Fatura Haberleri

Fatura Haberleri

E-faturaya geçiş için son tarih 1 Temmuz

Gelir İdaresi Daire Başkanlığı, işletmelere uyarıda bulunarak e-Faturaya geçmek için son tarihin 1 Temmuz olduğunu duyurdu.

Cep telefonu faturalarına zam geliyor! 

Cep telefonu faturalarına 1 yılda yüzde 150 zam gelmişti. Vatandaşı isyan ettiren zamlar nedeniyle BTK şikayet yağmuruna tutuldu. Bu yılın zamları için tarih belli olurken BTK yeni zamlarda tavan fiyat uygulayacak.

Özel iletişim vergisine rekor zam!

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla geçerli olacak Özel İletişim Vergisi 260 TL'den 400 TL'ye yükseltildi. Ücret, arzu edilmesi halinde 12 ay halinde fatura taksitlerine yansıtılabilecek.

Zam fırtınası geliyor! Benzin, mazot, MTV, kola, doğalgaz

Yeni yılda vergilere yüzde 70'in üzerinde zam geliyor. Zamlı vergi ilk sırada petrol ve doğalgaz ÖTV’si var.. Yani benzin ve motorinin fiyatı daha da artacak. Doğalgaz faturaları kabaracak. İşte kalem kalem ödeyeceğimiz vergiler, yani yeni zamlar...

Kalp masajı ile hayatta tutmuştu, şimdi bir araya geldiler

Elazığ'da bir iş merkezinde bulunan su tahsilat şubesinde fatura öderken kalp krizi geçiren yaşlı adam, Elazığ Belediyesi personelinin yaptığı kritik müdahaleyle kurtulmuştu. Mahmut Demir, hayatını kurtardığı 80 yaşındaki Nahit Aygün'ü ziyaret ederek bir araya geldi.

Kalp krizi geçiren vatandaşı kalp masajı ile hayatta tutan belediye personeli İHA'ya konuştu

Elazığ'da bir iş merkezinde bulunan su tahsilat şubesinde fatura öderken kalp krizi geçiren kişi, Elazığ Belediyesi personelinin yaptığı kritik müdahaleyle kurtuldu. Kalp masajı yaparak bir kişinin hayata tutunmasını sağlayan Mahmut Demir, 'Bir hayat kurtarmak, bir dünyaya bedeldir' dedi.

Belediye personelinden hayat kurtaran müdahale

Elazığ'da bir iş merkezinde bulunan su tahsilat şubesinde fatura ödemek isteyen 80 yaşındaki bir kişi kalp krizi geçirdi. İki kez kalbi duran adam, burada çalışan personelin kalp masajı sayesinde hayata tutundu.

Demiri demire sürtüp elektrik elde ettiler, faturalarda yüzde 90'a kadar tasarruf sağladılar

Elazığ'da yaşayan ve kaportacılık yapan Suat Çılgın ve yanında bulunan yabancı uyruklu usta Salih Luai Hommadi, elektrik faturalanda yüzde 90'a kadar tasarruf sağlayacak cihaz geliştirdi. Kaporta ustası Çılgın, cihazı devletin desteği ile geliştirmek istediklerini kaydetti.

Kombi ve petek temizliği yaptırmamak, faturanın yüzde 30 fazla gelmesine neden oluyor

Elazığ'da kış aylarının gelmesiyle birlikte zamanında yapılamayan kombi ve petek temizliği, petek içlerinde kir ve pas birikmesine, evin yeterince ısınmamasına ve faturaların bir hayli kabarık gelmesine neden oluyor.

Erkal: Yüksek elektrik faturaları esnafımızı mağdur ediyor

Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkan Adayı Hakan Gökhan Erkal, elektrik faturalarının haddinden fazla yüksek geldiğini ifade ederek 'AKSA elektrik faturalarını nasıl hesaplıyor aylar arasında çok büyük farklılıklar var' dedi.

Özdağ: Esnafımız mağdur

Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan ilçelerinde ulusal marketlerin mantar gibi çoğaldığını ifade ederek, 'Kovancılar ilçemizde yeni açılacak ulusal marketlerle sayının 15’i geçecek bu marketlere kim dur diyecek. Elektrik faturaları da bir önceki aya göre çok yüksek geldi. AKSA ne yapmaya çalışıyor' dedi.

Demir: "Depremin Faturası Esnafa Kesilmemeli"

Gelecek Partisi Elazığ İl Başkanı Adnan Demir, esnafın yaşadığı sorunları anlattı. Demir, “esnaf bir an önce çözüm bekliyor, dayanacak güçleri kalmadı” dedi.

