Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Haberleri

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Haberleri

Fırat Üniversitesi 34. dönem tıp mezunlarını uğurladı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 34. dönem öğrencilerinin mezuniyet ve yemin töreni gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Kıvrak'a 2022 yılı 'Medikal Üst Uzmanlık Üstün Kardiyoloji Ödülü' verildi

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tarık Kıvrak'a Uluslararası Bilim Akademisi olan Venus International Foundation'ın 2022 yılı Medikal Üst Uzmanlık Üstün Kardiyoloji Ödülü verildi.

Elazığ Valiliğinden Enes Kara açıklaması

Elazığ Valiliği, hayatını kaybeden Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara olayıyla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini bildirdi.

Dr. Kuluöztürk, 'Akciğer kanserinden uzak bir yaşam bizim elimizde'

Akciğer kanserinin günümüzde giderek artan bir hastalık olarak vatandaşların karşısına çıktığını belirten Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Mutlu Kuluöztürk, 'Değiştirebileceğimiz olumsuz etkenleri azaltarak daha sağlıklı, daha uzun ömürlü ve akciğer kanserinden uzak bir yaşam bizim elimizde' dedi.

2 buçuk aylık bebeğin kahreden ölümü

Muş'un Bulanık ilçesinde annesinin yatağa bırakmasının ardından nefes alamayan 2 buçuk aylık bebek, tedavi gördüğü Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti.

İnşaatında çalıştığı kütüphanede şimdi tıp fakültesi öğrencisi olarak çalışıyor

Elazığ'da 2016 yılında yapımına başlanan Fırat Üniversitesi kütüphanesi inşaatında işçi olarak çalışan Hasan Coşkun, boş zamanlarında ders çalışarak hayalini kurduğu tıp fakültesini kazandı. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimine devam eden Coşkun, 5 yıl önce inşaatında çalıştığı kütüphanede şimdi öğrenci olarak doktor olmak için çalışıyor.

F.Ü Tıp Fakültesi Öğretim Üyesinden büyük başarı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akbulut, Türk Kardiyoloji Derneği Pulmoner Vasküler ve Erişkin Doğumsal Kalp Hastalıkları Çalışma Grubu Başkanlığına seçildi. 

Her 6 saniyede 1 kişi inme geçiriyor, saatte 1 kişi hayatını kaybediyor

Bölge genelinde sadece Elazığ'da bakanlıktan onaylı olarak hizmet veren Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İnme Merkezi, 4 yıl içerisinde 500 hastanın sağlığına kavuşmasına vesile oldu. Yüzlerce hastanın hayatına dokunabildiklerini belirten Doç. Dr. Emrah Aytaç, her 6 saniyede 1 kişinin inme geçirdiğini, saatte 1 kişinin ise hayatını kaybettiğini söyledi.

Ozan, son yolculuğuna uğurlandı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi emekli öğretim üyesi ve Türk Edebiyatı Şairi Dr. Ahmet Tevfik Ozan geçirdiği kalp krizi sonucu 68 yaşındaki hayatını kaybetti. Ozan, bugün son yolcuğuna uğurlandı.

F.Ü Tıp Fakültesi Dekanlığı’nda Görev Değişimi

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’nı vekâleten yürüten Prof. Dr. Mehmet Yalnız, görevi Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri Bölümü, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze’ye devretti. 

Rektör Yardımcılığına İlk Atama Yapıldı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcılığına  Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Üstündağ’ı atadı.

Prof. Dr. Haluk Keleştimur, F.Ü Rektörlüğüne Aday

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Keleştimur, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü'ne aday oldu. Keleştimur, Yükseköğretim Kurulu'na rektör adaylığı başvurusunu yaptı. 

Prof. Dr. Necip İlhan, F.Ü Rektörlüğü'ne Aday

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip İlhan, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne  aday oldu.

Prof. Dr. Mehmet Akbulut, F.Ü Rektörlüğüne Aday Oldu

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akbulut, Fırat Üniversitesi Rektör adayı oldu.

170 Doktor Adayı Mezun Oldu

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenim gören 170 öğrenci gerçekleştirilen törenle mezun oldu. 

Murad Atmaca'nın büyük başarısı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murad Atmaca, Türkiye’de ilk, dünyada 5 psikiyatri profesöründen birisi oldu.

Yüksek Bütçeli 2 Proje Kabul Edildi

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Özcan ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sedat Savaş tarafından hazırlanan ve 2019-2. döneminde TÜBİTAK 1001 programına sunulan projeler başarılı bulunarak desteklenmesine karar verildi.

Koronavirüs Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi, toplum sağlığını ilgilendiren güncel ve önemli konularda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediği bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

TÜBİTAK Bilim Okulu Elazığ 2020 Başladı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen “Sağlık Bilimleri Alanında Lisans Eğitimi Gören Öğrenciler İçin Akademik Becerilere Giriş ve Proje Eğitimi: TÜBİTAK Bilim Okulu Elazığ 2020” Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde düzenlenen açılış programı ile başladı.

Depremde, Fırat Üniversitesi Hastanesi de önemli görev üstlendi

Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremde Fetih Sekin Şehir Hastanesi'nin yanı sıra Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'de önemli görev üstlenerek ilk 48 saatte başvuran yaklaşık bin 500 kişiye baktı, yaralı durumda olan 191 kişiden 185'inin tedavisi yapıldı, 6'sının ise halen devam ettiği öğrenildi.

F.Ü Hastanesinde epilepsi pili ameliyatı yapılmaya başlandı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi kliniğinde ilaca dirençli sara (epilepsi) hastalarına ameliyatla epilepsi pili takılarak, hastaların nöbet sayıları azalıyor.