Fizik Tedavi Haberleri

Fizik Tedavi Haberleri

Omurgada gelişen kırık nedeniyle yürüyemiyordu, fizik tedavi ile yeniden yürümeye başladı

Yüksekten düşme nedeniyle omurgada gelişen kırık sonucu yürüme yetisini kaybeden 45 yaşındaki hasta, Elazığ'da fizik tedaviyle sağlığına kavuşarak tekrar yürümeye başladı.

Elazığ’da Doktor Kendini Vurdu

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde Fizik Tedavi Uzmanı olarak görev yapan Doktor kendini vurdu.

Boyun ve sırt ağrılarıyla gelen genç hastaların sayısı pandemi döneminde arttı

Koranavirüs (Covid-19) pandemisiyle birlikte bilgisayar ve akıllı telefon kullanmadan kaynaklı genç kuşaktaki hastaların sayısının arttığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ali Özgür, yanlış pozisyonda oturma ile omurgaya bağlı bel, sırt ve özelikle boyun bölgelerinde ciddi kas spazmları, omurga problemleri ve ağrılarıyla karşılaşıldığına dikkat çekti.

Diz ağrılarını göz ardı etmeyin

Diz ağrılarına dikkat çeken Doç. Dr. Ahmet İnanır, diz ağrısının göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Dr. İnanır, konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Fibromiyalji sendromuna yakalananlar psikolojik olarak da yıpranır

Genel kaslarda ağrı ve vücutta belirli noktalarda kronik ağrı oluşması olarak adlandırılan fibromiyalji sendromu ile ilgili açıklama yapan Fizyoterapist İsmail Dal, 'Fibromiyalji sendromuna yakalananlar sadece ağrı sebebiyle değil, psikolojik olarak da yıpranır. Bu hastalığı fizik tedavisi olan G-terapi ile tedavi etmek mümkün' dedi.

Manuel Terapi, fiziksel ağrıların azaltılmasında etkili oluyor

Uzm. Dr. Sevil Karagül, Manuel Terapi’nin fizik tedavi ve rehabilitasyon hastalıklarında etkili bir tedavi yöntemi olduğunu söyleyerek 'Bel rahatsızlıkları, diz rahatsızlıkları, kalça problemleri, dirsek problemleri, eklem problemleri gibi rahatsızlıklarda manuel terapi etkili bir tedavi yöntemi oluyor' dedi.

Kamburluk artık çaresiz değil

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) biriminde, kamburluğun başarıyla tedavi edildiği belirtildi.

Elazığ'da 'Uzay Terapi' ile gelen sağlık

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) biriminde uygulanan Uzay Terapinin pek çok nörolojik hastalıkların tedavisinde başarılı sonuçlar verdiği bildirildi.