Eylül Ayı Haberleri

Eylül Ayı Haberleri

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Merkez Bankası’nın bugün gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantısının ardından, eylül ayına ait bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı kararı belli oldu.

Bir sigara grubuna daha zam geldi

Eylül ayında yapılan zamların ardından sigara fiyatları bir kez daha arttı. Özel Tüketim Vergisi'ndeki (ÖTV) artışın etkisiyle sigara paketlerinin fiyatı önemli ölçüde yükseldi.

Belediye Meclisi, Eylül ayı oturumları tamamlandı

Elazığ Belediye Meclisi, Eylül ayı oturumları 2. birleşimle sona erdi.

Elazığ Belediye Meclisi, Eylül ayı oturumları başladı

Elazığ Belediye Meclisi, eylül ayı oturumlarına birinci birleşimle başladı.

Keleş: Konutlar yakında teslim edilecek

Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Sivrice, Baskil Palu, Alacakaya Ve Arıcak ilçelerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Sivrice ve Baskil ilçelerinde konutların eylül ayı sonunda hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

Enflasyon rakamları belli oldu! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon rakamlarını açıkladı. Eylül ayında enflasyon aylık yüzde 4.75, yıllık ise yüzde 61,53 olarak gerçekleşti.

ELSAD Eylül ayı istişare toplantısını gerçekleştirdi

ELSAD’ın düzenlediği eylül ayı İstişare Toplantısı’nın konuğu Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı oldu. Toplantıda özellikle deprem sürecinde derneğin yaptığı ve bundan sonra yapacağı çalışmalar üzerinde duruldu.

Elazığ Belediye Meclisi Eylül ayı toplantıları başladı 

Elazığ Belediye Meclisi Eylül Ayı oturumları başladı. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, belediye tarafından yapımına başlanan Batı Prestij Projesi ile belediye ve EBUAŞ’a gelir elde edileceğini söyledi. 

Başkan Türkoğlu, Başkan Alan İle bir araya geldi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ile bir araya gelen Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu, eylül ayında düzenleyecekleri fuar hakkında bilgiler verdi. 

Elazığ Şehir Stadyumu'nda sona doğru

Yapımı devam eden Elazığ Şehir Stadyumu'nda incelemelerde bulunan Elazığ Milletvekili Metin Bulut, 'Şu anda yüzde 90 seviyesinde fiziki inşa çalışmaları devam ediyor. Eylül ayının sonlarına doğru teslimi yapılacak dedi.

Elazığ'da eylül ayında 223 trafik kazası meydana geldi

Elazığ'da eylül ayında meydana gelen 223 trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 147 kişi de yaralandı.

Elazığ'da 9 ayda 240 milyon 768 bin dolar ihracat ile rekor kırıldı

Elazığ'da Eylül ayında gerçekleştirilen 25 milyon 258 bin dolarlık ihracatla bu yılın ilk 9 aylık döneminde ilin toplam ihracatı, 240 milyon 768 bin dolar oldu.

Geçen ay ekonomide en fazla dolar konuşuldu

Eylül ayında ekonomi haberlerinde en çok dolar konusuna yer verilirken; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Yeni Ekonomi Paketi ise gündemin bir diğer önemli konusu oldu.

Enflasyon rakamları açıklandı

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Eylül ayında yıllık yüzde 11,75, aylık yüzde 0,97 arttı.

Vali Yırık: Katkı sağlayacak yatırımların değerlendirilmesi gündemimizde

Bölgeye ekonomik katkı sağlayacak ve öne çıkacak yatırımların değerlendirilmesinin gündemlerinde olduğunu belirten Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) dönem başkanı Elazığ Valisi Erkaya Yırık,16 milyon 500 bin TL'lik turizm ve sanayinin geliştirilmesi kapsamında mali destek programının uygulama sürecinin sürdüğünü aktardı.

TÜRK-İŞ, Eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı

TÜRK-İŞ, Eylül ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırını 2 bin 447 lira 72 kuruş, yoksulluk sınırını ise 7 bin 973 lira 2 kuruş olarak hesapladı.

Eylül ayı burs ve kredi ödemeleri 6 Eylül itibarıyla başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Eylül ayı burs ve kredi ödemelerinin 6 Eylül itibarıyla başladığını duyurdu.

CHP Heyeti Elazığ'da İncelemelerde Bulunacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un öncülüğünde 23 CHP Milletvekili,  Eylül ayında deprem bölgesi Elazığ’a gelerek incelemelerde bulunacak.   

Trump, G7 Zirvesi'ni seçim sonrasına erteledi

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce Eylül ayına ertelediği G7 Zirvesi’ni, Kasım ayında yapılacak seçim sonrasına erteledi.

Bölge genelinde 48 milyonluk ihracat, 10 milyonluk ithalat gerçekleşti

Türkiye İstatistik Kurumunun Eylül ayı verilerine göre Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'yi kapsayan bölgede toplam 48 milyon 179 bin dolarlık ihracat, 10 milyon 400 bin dolarlık ise ithalat yapıldı.

FKA'nın Eylül ayı toplantısı Elazığ'da yapıldı

Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) yönetim kurulu toplantısı Elazığ ev sahipliğinde yapıldı.