Fırat Kalkınma Ajansı Haberleri

Fırat Kalkınma Ajansı Haberleri

Başkan Dumandağ Ankara'da bir dizi ziyarette bulundu

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Elazığ Ticaret Borsası tarafından yürütülmekte olan ve 20.881.864,50 TL (P) kısmı hibe olmak üzere toplam bütçesi 41.763.729 TL olan Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi Projesi’nin ek bütçe çalışmaları hakkında istişarelerde bulunmak üzere Kalkınma Ajanları Genel Müdürü Ahmet Şimşek'i Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ve Elazığ Ticaret Borsası Genel Sekreteri Murat Çiçek ile birlikte makamında ziyaret etti.

Başkan Şerifoğulları; Tunceli, Malatya, Bingöl Valileri İle Belediye Başkanlarını Harput’ta Ağırladı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Kalkınma Ajansı Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılan Tunceli, Malatya, Bingöl Valileri ve Belediye Başkanlarını Harput’ta ağırladı.

FKA Ekim ayı yönetim kurulu toplantısı yapıldı 

Fırat Kalkınma Ajansı Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu Başkanlığında Elazığ Valiliği toplantı salonunda düzenlendi. 

Fırat Kalkınma Ajansı’ndan acentelere destek 

Fırat Kalkınma Ajansı, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli’nin turizminin canlandırılması amacıyla başlattığı Fırat Turu programıyla seyahat acentelerine tur başına 36 bin lira destek sağlayacak. 

Elazığ’da Canlı Hayvan Borsası Projesinin protokolü imzalandı 

Elazığ Ticaret Borsası tarafından hazırlanan ve Fırat Kalkınma Ajansının desteği kapsamında Elazığ’da Gümüşkavak Mahallesinde hayata geçirilecek olan Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi Projesi için protokol imzalandı. 

Bulut: Fırat Kalkınma Ajansı yatırımcıları desteklemeye devam edecek 

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Fırat Kalkınma Ajansı destekleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

'Fırat'ı Keşfet' Projesi tescillendi

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından yapılan başvuru sonucunda TRB1 bölgesinde yer alan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'nin turizm potansiyelini artırmak amacıyla yürütülen Fırat'ı Keşfet Markalaşma Projesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak marka tescil belgesi almaya hak kazandı.

'Code-23 Fırat Yazılım Atölyesi' desteklenmeye uygun bulundu

Code-23 Fırat Yazılım Atölyesi Projesi, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

Elazığ'da 2. Operasyon Yönlendirme Toplantısı yapıldı

Elazığ'da Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından 2. Operasyon Yönlendirme Toplantısı yapıldı.

4 ili kapsayan Fırat Turu Destek Programı başladı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli'de turizmin canlandırılması amacıyla 2022 Yılı Fırat Turu Destek Programı başlatıldı.

FKA Yönetim Kurulu Toplantısı Elazığ'da gerçekleşti

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Elazığ ev sahipliğinde gerçekleşti.

YÖREX'te Elazığ rüzgarı

Antalya'da 20 Ekim'de başlayan ve yoğun katılımla devam eden Yöresel Ürünler Fuarında (YÖREX) Fırat Kalkınma Ajansı ve Elazığ TSO ortaklığında açılan Elazığ standında ülke dışından ve farklı şehirlerden gelen ziyaretçilerle iş birliği görüşmeleri devam ediyor.

Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Projesinin imzaları atıldı

Fırat Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik destek Programı kapsamında başarılı bulunan Elazığ Tuhafiyeciler Esnaf Odası’nın “Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi” projesi düzenlenen törenle imzalandı.

FKA, 11. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarında Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli'yi tanıtacak

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) açacağı stantta, Antalya'da 20-24 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 11. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarında Bingöl, Elazığ, Malatya ve Elazığ illerinin tanıtımını gerçekleştirecek.

Dış Ticaret Hızlandırma Merkezi Ekibi Sahaya İndi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından uygulanan ve Fırat Kalkınma Ajansının desteklediği “Elazığ Bölgesel Dış Ticaret Hızlandırma Merkezi” Projesi uygulama ekibinden Proje  Sorumlusu  Dr. Aslıhan Yördem Atik ile Elazığ TSO Muhasebe ve Finans Müdürü Defne Yıldırım Gaziantep Dış Ticaret İstihbarat Birimine istişare ziyaretinde bulunarak birimlerin çalışma ve hizmetlerini değerlendirdiler…

FKA ile Yukarı Fırat Kültür Sanat ve Arkeoloji Derneği arasında protokol imzalandı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) ile Yukarı Fırat Kültür Sanat ve Arkeoloji Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Vali Yırık: Katkı sağlayacak yatırımların değerlendirilmesi gündemimizde

Bölgeye ekonomik katkı sağlayacak ve öne çıkacak yatırımların değerlendirilmesinin gündemlerinde olduğunu belirten Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) dönem başkanı Elazığ Valisi Erkaya Yırık,16 milyon 500 bin TL'lik turizm ve sanayinin geliştirilmesi kapsamında mali destek programının uygulama sürecinin sürdüğünü aktardı.

