Felaket Haberleri

Felaket Haberleri

Açık: Deprem açısından riskli bölgede olduğumuz gerçeğiyle yüzleşmeliyiz

FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan deprem felaketinin 25'inci yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, faaliyetlerini sürdürdükleri Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerinin birinci ya da ikinci derece riskli bölgede yer aldığını hatırlatarak deprem gerçeğiyle yüzleşilmesi gerektiğini söyledi. Açık, 'Bilimin ışığında depremin yıkıcı etkilerine karşı dayanıklı yapılar, güvenli şehirler inşa etmeliyiz' dedi.

Erol: Yanlış politikalar felakete davetiye çıkarıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili ve Çevre Komisyonu Sözcüsü Gürsel Erol, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada Elazığ’ı bekleyen heyelan tehlikesi ile ilgili Meclis kürsüsünde uyarılarda bulundu.

Erdoğan’dan dikkat çeken mesaj!

Türkiye'deki yeni doğan bebek sayısı ve doğurganlık hızının düşüşüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu, Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir." dedi.

Milletvekili Keleş’ten, 6. Noterle ilgili açıklama

Milletvekili Keleş, ”24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'ımızda meydana gelen deprem, şehir merkezinde yaşayan birçok vatandaşımızı etkiledi. Bu felaketin ardından, vatandaşlarımızın güvenli konutlara erişimini sağlamak amacıyla TOKİ tarafından yapılan konutlarla birlikte Güneykent Mahallesi, Elazığ'ın yeni yerleşim merkezi haline geldi. Nüfus, iş yoğunluğu, ticaret ve çalışma hayatının artış gösterdiği Güneykent Mahallesi’nde yeni bir noter ihtiyacı oluşmuştu. Bu ihtiyacı karşılamak için Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Güneykent Mahallesi’ne noter açılması Adalet Bakanı Sn. Yılmaz Tunç’un imzasıyla 20 Mart tarihinde onaylandı ve süreç başladı” dedi.

Milletvekili Erol: Maden ocakları kamulaştırılmalı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, maden ocağının çökmesi sonucu meydana gelen olay ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak; “Çevre felaketine neden olan insan yaşamını tehdit eden önleyici tedbirlerin alınmadığı risk taşıyan tüm maden ocakları, kamulaştırılmalı ve devlet tarafından çalıştırılmalıdır” dedi.

İşçilerin yerleri belli oldu!

Erzincan'ın İliç ilçesindeki Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madenindeki toprak kaması felaketiyle ilgili son bilgileri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya verdi. 10 milyon metreküp toprak, saniyede 10 metre hızla yaklaşık 800 metre kaydı. 9 işçi toprağın altında kaldı. Altın madeninde işlenen toprağın siyanürlü olduğu iddia edildi. Yetkililer yalanladı. İşte altın madeni faciasında son durum...

Başkan Şerifoğulları’ndan 6 Şubat depremi anma mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yayımladığı anma mesajında, “Elazığ’ımızın da aralarında bulunduğu 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinde yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim, ülkemizi bu tür afetlerden korusun.” dedi.

Başkan Alan: Rabbim bir kez daha deprem yaşatmasın

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası başkanı İdris Alan, 6 Şubat depreminin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.  Asrın felaketi olan ve Elazığ ile birlikte 11 il ve 14 milyon insanımızı etkileyen 6 Şubat depremlerinde 50 bin can kaybı yaşadıklarını ifade eden Başkan Alan, mesajında şu görüşlere yer verdi:

Yasemin Açık Vakfı deprem bölgesinin sosyal gelişimi için proje geliştirecek

Yasemin Açık Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin yıl dönümünde hayatını kaybedenleri andı. Dayanıklı şehirler, dirençli işletmeler, sağlam ve sağlıklı yapılar için her şeyden önce dayanıklı bir toplum inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Açık, “Biz de bu yaklaşımla depremden etkilenen kentler başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da özellikle kız çocuklarının, gençlerin ve kadınların hayatına değer katacak çalışmalar yapmayı, ulusal ve uluslararası olmak üzere kapsamlı iş birlikleri geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Işıkver, TBMM’de Elazığ depremi için söz aldı 

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, 24 Ocak depreminin yıl dönümünde TBMM’de söz aldı. Milletvekili Işıkver, 4 yıl önce 24 Ocak Elazığ depremine ve 6 Şubat asrın felaketine değindi. 

