Eyt Haberleri

Eyt Haberleri

Septioğlu, Elazığ hak ettiği değişimi Yeniden Refah’la yaşayacak

Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu seçim çalışmaları kapsamında önce Elazığ Sanayi Sitesi esnafını, ardından da Elazığ Ehlibeyt Cemevini ziyaret ederek, sorunları dinledi, şehrin refaha kavuşması için destek istedi.

Yılmaz'dan, emeklilere ilave artış açıklaması

Milyonlarca emeklinin beklediği ek zam belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM'ye sunulacak ilave artışların, emekler için hayırlı olmasını diledi ve "tüm imkanlarımız ile emeklimizin yanındayız." ifadesini kullandı.

MÜSİAD Dost Meclisi’nin Gündeminde Filistin vardı 

MÜSİAD Dost Meclisi’nin bu defaki konukları uluslararası Filistin’e destek federasyonu başkanı Münir Said ve Mavi Marmara Gazisi Beytülmakdis Öncüleri Derneği Başkanı Muharrem Güneş oldu. Toplantının gündeminde Filistinlilere yapılan zulüm ve İsrail’in izlediği politika vardı. 

ELÇEMDER’den Kaymakam Zor’a ziyaret 

Elazığ Çemişgezek Derneği Başkanı Gürkan Öztürk ve üyeleri, Çemişgezek Kaymakamı Orçun Cüneyt Zor’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

EYT'liye çifte piyango vurdu! 

EYT yasasının yürürlüğe girmesinin ardından emekli promosyon kampanyaları için bankaların yarışı yeniden başlayacak. EYT başvurusu sırasında ‘2023 banka promosyonu ne kadar’ sorusunun yanıtına göre banka seçecek milyonlar için yeni rakamlar gündeme gelmeye başladı. Peki hangi banka ne kadar emekli promosyonu veriyor? En yüksek emekli promosyonu hangi banka veriyor? İşte haberin detayları…

SGK Elazığ İl Müdürlüğü EYT’de dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı

EYT ile ilgili 375 sayılı kanun 3 Mart 2023 tarihinde 32121 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. SGK Elazığ İl Müdürlüğü, EYT hakkında merak edilen konularla ilgili açıklama yaptı.

SGK'dan EYT başvurusu uyarısı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yasa düzenlemesi dün Meclis'ten geçti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) EYT'liler için uyarıda bulundu. SGK, başvurular için Resmi Gazete'yi işaret etti. İşte detaylar.

EYT’de süreç nasıl işleyecek? 

TBMM Genel Kurulu’nda Emeklilikte Yaşa Yakılanlar teklifi oy birliği ile kabul edildi. 4 maddeden oluştan EYT süreci nasıl işleyecek? 

EYT’liler ne kadar emekli maaşı alacak?

EYT düzenlemesini içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilirken, söz konusu düzenlemenin önümüzdeki günlerde yasalaşması bekleniyor. Yaşanan bu gelişmelerin ardından EYT ilk maaş ödeme tarihleri, hak sahipleri tarafından mercek altına alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT ilk maaşların ödeneceği tarihe ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte 2023 EYT ile ilk maaşların ödeneceği tarih... 

Bakan Bilgin’den EYT açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'nin 2023'e maliyetinin 150 milyar lira civarında olabileceğini söyledi. Bakan Bilgin, “Mevcut kanunda 1000 gün eksiğin varsa çalışacaksın. Böyle bir borçlanma yok” dedi. 

EYT'liler ne zaman emekli olacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili araştırmalar hız kesmiyor. EYT'liler hakkında çalışmalar sürüyor. Günden güne merak konusu olan sorular ise vatandaşların gündeminde yer alıyor. EYT son dakika haberleri gelişmeleri neler? EYT'liler ne zaman emekli olacak, ilk maaş ne zaman yatacak? EYT maaşı ne kadar olacak, şartları nedir? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT Destek Paketi ile ilgili önemli detayları açıkladı. İşte konuya ilişkin son güncel durum... 

300 bin geçici işçiye kadro!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, EYT düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı. Teknik çalışmanın tamamlandığını belirten Bilgin, "Meclis gündemine gelmesi artık siyasetin vereceği bir karar" dedi.

Yılın ilk Kabine toplantısı bugün yapılacak!

2023'ün ilk Kabine toplantısı bugün yapılacak. EYT ve sözleşmelilere kadro düzenlemesi gündemde olacak.

Başkan Evsen: Esnafımız yasadan yararlanmak istiyor 

Erken Yaşta Emeklilik kararının açıklanmasının ardından esnafın mağdur edildiğini ifade eden Kahveciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, yetkililere seslendi.

EYT kimleri kapsayacak, kaç kişi faydalanacak, şartları neler? 

