

Gazze Direniş Platformu Ve Bağdaş Derneği tarafından İsrail’in yaptığı katliama dikkat çekmek amacıyla “Sessiz Bekleyiş Eylemi” düzenlendi. 

AK Parti Elazığ Kadın Kolları’ndan Regaip Kandili programı 

AK Parti Elazığ Kadın Kolları Regaip Kandili dolayısı ile Mevlit programı düzenledi. Programda konuşan AK Parti Elazığ Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver İsveç’te gerçekleştirilen eylemi hatırlatarak Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına tepki gösterdi. 

AGD’den İsveç’te gerçekleştirilen eyleme tepki 

Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şubesi, İsveç’te gerçekleştirilen eyleme tepki gösterdi. 

Başkan Sadak: Kur'an nuru söndürülemez

İsveç'te Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an'ı Kerim yakılmasına ve eyleme izin verilmesine yönelik bir tepki de Elazığ Akıncılar Derneği Başkanı Tevfik Sadak'tan geldi.

İsveç'teki provakasyona Milletvekili Erol'dan tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İsveç'te Türk Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen provokatif eyleme tepki gösterdi.

Elazığ'da eylem ve etkinlikler 15 gün süreyle yasaklandı

Elazığ'da eylem ve etkinliklerin 15 süreyle gün süreyle yasaklandığı bildirildi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'PKK'ya kol kanat gerip arka çıkan Kılıçdaroğlu'dur'

CHP Genel Başkanının selin içinde sürüklenen bir kütüğe dönüştüğünü belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Eylemleriyle beslediği, fıtratıyla bilediği siyasi nefretini Türkiye'ye karşı silah gibi kullanmaya başlamıştır. PKK'ya kol kanat gerip arka çıkan Kılıçdaroğlu'dur. FETÖ'yü aklama sözü veren Kılıçdaroğlu'dur. Terörle mücadeleye karşı çıkan Kılıçdaroğlu'dur. Yalan üstüne yalan söyleyen Kılıçdaroğlu'dur. Bu Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP uçurumun kenarındadır' dedi.

Sevgilisini 2 saat boyunca darp edip 5 yerinden bıçaklayan doktorun 20 yıla kadar hapsi istendi

Elazığ'da doktor sevgilisi tarafından 2 saat boyunca öldürülesiye darp edilen ve 5 yerinden bıçaklanan genç kadın, ölümden dönmüştü. Şüpheli S.B.'nin yargılanmasının yapılarak eylemine uyan TCK'nın 82/1.f , 35 maddesi gereğince cezalandırılması talep edildi.

ES Elazığspor, PFDK'ya sevk edildi

Sezonun ilk maçında 1954 Kelkit Belediyespor'u ağırlayan ES Elazığspor, iki eylemden ötürü Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi.

Elazığ'da açık hava etkinlikleri 15 süreyle yasaklandı

Elazığ'da 15 gün süreyle her türlü açık hava toplantısı, yürüyüş, miting, basın açıklaması, stant açma, anma töreni, toplu karşılama ve uğurlama gibi eylem ve etkinlikler yasaklandı.

Türk Eğitim Sen'den eylem

Türk Eğitim-Sen, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda gecikme yaşanmaması, 2022 bütçe görüşmelerinin tamamlanmasıyla birlikte meslek kanununun TBMM gündemine getirilerek ivedilikle yasalaşması ve eğitim çalışanlarının ekonomik kayıpların telafisi için tüm illerde eş zamanlı olarak eylem yaptı.

Elazığ'da sağlık çalışanları eylem yaptı

Elazığ’da sağlık çalışanları, hekimlere yönelik maaş artışının ayrım yapılmaksızın bütün sağlık çalışanlarına uygulanmasını talep ederek, eylem yaptı.

Türk Sağlık Sen Üyelerinden iş bırakma eylemi

Elazığ'da Türk Sağlık Sen üyeleri, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde iş bırakma eylemi düzenledi.

Elazığspor, PFDK'ya sevk edildi

Elazığspor, Bergama Belediyespor maçındaki saha olayları ile çirkin ve kötü tezahürat eylemlerinden ötürü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi.

Elazığ'da müteahhitler eyleme hazırlanıyor

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve İMKON Yönetim Kurulu Üyesi  Av.Osman Avcıl son zamanlarda  çimento sektörünün yaptığı fahiş fiyatlardan doğan olumsuzluklar ile alakalı çeşitli açıklamalarda bulundu.

Bahşi: Testi kırılmadan gerekenlerin yapılmasını istiyoruz

Memur Sen Elazığ Şubesi, 200 kişilik bir ekiple Memur-Sen Genel Merkezi tarafından düzenlenecek genel eyleme katılmak için Ankara'ya gitti.

Elazığ’da bir kişi yanmış halde bulundu

Elazığ'da bir kişi otomobil içerisinde yanmış halde bulundu. Hastaneye kaldırılan şahsın hayatını kaybettiği öğrenildi. Otomobilde bulunan notlarda şahsın, çeşitli noktalarda bombalama eylemlerini yaptığı, pişman olduğu ve cezasını çekeceğini yazdığı görüldü.

Elazığ'da eylem ve etkinliklere Covid-19 kısıtlaması

Elazığ Valiliği, Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında pandemi kurallarına uygun olmayan eylem ve etkinliklere 15 günlük kısıtlama getirildiğini bildirdi.

Elazığ'da 'Sağlık Turizmi Eylem Planı' toplantısı

Elazığ'da sağlık turizmini geliştirme çalışmalarını koordine etme amacıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Elazığ Belediyesi ve Bizim Külliye Dergisi tarafından hikâye yazma geleneğine teşvik etmek ve yeni nesillerin yazma eylemiyle daha yakın bir bağ kurmasına katkı sağlamak için düzenlenen 2. Dede Korkut Uluslararası Hikâye Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

KKTC'den AB Konseyi Başkanı Michel'e sert tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in Doğu Akdeniz’deki gerilimin de ele alınacağı 'AB Konseyi Zirvesi' öncesinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile görüşmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında Rum tarafına 'yalnız sözle değil eylemle destek sözü' vermesini endişeyle karşıladıklarını bildirdi.