FKA, Turizm ve Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programını Başlattı

Fırat Kalkınma Ajansı TRB1 Bölgesinde (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projeleri destekleyerek hayata geçirmek amacıyla 2020 Yılı Turizm ve Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programını başlattı.

Vali Yırık FKA Dönem Başkanlığını Devraldı

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Fırat Kalkınma Ajansı Dönem Başkanlığını devraldı.

Uygulamalı Avrupa Birliği Projesi Hazırlama Eğitimi Başladı

Fırat Kalkınma Ajansı'nın 2019 yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce uygulanacak olan Elazığ Tarım ve Orman Müdürlüğü Personeline yönelik Uygulamalı Avrupa Birliği Projesi Hazırlama Eğitimi başladı.

2020 Yılı Fizibilite Desteği Programı Başvuruları  Başladı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından TRB1 Bölgesinin (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) kalkınmasına ve rekabet gücünün geliştirilmesine yönelik proje havuzunun güçlendirilmesi doğrultusunda uygun yatırım proje önerilerinin fizibilite ve eklerinin hazırlanmasının sağlanması amacıyla 2020 Yılı Fizibilite Desteği Programı başvuruları başladı.

Gezginler ve Seyahat Yazarları Elazığ'ı Tanıttı

Fırat Kalkınma Ajansı'nın Yukarı Fırat Havzası Turizm Geliştirme ve Markalaştırma Sonuç Odaklı Programı kapsamında gerçekleştirdiği tanıtım ve turizm faaliyetleri doğrultusunda düzenlenen Fırat Turu programında Gezgin ve Seyahat Yazarları TRB1 Bölgemizin (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) tarihi ve turistik mekanları ile yöresel lezzetlerini tanıttılar.

FKA'dan dezavantajlı kişiler için fırsatlar içeren proje

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı – IPA II dönemi kapsamında uygulanan İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı kapsamında desteklenen TRB1 Bölgesindeki Dezavantajlı Kişilerin İşgücü Piyasasına Sürdürülebilir Entegrasyonu İçin Teknik Yardım Operasyonu ilk yönetim toplantısı gerçekleştirildi.

Elazığ'da 'Su Ürünleri' sektörü saha ziyaretleri

Elazığ'da Fırat Kalkınma Ajansı ve JETRO işbirliğiyle su ürünleri üreten firmalar gezilerek sorunlarını dinledi.

Uluslararası Öğrencilerin Kariyer Gelişimi protokolü imzalandı

Fırat Kalkınma Ajansı Koordinasyonunda, Fırat Üniversitesi ve Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde “Uluslararası Öğrencilerin Kariyer Gelişimi” faaliyeti kapsamında üçlü protokol imzalandı.

Elazığ'da 3 önemli projenin protokolü imzalandı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) ile Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından hayata geçirilmesi planlanan 2'si markalaşma anlamında 1'i ise kurumsal kimlik konusunda 3 önemli projenin protokolü imzalandı.

Turizmciler, gelişmekte ilk sıraya koydukları bölgeyi gezdi

Elazığ,Malatya ve Tunceli'yi kapsayan bölgeyi gelişmekte olan destinasyonlar içerisinde ilk sıraya koyan turizm acenteleri, Fırat Kalkınma Ajansı(FKA) koordinesinde bölgeyi gezerek inceleme yaptı.

Bahreyn Ticari Heyeti Elazığ'da İş Dünyası İle Buluşuyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Fırat Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleştirilen program doğrultusunda Bahreyn’in önde gelen holding ve büyük ticari işletme sahip ve temsilcileri Elazığ’da ağırlanacak.

FKA'nın Eylül ayı toplantısı Elazığ'da yapıldı

Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) yönetim kurulu toplantısı Elazığ ev sahipliğinde yapıldı.

Teknik Destek Programı Kapsamında 8 Proje Başarılı Bulundu

Fırat Kalkınma Ajansı 2019 Yılı TD Programı (Temmuz-Ağustos Dönemi) Değerlendirme Sonuçları açıklandı.