Faiz Haberleri

Faiz Haberleri

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Merkez Bankası açıklamasında "Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergeler yakından takip edilecek ve Kurul, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacaktır" dedi.

Altında düşüş sürüyor! 

Yarın açıklanacak Fed faiz kararı ve ABD TÜFE öncesinde altın fiyatlarındaki düşüş sürüyor. Ons fiyatı, yüzde 0,35 düşüşle 2,299 doların seviyesinde işlem görürken, Gram altın, 2.392 Türk Lirası civarında seyrediyor.

Eğitim Bir-Sen’den öğretmenlik meslek kanunu açıklaması

Eğitim Bir-Sen Üyeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelerek yeniden düzenlenmiş, kapsayıcı bir öğretmenlik meslek kanunu talep ettiklerini söylediler. Öte yandan Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi; mevcut uygulanan sıkılaşma politikaları ve faiz artırımlarının üretim ve yatırım alanları ile gelir dağılımını olumsuz etkilediğini söyledi.

Işıkver, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’la telefonda görüştü

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla esnaflara kullandırılan kredi faiz oranlarının artması sonrası iş dünyası temsilcilerinin çağrı üzerine yoğun girişimlerde bulunan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, yaşanan sorunun çözümü için temaslarını sürdürüyor.

Elazığ’da esnaflar ayaklandı!

Faiz artırımı kararının ardından esnaf ayaklandı, oda başkanları karardan dönülmesi için çağrıda bulunuyor. Esnaf ve sanatkarlar odası birliği başkanı turan kurnaz da, başkanlarını yanına alarak, ortak bir açıklama yaptı ve “Elazığ’ın Cezası Bu Olmamalıydı” dedi.

Işıkver: Hemşerilerimizin her zaman sesi olmaya devam edeceğiz

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, kredi faiz oranlarının artmasına iş dünyası temsilcilerinin Milletvekillerine yaptığı çağrı üzerine değerlendirmede bulunarak; “Elazığ esnafımıza omuz vermek ve yanlarında olmak adına konuyu TBMM ve Bakanlıklar düzeyinde çözüme kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Bu hatadan dönülmelidir!

Elazığ Medya, İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erhan Bahçeci, yeni kredi faiz oranlarının esnafı güç durumda bıraktığını ifade ederek, "bu hatadan bir an önce dönülmelidir." dedi. 

Havabulut: Esnafa yüklenen faiz kararından dönülmeli

Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut, yeni kredi faiz oranlarının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Albayrak: Skandal karardan hemen dönülmelidir!

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak yeni kredi faiz oranları ile ilgili açıklama yaptı.

Altın için yeni rakam verildi! 

Altın fiyatları hafta içinde yükselişine hız verdi. Gram altın fiyatı rekor kırarken, çeyrek altın, Cumhuriyet altını da onu yükselişte takip etti. Peki altın fiyatları ne olur? Kapalıçarşı esnafı mevduat faizlerinin yüksek olmasından dolayı altına talebin azaldığını söyledi. İslam Memiş ise altının gram fiyatı için 4 kademeli tahminini açıkladı. “Yılı 3000 TL seviyesinden bitiren bir gram altın olacak…”

Açıkkapı: KOBİ'lerimize yönelik yeni faizsiz kredi paketi hayata geçecek 

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, deprem bölgesindeki KOBİ'lere yönelik yeni kredi paketinin yakında hayata geçeceğini söyledi. 

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek liderliğindeki ekonomi yönetimi, enflasyonla mücadelede kredi kartlarıyla harcamaya fren getirebileceğinin sinyalleri verilmişti. Mehmet Şimşek’in bu açıklamaları ardından kredi kartıyla taksitli alışverişlere önlem getirilmesi beklentisi oluştu. BDDK verilerine göre kredi kartı borçlarının yarısı taksitli harcama olarak yapıldı. Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı ile de kredi kartı faiz oranlarının yeniden değişmesi an meselesi…

Dolar 25 lirayı da aştı! 

Merkez Bankası'nın dün 27 ay sonra yaptığı faiz artışı sonrası dolar ve euro adeta çıldırdı. Faiz artışını yeterli görmeyen döviz kurları dakika dakika rekor üstüne rekor kırdı. Dolar yeni güne tarihi bir rekor daha kırarak başladı. Dolar tarihte ilk kez 25 lirayı aştı. Vatandaş "Dolar kaç TL oldu" diye ekranlardan gözünü ayıramaz hale geldi.

Gram altın rekor kırdı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 27 ay sonra bir ilke imza attı. Gram altın TCMB'nin faizi yüzde 8,5'den yüzde 15'e çıkarması sonrası Dolar/TL kurunun 24 üzerine çıkmasıyla 1500 TL seviyesine ulaştı.

Merkez Bankası faiz kararını verdi! 

Merkez Bankası yeni Başkan Hafize Gaye Erkan'lı ilk PPK toplantısında politika faizini 27 ay sonra yükseltti. Yüzde 8.5 olan politika faizi yüzde 15'e yükseltildi. Merkez Bankası, önümüzdeki aylarda da faizin artırılacağının sinyalini verdi.

Mehmet Şimşek kabinede olacak mı?

Abdulkadir Selvi, Mehmet Şimşek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merkez Bankası yönetimi ve faiz politikası hakkında güvence aldığını ve ekonomi yönetimini üstlenmeyi kabul ettiğini yazdı. 

