Fransa Haberleri

Fransa Haberleri

Milli sporcu Ahmet, Fransa yolcusu

Elazığlı milli bocce sporcusu Ahmet Karakaş, Fransa'nın Montbrison kentinde düzenlenecek olan Bocce Volo Gençler ve Ümitler Dünya Şampiyonası'nda milli takım forması giyecek.

Fransa'dan geldiği Elazığ'da Müslüman oldu

Eşini kaybettikten sonra Fransa'da yaşayan Elazığlı komşularıyla Elazığ'a gelen Emile Zehnder, Türkiye'de gördüğü birlik ve beraberlikten dolayı kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Elazığ'da üretilip kurutulan domatesler, dünya sofralarını süslüyor

Elazığ'da üretilen mevsimlik işçilerin desteğiyle toplanıp kurutulan 15 bin ton domates, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ABD, Fransa ve İngiltere'ye gönderilerek ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Fransalı Emile Müslüman oldu

Fransa vatandaşı Emile Zehnder, Elazığ İl Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

TKKD Fransa'da düzenlenen 36. Uluslararası Kadınlar Konseyi Genel Kuruluna katıldı

Türk Kadınlar Konseyi Derneği (TKKD), Fransa'da düzenlenen 36. Uluslararası Kadınlar Konseyi Genel Kuruluna katıldı.

Yıllarca kaldığı Fransa'da en iyi fakültede doktora yaptı, köyüne dönüp tarıma başladı

14 yıl Fransa'da yaşayan ve dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Paris 1 Üniversitesi Sorbonne Fakültesi Coğrafya Bölümü'nden mezun olan Hava Arslan, şehir hayatından sıkılıp pandemiyi de fırsat bilerek doğduğu topraklar olan Elazığ'ın Karakörk köyüne dönüp tarıma başladı.

İki kez Türkiye şampiyonu oldu, gözünü dünya şampiyonluğuna çevirdi

Elazığlı vücut geliştirici Selçuk Dönmez, son 3 yıl içinde katıldığı Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonalarında 2 kez birincilik elde etti. Çalışmalarına devam eden Dönmez, şimdi ise gözünü 26 Kasım'da Fransa'da yapılacak dünya şampiyonasına dikti.

Elazığ Karakoçan, Umutcan Topalcı'yı kadrosuna kattı

3. Lig ekibi Elazığ Karakoçan FK, 3 sezondur Fransa'da forma giyen Umutcan Topalcı'yı kadrosuna kattı.

69 yaşında, saz teknesi yapıp Fransa'ya bile satıyor

Elazığ'da 69 yaşındaki Ali Dursun Üğdül, 36 yıldır doğadaki yaşlanmış dut ağaçlarını keserek 7 metrekare atölyesinde enstrümana dönüştürüyor.

Elazığ'dan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a tepki

Elazığ'daki sivil toplum kuruluşları, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a tepki gösterdi.

Macron, açıkladığı projesiyle Müslümanları hedef aldı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron çok tartışılacak Bölücülükle Mücadele adlı projesini açıkladı. Proje ile aşırılık yanlılarıyla mücadele edilmesi hedefleniyor. Proje ile ülkedeki başörtüsü yasağı da genişletiliyor.

Ermenistan çatışmalarda geri adım attı

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmalar 6. gününde devam ederken Ermenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, AGİT Minsk Grubu arabuluculuğunda ateşkes görüşmeleri için hazırız denildi.

Macron: Toplu ihanetlerini not alıyorum

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, söz verdiği hükümeti kuramayan Lübnanlı siyasiler için, 'Toplu ihanetlerini not alıyorum' dedi.

Macron: Lukaşenko gitmeli

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, protestoların yaşandığı Belarus’un Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun görevi bırakması gerektiğini söyledi.

Fransa’da bıçaklı saldırı

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Charlie Hebdo dergisinin eski binası yakınlarında bıçaklı saldırı yaşandı. Olayda 4 kişi yaralanırken, 2 saldırgan kaçtı.

Paris’teki Sarı Yelekliler protestosunda gözaltı sayısı 256’ya çıktı

Fransa'nın başkenti Paris'te Sarı yeleklilerin düzenlediği protestolarda gözaltına alınanların sayısı 256'ya yükseldi.

