Faydalı Haberleri

Faydalı Haberleri

Hangi pekmez neye faydalı?

Her sabah aç karnına pekmez tüketmek, sağlık açısından önemli etkiler sunuyor. Peki, hangi pekmez neye faydalı? işte detaylar.

Yolcu otobüs duraklarına vatandaşlardan tam not

Elazığ Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda hizmete sunulan ve birçok imkanı barındıran Yolcu Dostu Otobüs Durağı’nı vatandaşlar çok faydalı buluyor.

TKKD'den 'Faydalı Kitap' Kampanyası

Türk Kadınlar Konseyi Derneği (TKKD) Elazığ Şubesince devam ettirilen Faydalı Kitap Kampanyası çerçevesinde Harput Ekrem Uzel Ortaokulunda öğrencilere kitap, test kitabı ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.

Uzmanından,Covid-19'u geçirenlere oruç önerisi

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Cİhangiroğlu,Covid-19'u ayaktan geçirenler, rahatsızlık hissetmeyenler sağlık için faydalı olan oruç ibadetini eda edebilirler. Fakat solumun sıkıntısı olanlar, kalp, tansiyon ve şeker gibi ek hastalıkları olup da Covid-19'u ağır geçirenler vücut direnci düşmesin diye kullandığı ilaçlarla birlikte doktorunun da görüşünü alarak uygun görülürse oruç ibadetini rahatsız olduğu dönemde eda etmeyebilirlerdedi.

Uzmanı uyardı: 'Oruç kalp için detoks sayılabilir ama açlığın acısını çıkarmak tersine dönüştürebilir'

Oruç tutmanın kalbe faydalı olduğunu kendisinin sürekli dile getirdiğini belirten Kalp ve Damar Cerrahı Doç. Dr. Ahmet Çalışkan, 'Kalbin, midenin, bağırsakların dinlenmeye ihtiyacı vardır. Oruç bize bunu sağlıyor. Oruç bir detoks sayılabilir. Detoksu tersine çevirmekte maalesef olabilir. İftarda ve sahurda açlığın acısını çıkarmamak gerekiyor' dedi.

İyonize çinko içeren pastil virüslere karşı kalkan oluşturuyor

Normal hayatta alınan gıdaların içinde az miktarda çinkonun bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Alper Şener, 'Çinko asetat mide ve bağırsak sistemine geçtiği zaman pek çok enzimde etkinliği var. Çinkonun iyonize halde pastil formu koronavirüse karşı kullanımında etkin olacağını düşünüyoruz' dedi.

Bakan Aydın Maruf, Elazığ TSO Başkanı Arslan'la bir araya geldi

İlerleyen süreçte daha faydalı ve olumlu çalışmalar yapacaklarını belirten Irak Türkmen Cephesi Devlet Bakanı Aydın Maruf,Hem Erbil-Ankara arasındaki ilişkiler hem de Bağdat-Ankara arasındaki idari , siyasi, diplomatik ilişkilerimiz son derece güzel. Ekonomik kalkınma için bu ilişkiler büyük bir katkı sağlamaktadırdedi.

Sınav kaygısına nefes egzersizi

Sınav öncesi ailelerin yaklaşımına dikkat çeken ve öğrencilere tavsiye veren Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey, sınav kaygısı yaşayan kişilerde nefes egzersizlerinin faydalı olabildiğini aktardı.