Bulut: Borçların 24 ay süre ile faiz alınmaksızın taksitlendirilmesine imkan tanındı 

AK Parti MKYK Üyesi Ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ’ın mücbir sebep hali ilan edilmesinin ardından sağlanan destek uygulamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Başkan Macit: Esnafımıza 100-500 Bin TL kredi verebiliyoruz 

Ak Hazar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Kurucu Başkanı Özer Macit, Kooperatif olarak esnafların müracaatlarını almaya başladıklarını ifade ederek “Esnaflarımız, kendi bankaları olan kooperatiflerden kredi kullansın, özel bankaların faiz oranları çok yüksek” dedi. 

Başkan Özdoğan: Esnaflara faizsiz 50 bin tl kredi verilecek

Kovancılar Esnaf Odası ve İş Bankası Kovancılar Şubesi tarafından protokol imzalandı. Bu kapsamda Kovancılar Esnaf odasına bağlı yeni esnaflığa başlayacaklara ve İş Bankası ile yeni çalışacak esnaflara faizsiz 50 bin TL kredi verilecek.

Yeni Evim Kampanyası'nda başvurular başladı 

Orta gelirlilere yönelik konut kampanyasına başvurular bugün başladı. Herhangi bir başvuru ücreti alınmayacak, kura süreci olmayacak. Azami 15 yıl vade ile 0,69'dan başlayan faiz oranıyla kredi kullandırılacak. İlk etapta 100 bin ailenin ev sahibi olması planlanıyor. 

Orta gelirliye konut kampanyasının detayları belli oldu

Orta gelirliye yönelik konut kampanyasının ayrıntıları belli oldu. Adı Yeni Evim olan kampanya sadece sıfır konutlar için geçerli olacak. Azami vade süresi 15 yıl, faiz oranı ise 0,69 olacak. İstanbul'daki finansmanın üst limiti 5 milyon lira olacak.

Başkan Arslan: 'Bölgemizde 60 milyon TL bir yatırım planlanmaktadır'

TRB1 illerinin önemli potansiyeller kaynakları arasında yer alan turizm, ihracat ve tarımın geliştirilmesini hedefleyen program kapsamında başarılı olan projelere 500 bin ile 2 milyon lira arasında faizsiz kredi verileceğini belirten Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, 'Krediler 6 ay geri ödemesiz olup, toplamda 30 ay vade ile geri ödenebilecektir. Toplamda 20 milyon desteğin sağlanacağı program ile bölgemizde 60 milyon TL bir yatırım planlanmaktadır' dedi.

Başkan Özdoğan: Esnafımıza can suyu lazım

Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, küçük esnafın çok zor durumda olduğunu ifade ederek esnafa acilen faizsiz can suyu kredisi verilmesi gerektiğini ifade etti.

Elazığ depreminin ardından devlet desteği 7 milyara ulaştı

Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremin yıl dönümüne günler kalırken, şu ana kadar depremzedelere 1 milyar lirası ayni ve nakdi yardım olmak üzere konutlar ve faizsiz kredilerle 7 milyar liralık destek sağlandığı bildirildi.

Elazığ'dan tepki çeken haber, bazı depremzedeler aldığı dairelere 2 bin 150 TL kira istedi

Elazığ'da meydana gelen depremde 14 kişinin hayatını kaybettiği Dilek ve Petek sitelerinin devlet tarafından yeniden yapılıp hak sahiplerine 2 yılı ödemesiz 18 yıl faizsiz 730 ile 935 TL'den verdiği evlerden bazılarının 2 bin TL'nin üzerinde kiraya verilmek istenmesi hem dikkat çekti, hem de tepki gördü.

Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını açıkladı. Kurul, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 8,25 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi.

KARDEMİR 2020’nin ilk yarı yılında 267,8 milyon zarar etti

Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş (KARDEMİR), 2020 yılı ilk yarıyıl mali sonuçlarını açıkladı. Şirket, ilk yarıyılı 323,6 milyon TL FAVÖK (Faiz, Amortisman, Vergi Öncesi Kar) ve 267,8 milyon TL konsolide dönem net zararı ile kapattı.

Avcıl: Konuta Yatırım Yapmanın Tam Zamanı

İMKON Yönetim Kurulu Üyesi ve Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Av. Osman Avcıl, kamu bankalarının konut kredisinde faiz indirimi yapmasının emlak sektörünü canlandıracağını belirtti. 

Düşük Faizli Kredi Paketine İş Dünyasından Tam Destek

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan “İçinden geçmekte olduğumuz bu zorlu süreçte iş dünyası olarak düşük faizli kredi destek paketini, ekonominin lokomotif sektörleri olan inşaat, otomotiv, turizm ve dayanıklı tüketim malzemeleri gibi sosyal hayatı bütünüyle etkileyecek olması nedeniyle çok değerli buluyoruz” dedi.

Ticaret Bakanı Pekcan: 'Zarar görmüş esnafımızın 1 yıl süreyle kredi ve faizini TESKOMB ödeyecek'

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Malatya ve Elazığ'da depremden zarar görmüş olan esnafımızın kredi borçlarını 1 yıl süreyle hem ana parasını hem faizini TESKOMB ödeyecek. Yani ötemelek değil 1 yıllık kredi ana borcunu ve faizini üstleniyor dedi.