Pandemi İtalya, İspanya ve Fransa ile ihracatı etkiledi

6. Uluslararası İzmir İş Günleri toplantısının Akdeniz Havzasında Ticaretin Geleceği konulu ilk oturumunda konuşan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, 2020’nin ilk 7 ayında İtalya’ya 4 milyar dolar, İspanya ve Fransa’ya 3 milyar dolar, Mısır’a 2 milyar dolar ve Tunus’a 471 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.

Fransa’da ATM’ye bombalı saldırı

Fransa'da bir alışveriş merkezinde bulunan ATM'ye bombalı saldırı düzenlendi.

Avrupa'da koronavirüste ikinci dalga endişesi giderek artıyor

Fransa'da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte 5 bin 429 vaka tespit edildi. Bu sayının salgında son 3 ayda en yüksek günlük vaka sayısı olduğu belirtildi. İspanya'da ise yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte 3 bin 594 vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısı 419 bin 849’e yükseldi.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Fransa, diyaloğa yardımcı olacak bir yaklaşım sergilemeli

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Fransa, taraf tutmak yerine diyaloğa yardımcı olacak bir yaklaşım sergilemeli' dedi.

Karadeniz'de bulunan doğalgaz Fransa'da Akdeniz korkusuna neden oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğalgaz bulunması Fransa’da ses getirdi.

Fuat Oktay: 'Fransa, Kıbrıs ile ilgili meselelerde macera aramasın'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 'Fransa’nın Kıbrıs ile ilgili meselelerde macera aramaması, çok daha sorumlu davranması esastır' açıklamasında bulundu.

Fransız askerleri Beyrut’ta

Fransa'nın 700'den fazla askeri Lübnan'daki arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına yardım etmek için başkent Beyrut'a geldi.

İngiltere, Fransa'dan gelenlere karantina uygulayacak

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps Perşembe günü yaptığı açıklamada, Fransa’da Covid-19 vakalarının yüksek olması nedeniyle Cumartesi gününden itibaren Fransa’dan gelen herkese 14 günlük karantina uygulanacağını söyledi.

Fransa Başbakanı Castex: Kontrolü zor olacak bir salgın riski altında kalacağız

Fransa Başbakanı Jean Castex yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınına yönelik yaptığı açıklamada, 'Eğer toplu şekilde harekete geçmezsek daha sonra kontrolü zor olacak bir salgın riski altında kalacağız. İki haftadır sağlık durumunun ilerlemesi yanlış yönde' dedi.

Fransa’da bankada rehine krizi

Fransa'nın Le Havre kentinde bir bankada kapanış saatine yakın silahlı bir şahsın 6 kişiyi rehin aldığı bildirildi.

Lübnan'a destek ve başsağlığı mesajları

Lübnan’ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen ve en az 70 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından Fransa, Rusya ve İran'dan Lübnan'a destek ve başsağlığı mesajı geldi.

ÇEKO Fransa’da Sendikalarla Görüştü

Fırat Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü üyeleri Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında yürütülen “Kadınlar Sendikasız, Sendikalar Kadınsız Olamaz” projesi kapsamında Fransa’da Sendikaları ziyaret etti.

8 arkadaşın kurduğu fabrikadan 18 ülkeye çömlek ihracatı

Elazığlı iş adamanın 7 arkadaşıyla birlikte hareket edip kurduğu fabrika sayesinde hem unutulmaya yüz tutan çömlekçilik yeniden canlandı, hem de 18 ülkeye ihracat başladı. 55 kişiye istihdam sağlayan fabrikada topraktan üretilen çeşit çeşit eşyalar Ortadoğu başta olmak üzere Fransa, Avusturalya ve ABD'ye de gönderiliyor.

Türkiye: 2 - Fransa: 0

2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu üçüncü maçında Türkiye, Fransa'yı 2-0 mağlup etti. Baştan sona üstün oynayan takımımız Kaan Ayhan ve Cengiz Ünder'in golleriyle maçı kazandı .