Gastronomi Haberleri

Gastronomi Haberleri

Başkan Alan: Şehirler, Gastronomileriyle öne çıkıyor

20 Eylül Cuma günü başlayıp 22 Eylül Pazar günü sona erecek festival kapsamında Elazığ’a gelen Türk sinema oyuncusu Nurullah Çelebi, Gastronomi köşe yazarı Talip Bayram, programcı-aşçı ve yazar Meltem Açıkel, uluslararası fotoğraf sanatçısı Eray Kapan, kurumsal iletişim ve PR danışmanı Nazan Kuloğlu Yılmaz, İstanbul Lokantacılar Odası Denetim Kurulu Üyesi Özgül Acıl, Televizyon program yapımcısı Milad Erdoğmuş’tan oluşan heyet, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ı ziyaret etti.

THY Yönetim Kurulu toplantısı 3 Ekim’de Elazığ’da yapılacak

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu toplantısı 3 Ekim perşembe günü Elâzığ’da yapılacak. Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın öncülüğünde gerçekleşecek toplantıyla Elâzığ’ın kültür, turizm ve gastronomisinin dünyaya tanıtılması amaçlanıyor.

Elazığ Mutfağı Türkiye’ye tanıtılacak 

Elazığ yemeklerinin ve bilinmeyen Harput yemeklerinin yer alacağı “Elazığ Lezzet Şöleni” 26 Kasım’da gerçekleştirilecek. 

Festivalde vatandaşlar doyasıya eğlendi 

5’incisi düzenlenen Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali 2. gününde Kürsübaşı ve Kadir Uçan konseriyle devam etti. 

5. Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali başladı

Elazığ'da her yıl düzenlenen "5. Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali" yoğun katılım ile başladı. Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanlığında, Elazığ Valiliği ile Elazığ Belediyesi’nin destekleriyle Valilik Meydanı'nda düzenlenen festivalde vatandaşlar stantları gezerek köfte ekmek ile yöresel ürünlerden tattı.

Elazığ'ı dünyaya tanıtan Salçalı Köfte Festivali'nin 4'üncüsü başladı

Elazığ'ın tanıtımına önemli katkıda bulunan ve bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali başladı. Alanı ziyaret eden vatandaşlar bir yandan kendilerine ikram edilen salçalı köftelerini yerken, diğer yandan düzenlenecek konserlerle unutulmaz anlar yaşayacak.

Elazığ'da 'Lezzet Şöleni Projesi'nin tanıtımı yapıldı

Elazığ'da Gastronomi ve Turizm Derneği tarafından 'Elazığ Lezzet Şöleni Projesi'nin tanıtımı gerçekleştirildi.

Başkan Şerifoğulları, 'Elazığ müzeler şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor'

Elazığ'ın, müzeler kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 'Bunlardan Gastronomi Müzesi ile Kürsübaşı Müzesi için yer tahsisini gerçekleştirdik. Süratle bu iki müzeye ilişkin çalışmaları tamamlayacağız' dedi.

Harput Konağı, Kürsübaşı ve Gastronomi Müzesi oluyor

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan Harput Konağı'nın belediyeye devredilmesinin ardından Kürsübaşı ve Gastronomi Müzesi olacağı bildirildi.