Fabrika Haberleri

Fabrika Haberleri

Alan: Şarap Fabrikası üretime devam edecek

Depremde hasar aldığı gerekçesiyle başka şehre taşınması gündeme gelen Elazığ Şarap Fabrikası ile ilgili görüşmeler yapan ETSO Başkanı İdris Alan fabrikanın Elazığ’da faaliyetlerini sürdüreceğini söyledi.

Erol: Şarap Fabrikası, kararını yeniden gözden geçirmelidir

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’da uzun yıllardan beri faaliyet gösteren Şarap Fabrikası’nın faaliyetlerine son verip başka bir şehre taşınmasının hem firma hem de üreticilerimiz için büyük bir yanlış olacağını dile getirdi.

Alan: Şarap Fabrikasının kapatılması hem çalışanları hem de üreticileri mağdur edecektir

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ’da uzun süreden beri hizmet veren Şarap Fabrikası’nın kapatılmasının büyük bir yanlış olduğu gibi Elazığ ekonomisi ve üreticileri mağdur edeceğini ifade etti.

PROF. DR. YASEMİN AÇIK:  BU BİR KARALAMA KAMPANYASIDIR, HUKUKA AYKIRI HİÇBİR İŞ YAPILMAMIŞTIR

Türkiye’nin önde gelen kadın sanayicilerinden Prof. Dr. Yasemin Açık, Elazığ’da 10 bin kişinin hayatına dokunan çimento fabrikasıyla ilgili olarak son dönemde çıkan haberlere ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Bu iftira kampanyasının kardeşi ve daha önce bünyelerinde çalışan bazı kişilerin de içinde olduğu bir grup tarafından yürütüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Açık, “Bugüne kadar kıymetli babamın hatırasını incitmemek, annemi, ağabeylerimi, tüm ailemi bu gündemden uzak tutmak ve saygınlığımızı zedelememek için sessiz kaldım” dedi. Fabrikanın kuruluş aşamasından günümüze kadar yapılan tüm iş ve işlemlerin yasalara uygun olarak yapıldığını, karalama kampanyasını yürütenler ile ilgili hukuki sürecin başlatıldığını, tüm bilgi ve belgelerin de ilgili mercilerle paylaşıldığını belirten Prof. Dr. Açık, açıklamasında şunları söyledi: 

Işıkver, Çimento Fabrikası ve Maden’deki sorunları meclise taşıdı

TBMM’de söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Çimento Fabrikası ve Maden İlçesinde yaşanan sorunlara değindi.

Işıkver: Çimento fabrikasının şehrin geleceğini ve sağlığını tehdit etmesine seyirci kalmayacağız

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ Çimento Fabrikası’nın çevre ve insan sağlığına olan etkilerini gündeme taşıdı.

Keleş, kurum ziyaretlerini sürdürüyor

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, şehrin çeşitli kurumlarına gerçekleştirdiği ziyaretlerini sürdürüyor.

Septioğlu: Çelik Fabrikasının Elazığ’a kazandırılması için söz aldık

Seçim çalışmalarına devam eden Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu, seçilmesi halinde partisinin Genel Başkanı Fatih Erbakan’dan paslanmaz çelik fabrikasının Elâzığ’a kazandırılması için söz aldıklarını söyledi. Septioğlu; “seçimlerde Elâzığ, en doğru kararı verecektir”

Şeker Fabrikası’nın Rehabilitasyonu 2024 yatırım programına alındı

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in 10 Kasım 2023 tarihinde Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı’nın yazılı olarak cevaplandırması talebiyle vermiş olduğu Elazığ Şeker Fabrikasının kapasite artırımı ve fabrikanın modernizasyonu hususundaki soru önergesi cevaplandırıldı. Bakan Yumaklı imzasıyla verilen cevapta, Elazığ Şeker Fabrikasının 2024 yatırım programında olduğu, risk analizleri ile birlikte, doğalgaz buhar kazanı ve kireç ocağı yapım işi faaliyetlerinin devam edeceği bildirildi. 

Işıkver, Şeker Fabrikası’nın kapasitesinin artırılmasını istedi 

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, mecliste söz alarak, Şeker Fabrikası ile ilgili yaşanan sıkıntılara değinerek, fabrikanın kapasitesinin artırılmasını talep etti. 

Gürsel Erol Çimento Fabrikası’nı sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, Elazığ’ın merkezinde bulunan Çimento Fabrikasıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi verdi.

Urumiçi katliamının yıldönümünde İHH’dan açıklama

2009 yılında, işçi olarak Urumçi’deki bir fabrikada çalışan iki Doğu Türkistanlı gencin linç edilerek öldürülmesinin ardından bilgi alma talebiyle valilik önünde toplanan kalabalığa ateş açılmasıyla başlayan Urumçi Katliamı’nın yıl dönümünde İHH’dan açıklama yapıldı.

Gürkan: Böylesi yatırımların artarak devam etmesini diliyorum

MÜSİAD Elazığ Başkanı Tekin Gürkan, Elazığ’da faaliyete başlayan bir çanta ve ayakkabı fabrikasının yönetim kurulu başkanı ile bir araya gelerek çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. 

Prof. Dr. Yasemin Açık: Gençlerin istihdamı için gayret edeceğim

Seçim çalışmalarını sürdüren Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yasemin Açık, bu kez Elazığlı gençlerle bir araya geldi. Gençlerin büyük bir coşkuyla karşıladığı Prof. Dr. Yasemin Açık, “Elazığ’da gençlerin istihdam edilmesi için yeni yatırımların, yeni fabrikaların, yeni istihdam alanlarının açılması için özel olarak gayret edeceğim. İş insanı arkadaşlarımı yatırım yapmaları için Elazığ’a davet edeceğim” dedi.

Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban: Hedefimiz Üreten Şehir Elazığ

“Bir çok konu ve sektörde olduğu gibi Elazığ bir zamanlar sanayi ve ticaret şehri denecek kadar büyük bir potansiyele sahipti. Geçmiş yıllara baktığımızda bu şehirde kamu, özel ve kamu-özel ortaklıklarıyla kurulan 50’ye yakın fabrikalarda insanlar istihdam edilmişti. Bu fabrikaların neredeyse tümü kapandı veya bir şekilde şehir değiştirdi. Gelişen teknoloji ve bulunduğu konum itibariyle bu şehir üretimde atılımlar yaparak yeniden ticaret ve sanayide önemli bir konuma gelebilir.”

Elazığ Altınova Çimento Fabrikası ve Elazığ siyasetçileri

Elazığ ve çevresinin çimento ihtiyacını karşılamak amacıyla 12 Nisan 1954 tarihinde Elazığ Altınova Çimento Sanayi Ticaret A.Ş kurulmuştur.1959 tarihinde şirket tarafından faaliyete geçmiştir. Şirketin, 12 Haziran 1996 tarihinde OYAK-GAMA gurubu tarafından Özelleştirme Kurulu'ndan satın alınmıştır. Fabrikayı şu an Çimentaş adlı bir firma işletmektedir. Bölgesinde en fazla üretim yapan fabrikalar arasındadır. Fabrika bir yılda yaklaşık 160 bin ton çimento ihracatı gerçekleştirmektedir. Fabrika çimentoyu özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimize göndermektedir. Malatya, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Diyarbakır illerine satış yapmaktadır.

Elazığ’da kaç ton şeker üretimi yapıldı 

Elazığ Şeker Fabrikası’nda 2022- 2023 pancar alım kampanyasında 26 bin 600 ton şeker üretimi yapıldı. 

Başkan Sarıkaya: Köyler 700 konuttan faydalanmalı 

Genç Sivanlılar Derneği üyeleri bir araya gelerek, Bingöl Sivan bölgesine yapılması planlanan fabrikadan köylerin olumsuz etkileneceğini belirterek, çözüm önerilerini paylaştılar. 

Bulut, OSB’deki ayakkabı ve çanta fabrikasını inceledi 

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, OSB’de faaliyete girecek ayakkabı ve çanta fabrikasında incelemelerde bulundu. 

Vali Toraman, Şeker Fabrikasını ziyaret etti 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Şeker Fabrikası’nı ziyaret ederek Fabrika Müdürü Ercan TOKDEDE’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

13 bin kilometredeki 2000 model 'Şahini'ne gözü gibi bakıyor

Elazığ'da galericilik yapan bir vatandaş, fabrikadan çıktığı gibi orijinalliğini koruyan 13 bin kilometredeki 2000 model otomobiline gözü gibi bakıyor. Aracına değer biçemeyen vatandaş, aracını her sabah temizliyor.

Elazığ'da şeker pancarı mesaisine başlayan çiftçiler fiyattan memnun

Elazığ Şeker Fabrikası tarafından 67'nci pancar alım ve işleme kampanyasının startının verilmesiyle birlikte tarlalarda yoğun hasat mesaisi başladı. Pancar hasadına başlayan çiftçiler, verilen fiyattan memnun olduklarını aktardı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: '29 Ekim'de TOGG fabrikasını açıyoruz'

Türkiye Odalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, 'Türk insanının 120 yıllık hayali 60 yıl önce yarım kalan bir rüyamız vardı. Türkiye'nin otomobili bu görevi üstlendikten sonra Allah nasip ederse 29 Ekim'de TOGG fabrikasını açıyoruz' dedi.

Pano fabrikasındaki yangın korkuttu

Elazığ'da bir pano fabrikasında çıkan yangın, ekiplerin müdahalesi ile büyümeden kısa sürede söndürüldü.

Topladığı atık taşları sanat eserine dönüştürüyor

Elazığ'da yaşayan Ali Baran Zeren, 'Titanic' filminde 'Jack Dawson' karakterine hayat veren Leonardo DiCaprio'nun resim çizmesinden ilham alarak başladığı mozaik sanatında fabrikalardan topladığı atık taşları birer sanat eserine dönüştürerek Avrupa ülkelerine gönderiyor.

Dünyanın çömleği Elazığ'dan

Elazığ'da hobi olarak arkadaşlarıyla birlikte çömlek fabrikası kuran Metin Başbay, şimdi 33 ülkeye ihracat yapıyor.

Aksaray Mahallesi Yeni Mesire Alanına Kavuştu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatıyla çimento fabrikasının arkasında bulunan atıl durumdaki çamlık alan, belediye ekiplerinin yoğun çalışmaları neticesinde yepyeni bir mesire alanına dönüştürüldü.

Hayali için evini atölyeye çevirdi, maket uçak yapmaya başladı

En büyük hayali uçak fabrikasında çalışmak olan Ömer Güneş, evinin bir odasını atölyeye çevirdi. Birbirinden farklı maket uçaklar yapan Güneş, Selçuk Bayraktar'ın fabrikalarında görev almak istiyor.

Elazığ'da gerçeği aratmayan deprem ve yangın tatbikatı

Elazığ'da bir çimento fabrikasında gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

Elazığ Şeker Fabrikasında 28 Bin ton şeker üretildi

Elazığ Şeker Fabrikasında 2021 yılında 28 Bin ton şeker üretildiği açıklandı.