Gazete Haberleri

Gazete Haberleri

16 ile yeni vali atandı 

16 ilde vali değişikliğini içeren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe girdi. Bu kararla 12 ilin valisi de "vali-mülkiye başmüfettişliği" görevine getirildi.

Toplu Sünnet Şöleni düzenlendi

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Elazığ İl Temsilciliği Ve Güçlü Haber Gazetesi’nin Elazığ’da düzenlediği sünnet şöleninde 85 çocuk sünnet edildi.

Erol’dan, eğitimde tasarrufa sert tepki!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik, 1 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre, Elazığ’ın uzak köylerinde yaşayan lise öğrencileri için uygulanan taşımalı eğitim hizmeti sona erdirildi. Bu karar, özellikle kırsal bölgelerdeki aileler ve öğrenciler için büyük bir endişe kaynağı oldu.

Palu Belediyesi memur alımı yapacak

Elazığ’ın Palu ilçesine ilk defa atanacak memur alımı yapılacağı Resmi Gazete’de duyuruldu.

Maden Belediyesi sözleşmeli personel alacak

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Elazığ Maden Belediyesi 1 adet mühendis ve 1 adet ekonomist olmak üzere toplamda 2 sözleşmeli personel alacak.

ELMİYAD’DA bayrak değişimi

Elazığ Medya, İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Cemiyeti’nin uygulamış olduğu tüzüğe göre Dönem Başkanlığını yürüten Erhan Bahçeci, görevini Fırat Öztürk’e devretti.

9. Yığınkililer İsot ve Peynirli Ekmek Günü Düzenlenecek

Yeni nesile Yığınki’yi tanıtma amacıyla düzenlenen Yığınkililer İsot ve Peynirli Ekmek günü, bu yıl 9. kez gerçekleştirilecek. Etkinlik, merhum Gazeteci Mehmet Topal anısına düzenlenecek.

Gürtürk: Mesleğin güvenirliğini korumalıyız

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Gürtürk, ilimizdeki Gazete dernek başkanları görsel, yazılı, ajans ve internet medya mensuplarıyla bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Gürtürk: Gazeteciler gücünü, mesleki sorumluluklarından almaktadır

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Gürtürk,24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Irmak’tan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gürtürk; 15 Temmuz milli birlik ruhumuzu güçlendirmiştir

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyet Başkanı Serkan Gürtürk, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Ömer Toraman’dan veda mesajı

Elazığ Valiliği görevini 2021 yılından beri yürüten Doç. Dr. Ömer Toraman, Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Çanakkale Valiliği’ne atandı. Çanakkale Valiliği’ne atanan Vali Toraman, sosyal medya hesabından veda mesajı yayınladı.

Elazığ Valiliği’ne Numan Hatipoğlu atandı

Elazığ Valiliği Görevine daha önce Tokat Valisi olan Numan Hatipoğlu atandı.

Elazığlı Canpolat, Batman Vali Yardımcılığı görevine atandı

Resmi Gazete’de kararnameye göre Elazığlı Mardin Vali Yardımcısı Muhammet Taha Canpolat, Batman Vali Yardımcılığı görevine atandı.

Baskil kaymakamlığında görev değişimi

Resmi Gazete’de Kaymakamlar kararnamesi yayımlandı. Kararnameye göre Baskil Kaymakamlığı’nda değişiklik yaşandı.

Fırat Üniversitesi’ne 69 öğretim üyesi alınacak

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Fırat Üniversitesi 69 Öğretim Üyesi alacak.

Haber Ayrıntı 16. yaşını kutluyor

Elazığ’da yayın yapan Haber Ayrıntı Gazetesi, 16. yayın yılını kutluyor.

İkramiye ödemeleri başladı

Milyonlarca emekli ve kamu işçisi için ikramiye takvimi belli oldu. Emekliler, yarından itibaren ikramiyelerini almaya başlayacak. Öte yandan 1 milyon kamu işçisi için de tarih Resmi Gazete'de yayınlandı. Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyesi bugün hesaplara yatmaya başladı.

Araç muayene hizmetleri için karar! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, araç muayene hizmetlerini özelleştirme kapsam ve programına aldı. Cumhurbaşkanlığı'nın konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamındaki araç muayene hizmetinin; özelleştirme kapsam ve programına alınmasına, karar verildi.

Fahiş fiyat düzenlemesinde yeni karar! 

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bahçeci: Gün birlik olma günüdür

Elazığ Medya, İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erhan Bahçeci, hafta sonu oynanacak olan Çimentaş Elazığspor - 52 Orduspor maçı öncesi yaptığı basın açıklamasında İstanbul'da bulunan tüm hemşehrilerimize ve Elazığ'a gönül vermiş vatandaşlarımıza çağrıda bulunarak maça davet etti.

Elazığ’a atanan Hakim ve Savcılar Resmi Gazete’de yayımlandı

Bugün yayımlanan Resmi Kararda Elazığ ve ilçelerine atanan Hakim ve Savcılar belli oldu.

Bu hatadan dönülmelidir!

Elazığ Medya, İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erhan Bahçeci, yeni kredi faiz oranlarının esnafı güç durumda bıraktığını ifade ederek, "bu hatadan bir an önce dönülmelidir." dedi. 

Koca’dan İddialara Cevap 

09 Mayıs 2024 Perşembe günü sosyal medyaya düşen görüntülere ilişkin Günışığı Gazetesi İmtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni M. Nafiz Koca yazılı basın açıklaması yaptı. 

Sözleşmeli sağlık personeli alınacak! 

Sözleşmeli 36 bin sağlık personeli istihdamı kapsamındaki sağlık birimlerinin yeniden belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar uyarınca 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip, 32 bin 464 de uzman tabip istihdam edilecek.

Fahiş fiyata yeni formül geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyareti dönüşünde gazetecilerle sohbetinde fahiş fiyatla mücadele de konuşuldu. Erdoğan, yeni ve daha caydırıcı önlemlerin alınacağını söyledi ve, "Bunu kim yaparsa yapsın bedelini fazlasıyla ödeyecek" dedi. Ürün fiyatının, ambalajın üzerine yazılması önerisinin de değerlendirileceğini söyledi.

Filistin için 24 saat nöbet!

Anadolu Yayıncılar Federasyonu İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Gazetecileri anmak ve saldırılara tepki göstermek için İstanbul'da aralıksız 24 saat sürecek canlı yayın başlattı.

Başkan Burhan: Filistinli gazeteciler için ayaktayız

Anadolu Yayıncılar Federasyonu, İsrail tarafından Gazze’de öldürülen gazeteciler için İstanbul Sultan Ahmet Meydanı’nda gazetecilerin katılımı ile 24 saat canlı yayın yapacak

Muhtar Adayı Altaş’tan mahalle sakinlerine çağrı!

Kültür Mahallesi Muhtar Adayı Gazeteci Gülşah Altaş, 31 Mart’ta gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesi mahalle sakinlerine önemli çağrıda bulundu.

Kültür Mahallesine; neden kadın muhtar?

31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerine doğup büyüdüğü mahallesine hizmet etmek amacıyla muhtar adayı olan Gazeteci – Yazar Gülşah Altaş seçimlere az bir zaman kala çalışmalarını tamamladığını ve bir kadın olarak neden muhtarlığa aday olduğunu açıkladı.