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi seçime az bir zaman kala yürürlüğe giriyor. ET ile ilgili milyonlarca kişinin beklediği müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. EYT düzenlemesi kimleri kapsıyor? EYT'de hangi şartlar geçerli olacak? Prim gün sayısı yetmeyenler borçlanarak emekli olabilecek mi? İşte EYT düzenlemesine dair merak edilen soru ve cevapları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika EYT açıklaması

Yılın son Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. EYT düzenlemesi başta olmak üzere birçok kritik başlığın ele alındığı toplantı 3 saat 45 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalardan satırbaşları şöyle;

Erman, merak edilen konularla ilgili açıklamalarda bulundu 

Elazığ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Sıtkı Erman, EYT başta olmak üzere merak edilen konularla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor! Milyonların beklediği EYT görüşülecek

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 2022 yılının son toplantısını yapacak.Kabine toplantısında masada yoğun bir gündem olacak.

ES Elazığspor'da Cüneyt Biçer dönemi

Teknik Direktör Ramazan Çelik'le yollarını ayıran ES Elazığspor, son olarak Eskişehirspor'u çalıştıran Cüneyt Biçer'le anlaşmaya vardı.

Şeytanın aklına gelmezdi, uyuşturucu tacirlerinin aklına geldi: Cips paketinde uyuşturucu gizlemişler

Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan operasyonda cips paketine zulalanmış uyuşturucu ele geçirildi.

Çalmadan önce zeytinyağının son kullanma tarihine bakan hırsız pes dedirtti

Elazığ'da bir iş yerinin önündeki tezgahta yaşanan hırsızlık güvenlik kamerasına yansıdı. Şahsın çalmadan önce taktığı gözlükle zeytinyağının son kullanma tarihine bakması pes dedirtti.

Şeytanın bile aklına gelmez, şampuan kutusundan esrar çıktı

Elazığ'da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada narkotik köpek 'Kadeh' uyuşturucu tacirine geçit vermedi. Şampuan kutusuna zulalanmış vaziyette 88 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi

Veresiye defteri çalınan fırıncı, 10 kiloluk zeytinyağının çalınmadığına sevindi

Elazığ'da çalıntı araçla gelip bir fırın ve kahvehaneye giren acemi hırsızlar, birçok eşyanın yanı sıra veresiye defterini de çaldı. Alacaklılarının bir kısmının borcunu ödediğini dile getiren fırıncı, en çok da 10 kilo zeytin yağının çalınmadığına sevindi.

Bu kadarına da pes: Salça kutusu ve zeytin tenekelerinde uyuşturucu saklamışlar

Elazığ'da jandarma ekiplerince bir araçta yapılan aramalarda salça kutusu ve zeytin tenekelerine gizlenmiş vaziyette 17 kilo 800 gram kubar esrar ele geçirildi.

İnsanlık ölmemiş dedirten davranış: Patileri ezilen köpeği yürüteç ile ayağa kaldırdı

Elazığ'da arka ayaklarının üzerinden araç geçen ve veterinerlerin iyileşemez dediği yavru köpek, hayvansever Mehmet Yüksel tarafından yapılan yürüteç ile ayağa kaldırıldı. Her gün zeytinyağı ve sıcak su içinde mesaj yöntemiyle tedavi edilen köpek, kendi başına yürümeye başladı.

Suriye'den yurda dönen komandolar, aileleriyle buluştu duygusal anlar yaşandı

Elazığ Jandarma Komando Tabur Komutanlığında görevli kahraman komandolar, 6 ay önce Zeytin dalı Harekatı'na destek vermek için gittikleri Suriye'den döndü. Komandoların aile ve çocuklarıyla uzun bir aradan sonra buluşması duygusal anlara sahne oldu.

Akaryakıt tankına düşen kedi, zeytinyağı ile 2 saatte temizlendi

Elazığ'da akaryakıt tankına düşen ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarılan kedi, 15 kilogram zeytinyağ ile 2 saat süren çalışma sonucunda temizlenip bakıma alındı.

Korona aşısı Malatya'da da yapılacak

Çin'li ilaç firması tarafından geliştirilen ve Türkiye'de 9 ilde yapılacak olan Covid-19 aşısı Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılacak.

Bursa'da çukur cinayetine 3 tutuklama

Bursa'da zeytin bahçesindeki foseptik çukurunda 4 ay sonra el ve ayakları bağlı olarak cansız bedenine ulaşılan 45 yaşındaki Sezai Katmer'i öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan şahıs ile kendisine yardım ettiği öne sürülen 2 arkadaşı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Denizli'de trafoda çıkan yangın korkuttu

Denizli'de gece saatlerinde trafodan yükselen alevler paniğe neden oldu. İtfaiye ekiplerinin yoğun uğraşları sonucu alevler kontrol altına alındı.