Fırın Haberleri

Fırın Haberleri

Elazığ’da somun ekmeğin fiyatı yine değişti!

Geçtiğimiz günlerde ekmeğe gelen zamma Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman karşı çıkmıştı ve zam geri çekilmişti. Bugün ise Elazığ’da Fırıncılar Odası tarafından 200 gram somun ekmeğin fiyatı 8 liradan 10 liraya çıkartıldığını açıkladı.

Ekmeğe zam yapıldı mı? Elazığ Fırıncılar Odası’ndan açıklama! 

Elazığ’da ekmeğe zam yapıldı paylaşımlarının ardından Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız açıklama yaparak, zamla ilgili bir çalışmalarının olduğunu ama şuanda bir zam kararı almadıklarını söyledi.

Elazığ’da ekmeğe zam 

Elazığ Fırıncılar Odası tarafından ekmeğe zam yapılmasına dair karar alındı. Elazığ’da 200 gram ekmek satışı 8 TL olarak belirlendi. 

Zabıta ekipleri denetimlerini sürdürüyor 

Elazığ Belediyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü personelleri il genelinde faaliyet gösteren fırınlarda hijyen, ekmek gramajı ve fiyat tarifesi denetimi gerçekleştirdi. 

Elazığ’da ekmeğe zam yolda mı? 

Fırıncılar odasından edinilen bilgiye göre Elazığ’da hem esnafı hem vatandaşı zorlamayacak şekilde ekmeğe zam yapılmasının planlandığı öğrenildi. 

Elazığ’da 8 fırın için kura çekimi gerçekleştirildi

Elazığ’da Çatalçeşme Mahallesi’nde 3 adet, Yemişlik Mahallesi’nde 4, Zafran Mahallesi’nde 1 adet olmak üzere toplamda 8 adet fırının 16 hak sahibi için kura çekimi gerçekleştirildi.

Başkan Gürkan: ‘Gakgoş’ kardeşlerimiz, Elazığ Belediye Başkanımız gece gündüz demeden yanımızda oldular 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli depremden ağır bir şekilde etkilenen Doğanşehir ilçesinde depremzedeleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Gürkan, “Elazığ yolu açıktı. Sağ olsun ‘Gakgoş’ kardeşlerimiz, Elazığ Belediye Başkanımız gece gündüz demeden bütün fırınlarını ve iş yerlerini açarak, bizlere ekmek, su ve yemek sevkiyatını sağlamıştır” dedi. 

Gönüllü Öğretmenler depremzedeler için ekmek ve çorba pişiriyor 

Elazığ'da meslek liseleri bünyesinde yer alan fırın ve mutfak atölyelerinde gönüllü öğretmenler ve okul personeli gece gündüz vardiya yaparak, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'daki depremzedeler için ekmek yapıyor, çorba hazırlıyor. 

Elazığ’da ekmeğe zam geldi 

Elazığ Fırıncılar Odası tarafından ekmeğe zam yapılmasına kararı alındı. Elazığ’da ekmek satışı 5 TL olarak belirlendi. 

Elazığ'da fırıncılara hijyen eğitimi verildi

Elazığ'da fırıncılara, 'Temel Gıda Hijyen' eğitimi verildi.

Ekmek sırası beklerken başına düşen cam parçaları ile yaralandı

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ'da motosikletli bir grubun havaya 8 el ateş etmesi sonucu kurşunlar bir binanın 4'üncü katındaki balkon camına isabet etti. Kurşunların isabet ettiği balkon camı patlarken, parçaları ise binanın altında bulunan fırında ekmek sırası bekleyen vatandaşın kafasına saplandı.

Fırıncıların sıcakta ekmek mücadelesi: Dışarısı 40, içerisi 100 derece

Hava sıcaklığının gün içerisinde 40 dereceyi bulduğu Elazığ'da fırıncılar, ekmek mücadelesini sürdürüyor. Ocak başının yaklaşık 100 dereceyi bulduğunu dile getiren fırıncılar, yaz aylarında mutlaka kilo verdiklerini ifade etti.

Veresiye defteri çalınan fırıncı, 10 kiloluk zeytinyağının çalınmadığına sevindi

Elazığ'da çalıntı araçla gelip bir fırın ve kahvehaneye giren acemi hırsızlar, birçok eşyanın yanı sıra veresiye defterini de çaldı. Alacaklılarının bir kısmının borcunu ödediğini dile getiren fırıncı, en çok da 10 kilo zeytin yağının çalınmadığına sevindi.

Elazığ'da toplu taşıma ve ekmek fiyatlarında artış

Elazığ Şoförler Odası ve Fırıncılar Odasının aldığı karar doğrultusunda toplu taşıma ücretleri yüzde 50, ekmekte yüzde 33 artış gerçekleştirildi. Yeni tarifeye göre, 200 gramlık ekmek 3 liradan 4 liraya, 4 liralık şehir içi ulaşım bedeli de 6 liraya çıktı.

Kayısıyı don vurdu

Elazığ'ın Baskil ilçesinde çiftçinin en önemli gelir kaynağı olan kayısı, hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle yandı.

Ağın'da buz tutan tektonik Sülüklü göl, dron ile görüntülendi

Elazığ'ın Ağın ilçesinde bulunan ve hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesinin ardından buz tutan Sülüklü göl, dron ile görüntülendi.

Fırıncılar Odası Başkanlığına İlhan Yıldız seçildi

Elazığ Fırıncılar Unlu İmalatçılar ve Gıda Satıcıları Esnaf Odası olağan genel kurulunda kurulda İlhan Yıldız ve İlhami Karakoç başkanlık için yarıştı. Genel kurulda İlhan Yıldız başkan seçildi.

93 yıllık fırında yapılan ekmekler il dışına gönderiliyor

Elazığ'ın tarihi Kapalı Çarşının ilk dükkanı olarak bilinen ve 93 senedir hizmet veren Çarşı fırınında yapılan ekmekler ve yemek çeşitleri, vatandaşların beğenisine sunulurken, Elazığ'a özgü yapılan ekmek çeşitleri de pişirilerek, kargo ile il dışına gönderiliyor.

Asırlık fırın, sadece Elazığ'a özgü 'yağlı' ve 'peynirli' ekmek üretiyor

Elazığ'ın tarihi kapalı çarşısının ilk iş yeri olan ve neredeyse bir asır sayılabilecek 93 yılı geride bırakan 'Çarşı Fırını'nda, sadece kente özgü olan 'yağlı' ve 'peynirli' ekmek pişirilerek kargo ile il dışına da gönderiliyor.

Ramazan'ın özel tadı 'Nohut Ekmeği'

Elazığ'da sadece Ramazan ayına özel olarak üretilen ve her yıl sokaklarda tezgahlarda satılan Nohut ekmeği Covid-19 tedbirleri nedeniyle iki yıldır sadece üretilen fırınlardan müşteriye sunuluyor.

Kovancılar'dan askıda ekmek kampanyasına destek

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde MHP'nin çalışmasıyla 22 fırında askıda ekmek kampanyasına destek verildi.

Elazığ Belediyesi’nden Alışveriş Hizmeti

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatıyla ihtiyaçlarını giderecek kimsesi olmayan 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşlar ile kronik hastaların evlerinden çıkmamaları için market, eczane ve fırın alışverişleri belediye ekiplerince yapılıyor.