Başkan Şerifoğulları’ndan 24 Ocak Depreminin 4. Yıl Dönümü Mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları 24 Ocak 2020 Elazığ depreminin yıl dönümünde yayımladığı mesajında, “24 Ocak 2020’de yaşadığımız deprem felaketi, şehrimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak hafızalarımızda derin izler bırakmıştır. 24 Ocak depreminin 4. Yıl dönümünde, bu felakette kaybettiğimiz vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum.” dedi.

İHH: Tüm Türkiye’den araçlarla İncirlik’e gidiyoruz!

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze’de yaşanan insani felakete harekete geçmek ve sivil bir tepki oluşturmak amacıyla Türkiye genelinden araçlarla İncirlik Üssü’ne gidilmesi için konvoy organize edileceğini duyurdu.

Hak sahipliği itiraz süreci devam ediyor 

Çifte felaketlerde yapıları hasar alan ve hak sahipliği sonuçlarına itiraz eden vatandaşlar için, itiraz süreci 27 Ekim’de sona erecek. 

Başkan Gürkan: Üretim ve istihdamın daralması risk unsurlarını ön plana çıkarmıştır 

MÜSİAD Ağustos Ayı SAMEKS verilerini değerlendiren Şube Başkanı Tekin Gürkan, tarihin en büyük deprem felaketinin yaşandığı şubat ayı dışında yılın tamamında 50 referans değeri üzerinde gerçekleşerek büyümeye işaret eden SAMEKS Bileşik Endeksi’nin yükselişini sürdürdüğünü kaydetti. 

Yanılmaz: Güçlü bir devlet olduğumuzu asrın felaketinde gördük

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Mücahit Yanılmaz, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin ardından yaraların hızla sarıldığını belirterek; “Asrın felaketinden etkilenen 14 milyon insanımızın yaraları güçlü bir ülke olduğumuz için hızla sarılıyor.

Milletvekili Demirbağ: Allah'a şükür Recep Tayyip Erdoğan gibi liderimiz var 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ İzzetpaşa Kız Öğrenci Yurdu'ndaki depremzedelerle bir araya gelerek taleplerini dinledi. Talepler noktasında gerekli girişimleri gerçekleştireceklerini ifade eden Milletvekili Demirbağ; "Deprem, sadece bir ilde meydana gelseydi bu kadar ağır bir yükle karşılaşılmazdı. Deprem tam 11 ili etkiledi. Ancak Allah'a şükür, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir Cumhurbaşkanımız ve liderimiz var. Bütün dünya, "Türkiye bu felaketin altından kalkamaz" derken Devletimiz bütün çalışmaları tek tek gerçekleştiriyor" dedi. 

Demirbağ’dan, AK Parti Kadın Kolları’na ziyaret 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, AK Parti Kadın Kolları Elazığ İl Başkanı Burcu Tüver ve yönetimi ile bir araya geldi. Seçim sürecindeki son 2 ayın önemine değinen Milletvekili Demirbağ; “Tabiri caizse harp ganimeti paylaşan felaket tellallarına bu ülkeyi bırakmayalım” derken Başkan Tüver; “Kıymetli Vekilimiz, ilimizin abisi. Bizlere güç verdi” İfadesinde bulundu. 

Memur Sen’den, İtfaiye Personeline ziyaret 

Memur Sen Elazığ İl Temsilciliği, 6 Şubat'ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak tanımlanan deprem sonrası Malatya’da fedakârca çalışan Elazığ İtfaiyesi personelini ziyaret etti.