Elazığ'da 2 köyde çatılara kuruldu, artık kendi elektriklerini üretecekler

Orman köylerinin elektrik ihtiyaçlarını güneş enerjisinden sağlamasını hedefleyen 'Fotovoltaik Elektrik Enerjisi Üretim' projesi kapsamında Elazığ'da 2 köyde 25 haneye sistem kuruldu. Kurulan güneş enerjisi sistemiyle üretilen enerji sayesinde köy sakinlerinin artık elektrik faturası ödemekten büyük oranda kurtulacağı belirtildi.

Elektrik ve Doğalgaz Fatura Tahsilatları 3 Ay Ertelendi

Elazığ ve Malatya'da depremde zarar görenlerin elektrik ve doğalgaz fatura tahsilatlarında yeniden ertelendi.

Bursa’da ortak su faturası kavgasında darp edilen adam öldü

Bursa'da ortak kullandıkları su faturası yüzünden çıkan kavgada darp edilen 66 yaşındaki şahıs, hastanede 1 haftadır verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Aksa Fırat Elektrik Taksit Kampanyasını Uzattı

Aksa Fırat Elektrik, hizmet verdiği Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’de Covid-19 salgını döneminde elektrik faturalarını ödeyemeyen aboneleri için daha önce başlattığı taksitli fatura ödeme kampanyasını 31 Temmuz’a kadar uzatma kararı aldı.

Belediye'den Açıklama: İddialar Gerçek Dışı

Elazığ Belediyesi, depremden sonra 3 ay süreyle alınmayan su tüketim bedellerinin, bu döneme ait su tüketim faturalarına yansıtıldığı yönünde ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Arslan: Doğru Bir Adım Atılmıştır

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ merkezli meydana gelen 6,8 şiddetindeki deprem felaketinin ardından Elazığ TSO öncülüğünde İldeki STK’ların katılımı ile hazırlanan ve 14 maddeden oluşan taleplerden biri olan elektrik ve doğalgaz faturalarının ertelenmesi talebi 10 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bir El Bir Gönül Yardım Grubu ihtiyaç sahibi ailelerin Yardımına koşuyor 

Elazığ'da faaliyet gösteren 'Bir El Bir Gönül Yardım Grubu', şehrin farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahibi ailelere destek oluyor. Yardım grubu ailelerin, ihtiyaç duyduğu ev eşyasını karşılıyor, kira ve fatura ödemelerini yapıyor.  

Erol: Düzenleme Yeni Bir Mağduriyet Oluşturmaktadır

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ'da deprem nedeniyle elektrik ve doğalgaz faturalarının bir yıl uzatılması konusunu Enerji Bakanı Sayın Fatih Dönmez ile görüştüğünü bildirdi.

Elazığlı Robin Hood Yardımlarını Sürdürüyor

Elazığ'da daha önce 150 ailenin elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyen Hayırsever işadamının, yeni bir yardım daha yapacağı açıklandı.

Elazığ TSO Üyesi İşletmelerin Elektrik Faturalarına İndirim Protokolü İmzalandı

Elazığ TSO Üyesi İşletmelerin Elektrik Faturalarına İndirim Protokolü İmzalandı

AKSA'dan Elazığ'a jest

AKSA Fırat Elektrik A.Ş, Elazığ'daki tüm esnafların elektrik faturalarında yüzde 11 indirim yapma kararı aldı.

Elazığ'da Üç Ay Su Tüketim Bedeli Alınmayacak

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, üç ay süresince abonelerden su tüketim bedeli alınmayacağını duyurdu.

Bakan Dönmez: 'Hasarlı binaların Ocak ayına ait faturalarını 90 gün süre ile erteledik'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Fatura düzenlemeleri Elazığ ve Malatya'da 2 hafta ertelenmiş oldu. Yıkılan hasarlı binalarla ilgili olarak da Ocak ayındaki faturaları 90 gün süre ile ertelemiş olduk. Daha önceden başka bir nedenden elektrik veya gazı kesik olanlarda yine başvurmaları halde bundan yararlanacak, doğal gaz ve elektrik akışı tekrar sağlanacakdedi.

Muhasebeciler ve Müşavirler Bilgilendirildi

TÜRMOB, Elazığ TSO ve Elazığ-Bingöl Muhasebeciler Odası işbirliğinde “E-Fatura Uygulamaları ve  Zorunlu Geçiş Tarihleri” Bilgilendirme Toplantısı Elazığ TSO Konferans Salonunda, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler ile Oda üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Elazığ'da kaçakçılıkla mücadele

Elazığ'da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada faturasız olarak ülkeye sokulan 80 çift ayakkabı ele geçirildi.

MASKİ gezici vezne ile ödeme kolaylığı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, gezici vezne aracı ile tahsilat veznelerinin bulunmadığı mahallelere giderek, vatandaşlara faturalarını ödeme noktasında kolaylık sağlıyor.