Fırat Nehri Haberleri

Fırat Nehri Haberleri

Keleş: Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi süreci başlıyor 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi süreci ile ilgili detayları paylaştı. 

Doktor Balıklar mesaiye hazırlanıyor

Elazığ'da sağlık turizmine büyük katkı sağlayacak önemli bir keşif yapıldı.

Dev Proje Hizmete Açıldı

Fırat Nehri üzerinde inşa edilen, Malatya ve Elazığ'ın yasınıra doğu, batı, kuzey, güney aksında 16 ili birbirine bağlayan Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans yoluyla katılımıyla hizmete açıldı.

Nehre düşen kızını kurtarmaya çalışırken boğuldu

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde dengesini kaybederek Fırat Nehri'ne düşen kızını kurtardıktan sonra akıntıya kapılan baba boğuldu.

Minibüs nehre uçtu; 5 kişi hayatını kaybetti

Karadeniz gezisinden Elazığ’a dönen minibüs Erzincan’ın Kemaliye ilçe girişindeki Şırzı Köprüsü kontrolden çıkarak Fırat Nehrine uçtu.

Kayıp sürücünün cansız bedenine ulaşıldı

Fırat Nehri'nde kaybolan Bedrettin Oruç'un cansız bedeni 13 gün sonra balık ağlarına takılı halde bulundu.

Tüm ekipler, kayıp sürücüyü arıyor

Kamyonetin şarampole yuvarlanıp Fırat Nehri'ne düşmesi sonucu kaybolan sürücü Bedrettin Oruç'un bulunması için polis, jandarma ve AFAD'a bağlı ekipler 10 gündür arama çalışması yapıyor.

Fırat Nehri'nde kaybolan sürücü bir haftadır aranıyor

Elazığ'ın Keban ilçesinde kamyonetin şarampole yuvarlanıp Fırat Nehri'ne düşmesi sonucu kaybolan sürücü Bedrettin Oruç'un bulunması için başlatılan çalışmalar 7'nci gününde de devam ediyor.

Kayıp sürücü 4 gündür nehirde aranıyor

Elazığ'ın Keban ilçesinde kamyonetin şarampole yuvarlanıp Fırat Nehri'ne düşmesi sonucu kaybolan sürücü Bedrettin Oruç'un bulunması için başlatılan çalışmalar 4 gündür sürüyor.

Fırat Nehrinde kayıp sürücünün aranması sürüyor

Elazığ'ın Keban ilçesinde kamyonetin şarampole yuvarlanıp Fırat Nehri'ne düşmesi sonucu kaybolan sürücü Bedrettin Oruç'un bulunması için başlatılan çalışmalar 3'üncü gününde de sürdü.

Nehre düşen kamyonet sürücüsünü arama çalışmaları sürüyor

Elazığ'ın Keban ilçesinde kamyonetin şarampole yuvarlanıp Fırat Nehri'ne düşmesi sonucu kaybolan sürücü Bedrettin Oruç'un bulunması için başlatılan arama çalışmaları sürüyor.

Kamyonet nehre uçtu, 1 kayıp

Elazığ'ın Keban ilçesinde kamyonetin şarampole yuvarlanıp Fırat Nehri'ne düşmesi sonucu, ilk bilgilere göre 1 kişi kayıp.

25 yıldır eliyle balık ağı örüyor

Elazığ'ın Keban ilçesinde atölyeye çevirdiği evinin bir odasında Fırat Nehri'nin kenarındaki atıl ağları onararak ve yenilerini yaparak ek gelir elde eden Zekeriya Çelik, aynı zamanda doğanın korunmasına aracılık ediyor.

Katil Fırat cümlesi etkiledi, 62 yaşında dalgıç oldu

Fırat Nehri'nin geçtiği Elazığ'da, geçmiş yıllarda daha çok yaşanan, halen yaşanmaya devam eden boğulma vakaları nedeniyle Katil Fırat diye adlandırılmasından küçük yaşlarda etkilenen 5 çocuk babası Bahri Genç, 62 yaşında dalgıç oldu.

Elazığ Altın zengini: Tam 50 Bin ton

Maden Tetkik Arama Enstitüsü’nün (MTA) verilerine göre, Elazığ'ın Keban ilçesi sınırları içinde yer alan Fırat Nehrinin Batı sahasında 50 Bin ton altın rezervi bulunuyor. 

Fırat Nehri’nde oltaya 83 kiloluk dev Turna balığı takıldı

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinden geçen Fırat Nehri'nde oltaya 180 santim boyunda, 83 kiloluk dev Turna balığı takıldı.