Başkan Kızılkaya: İnsani yardımları deprem bölgelerine ulaştırdık

Elazığlılar, 3 yıl önce yaşadıkları depremin yaralarını sarıp "Asrın Felaketi"nden etkilenenlere yardım eli uzattı. Türk Kızılay Elazığ Şubesi Başkanı Rahman Kızılkaya, vatandaşların desteği ile 25 tır ve 4 kamyon insani yardımı Malatya, Adıyaman Ve Kahramanmaraş'a gönderildiğini söyledi.

Afetzedelere 15 Bin TL taşınma yardımı ödemeleri başlıyor

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden milyonlarca kişi etkilenirken, bölgede binlerce bina kullanılamaz hale geldi. Evi yıkılan ve kullanılamaz hale gelen depremzedeler için 10 bin TL yardımın yanı sıra yardımı 15 bin TL taşınma yardımı yapılacağı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taşınma yardımının bugünden itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Telmih Dergisi deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor 

Telmih kültür sanat edebiyat ve tarih dergisi, deprem bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Elazığ merkezde uluslararası yayın yapan Telmih kültür sanat edebiyat ve tarih dergisi Elazığ depreminde olduğu gibi asrın felaketinde de sahadaki yerini aldı. Telmih Dergisi ve Telmih Gönüllülük hareketi yöneticisi Talat Özer faaliyet planları hakkında bilgiler verdi. 

Başkan Şerifoğulları, itfaiye personelini ziyaret etti

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 6 Şubat'ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak tanımlanan deprem sonrası Malatya’da fedakârca çalışan Elazığ İtfaiyesi personelini ziyaret etti. Başkan Şerifoğulları, “İtfaiye personelimiz her zaman yüz akımız olmuştur.” dedi. 

Başkan Çoban, Elazığ ekonomisi için 23 maddelik önerisini açıkladı 

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban deprem felaketi sonrasında Elazığ ekonomi ve sanayisi için geç kalınmadan çok ivedi şekilde tedbir ve çalışmaların siyasiler ve tüm ilgili kurumlar tarafından başlatılması gerektiğini belirterek, tedbirlerin başta iş dünyası olmak üzere tüm halkı yakından ilgilendirdiğinin altını çizdi. 

YSK’dan depremzede seçmen listeleri adımı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 11 kenti doğrudan etkileyen deprem felâketlerinin ardından, seçimlerin bölgede “güven içinde” ve en çok seçmenin katılımıyla nasıl yapılacağını tartışıyor.

Başkan Şerifoğulları depremin ardından şehir genelinde incelemelerde bulundu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, merkez üssü Kahramanmaraş olan toplam 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından Elazığ’daki çalışmalarını sürdürüyor.

Bahçeli'den İstanbul depremi uyarısı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, olası İstanbul depremine değinerek, "İstanbul için dillendirilen felaket senaryolarının bütün ihtimallerini değerlendirip hazırlıklı olmalıyız. Kaybedecek zamanımız yoktur" dedi.

Elazığ Belediyesi deprem bölgesindeki çocuklara psikososyal destek hizmetlerini sürdürüyor 

Elazığ Belediyesi, asrın felaketini yaşayan deprem bölgesindeki vatandaşlar için bir yandan yardım çalışmalarını sürdürürken bir yandan da afetin oluşturduğu travmanın izlerini gidermeye yönelik desteklerini sürdürüyor. 

Başkan Şerifoğulları, deprem bölgesinde incelemelerde bulundu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplam 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketinin 8. gününde de depremin en fazla etkilediği illerden biri olan kardeş şehir Malatya'da incelemelerini ve çalışmalarını sürdürüyor.

Deprem felaketi nedeniyle emekli maaşları erken ödenecek.

İşçi emeklisi maaşları 14-16 Şubat, Bağ-Kur emekli maaşları da 16-17 Şubat tarihleri arasında hesaplara yatırılacak.

Memur maaşları 11 Şubat'ta ödenecek! 

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından tüm Türkiye genlinde 15 Şubat'ta ödenmesi gereken maaşların 11 Şubat'ta ödenmesine karar verildi. Emekli maaşlarının ödemesi de öne çekildi.